IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2010, 14:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Annenin çocuklarına kavuşma anı (video)




AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'ın parayı icra dairesine ödemesinin ardından, çocukları cezaevi kapısında annelerine kavuştu.
Annesinin tutuklanmasını hıçkıra hıçkıra anlatarak tüm Türkiye'yi ve yurt dışındaki gurbetçileri ağlatan 12 yaşındaki Tolga ve ikiz kız kardeşleri, borcun AK Parti İl Başkanlığı tarafından ödenmesi üzerine 24 saattir tutuklu olan annelerine kavuştu. Yıldırım ailesinin gözyaşları, belki de hayatlarında ilk kez mutluluk için aktı.

BİN 500 LİRA YÜZÜNDEN TUTUKLANDI
Edinilen bilgiye göre, 36 yaşındaki 3 çocuk annesi Emine Yıldırım, bir bankaya olan bin 500 liralık borç taahhüdünü yerine getirmediği 3 ay hapis cezası için tutuklandı. Okuma yazma bilmemesinin kurbanı olduğunu söyleyen anne Yıldırım, tutuklanmaktan ziyade kimsesiz kalacak çocukları için ağladı. Yaşlı gözlerle cezaevinin yolunu tutan çaresiz annenin hayatı, İhlas Haber Ajansı'nın gazete ve televizyonlara taşıdığı haberlerle değişti.
İlköğretim 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Tolga, annesinin özellikle de para yüzünden tutuklanmasını hıçkıra hıçkıra ağlayarak anlattı. Sarıldığı birinci sınıf öğrencisi ikiz kız kardeşlerinin okuması için okulu bırakıp çalışmayı göze alan küçük Tolga'nın büyük yüreği, adeta haberi izleyen tüm Türkiye'yi ağlattı. Yıldırım ailesinin durumundan etkilenen AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, hemen annenin bankaya olan borcunun ödenmesi talimatını verdi.

ANNENİN TAHLİYESİ İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATILDI
Avukat Zekeriya Birkan'ın hukuk bürosuna bağlı çalışan avukatlar, anne Yıldırım'ın çocuklarına kavuşması için didindi. Para hemen bankaya yatırılarak, icra müdürlüğünden tutuklama kararının düşümü yapıldı. Avukat Halil İbrahim Özgeriş, AK Parti il Başkanlığı'nın borcu ödemesiyle tahliye işlemlerin bir an önce yapılması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Acilen fakslanan tahliye kararının ardından 24 saattir cezaevinde olan anne Yıldırım, saat 21.00 sıralarında özgürlüğüne kavuştu.

CEZAEVİ KAPISINDA İNANILMAZ MUTLULUK
Cezaevi önünde bekleyen çocuklarına sarılırken gözlerinden süzülen mutluluk gözyaşlarına hakim olamayan anne Yıldırım, bin 500 lirayla dünyanın en mutlu insanı oldu. Yıldırım ailesinin gözyaşları belki de hayatlarından ilk kez mutluluk için aktı. Her bir yavrusuna tek tek sarılıp öpen, bağrına basıp okşayan anne Yıldırım, mutluluğunu anlatmak için kelimeler bulamadığını söyledi. Cezaevine girdiği andan itibaren aklını kaçıracak gibi olduğunu söyleyen Yıldırım, ömrünün en uzun gününü geçirdiğini söyledi.
Kendisi içeride, çocuklarının ise dışarıda yapayalnız olduğunu düşündükçe aklını kaçıracak gibi olduğunu anlatan anne Yıldırım, "Bana yeniden hayata bağlayan, beni yavrularıma kavuşturan herkese çok teşekkür ederim. Herhalde ben orada 3 ay kalsam içeriden cesedim çıkardı" diye konuştu.

ANNE VE ÇOCUKLARINDAN AK PARTİ İL BAŞKANI'NA ZİYARET
Tahliye olur olmaz çocuklarıyla birlikte, kendisine yardımda bulunan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'a teşekkür ziyaretinde bulunan anne Yıldırım, çile dolu hayatı kelimelere dökünce herkesi duygulandırdı. Kayınpederinin ölümünün ardından akli dengesini kaybeden eşinin 5 yıl önce evi terk ettiğini ifade eden Emine Yıldırım, "Ben okuma yazma bilmiyorum, annesiz ve babasız büyüdüm. Yıllardır, tek başıma, yavrularım okusun, annesiz babasız büyümesinler diye didindim. Hiçbir sosyal güvencem olmadan 12
yıldır çalışıyorum. Aldığım 500 liranın 250 lirası evimin kirasına gidiyor. Kalan kısmıyla da yavrularımı büyütmeye çalışıyorum. Engelli olan 24 yaşındaki yeğenimle ve çocuklarıma hem anne hem de baba oldum. Tüm hayatımın dün tutuklanana kadar olduğunu düşünüyordum. Kafamı duvardan duvara vuruyordum. Hiç gülmeyen yüzüm sayenizde güldü. Hepinize teşekkür ederim" dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI, GÖZÜ YAŞLI ANNEYE İŞ SÖZÜ VERDİ
Gözü yaşlı anneye bundan sonra hep yanında olacaklarının sözünü veren Başkan Yalçın, "Keşke bu olay televizyonlara yansımadan haberimiz olsaydı da anında yardım edebilseydik. Keşke sen bırak bir günü, bir saniye bile yavrularından ayrı kalmasaydın" dedi. Ayrıca Başkan Yalçın, kendisi okuma yazma bilmemesine rağmen çocuklarının eğitimi için saçını süpürge eden anneye bir hastanede sigortalı bir iş bulma sözü verdi.

AİLEDEN SORUMLU DEVLET BAKANI KONUYA EL ATTI
Bu arada Yıldırım ailesinin dramı, tüm Türkiye'yi ağlattı. Görüntülerden etkilenen Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kaval, talimat vererek konunun çözülmesini istedi. Görüntüleri izleyen onlarca kişi Yıldırım ailesine yardım edebilmek için televizyon kanallarını aradı. Bursa Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü ve İhlas Haber Ajansı'nın desteğiyle anne Emine Yıldırım adına bir hesap açılacağı öğrenildi. Hayırsever vatandaşlardan toplanan paralar Yıldırım ailesinin gıda, eğitim ve barınma ihtiyaçlarında kullanılacak.






[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
annenin, anı, çocuklarına, kavuşma, video


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özlemek elbette kavuşma ihmali varsa güzel. Tufan Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Kasım 2014 08:28
Kavuşma Günü - Ümit Yaşar Oğuzcan Elysian Şairler ve Şiirleri 0 05 Mayıs 2014 13:05