IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2010, 01:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Newsweek'ten şaşırtan PKK analizi




Amerikan Newsweek dergisi son sayısında Türkiye'de Kürt sorunuyla ilgili yaşanan son gelişmelere dikkat çekti. Yazıda, "dünyanın en uzun ve kanlı isyanlarından biri yakında bitebilir" denilirken referanduma dikkat çekildi.

Owen Matthews imzasıyla yayımlanan yazıda "Türkiye Kürtleri'nin yürüttüğü dünyanın en uzun ve en kanlı isyan hareketlerinden biri, 36 yıl ve 40 binden fazla insanın yaşamına mal olduktan sonra yakında sona erebilir" dendi.

REFERANDUMUN ÖNEMİ

Öcalan’la görüşmelerin bir süre önce olsa siyasi intihar anlamına gelebileceğinin belirtildiği yazıda, bu konuda referandum sonuçlarının önemi vurgulandı: "Türk seçmenlerin önemli bir çoğunluğu, sivillerin hâkimiyetini arttıran ve Kürtler ile her türlü anlaşmaya geleneksel olarak şiddetle karşı çıkan orduyu siyaset dışına iten yeni bir anayasayı destekledi."

Yazının devamında şöyle deniyor:

"Kürt militanlar ise ayrılık talebiyle başlattıkları savaşı siyasi ve askeri olarak yitirdiklerinin farkına vardılar. Türk uçakları ve komandoları, PKK’nın Kuzey Irak dağlarındaki iyi korunan sığınaklarını, ABD’nin de istihbarat desteğiyle üç yıldır dövüp duruyor. Örgüt, Türkiye topraklarındaki hakimiyetini de yitirdi. Kürtlerin öteden beri devam eden PKK’yı eleştirmeme tabusu da geçen ay Kürt bölgesinin en büyük kentinin belediye başkanı Osman Baydemir’in kentteki taş kesme fabrikasına yapılan baskını eleştirmesiyle delindi."

"KÜRTLERİN HAYALLERİ DEĞİŞTİ"

Yazıda, "bu fikre milliyetçiler ve ordudaki subayların birçoğu öfkeyle yaklaşsa da" bir barış anlaşmasının PKK’nın kalan militanları için affı da içerebileceği söyleniyor. Ama yazara göre asıl soru, daha fazla özerklik isteyen Kürtlere haklar verirken nereye kadar gidileceği.

Yazı şöyle noktalanıyor:

"Kürtlerin çoğunun da bu arada hayalleri değişti. Şimdi artık bağımsızlık yerine kendi dil ve geleneklerini korurken Türkiye’nin artmaya başlayan refahından yararlanmak istiyorlar. Bazıları hâlâ Kürtlere daha önce görülmemiş özgürlükleri tanımanın milli birliği bozacağını düşünüyor. Ama diğerleri ülkede etnik farklılıkları kabul etmenin yıllardır süren kanlı savaşın sona ermesi için katlanılması gereken küçük bir maliyet olduğunun farkına vardı."

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
analizi, newsweekten, pkk, şaşırtan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Süleymani Newsweek'e kapak oldu! Seth Haber Arşivi 0 29 Kasım 2014 11:22
Suç Analizi CeSaRCripS Bilişim Hukuku 0 31 Mayıs 2013 07:01
Newsweek'te Başbuğ tutuklanması analizi PassioN Haber Arşivi 0 08 Ocak 2012 13:20
Newsweek: Türkiye’nin dış politikası çok karışık Dilara Haber Arşivi 0 21 Eylül 2008 11:18