IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2010, 19:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KPSS skandalına sonunda seks de karıştı!




Polisin KPSS skandalı öncesi başlattığı teknik takip, çetenin nasıl çalıştığını ortaya koydu. Bir kadın adayın, şebekeyle temasını sağlayacak kişi ile birlikte olduğuna ilişkin sözleri de dosyaya girdi.
Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda ortaya çıkan kopya skandalının ardından tutuklanan şebekeye yapılan teknik takipte şüphelilerin soruları sızdırdıkları adayları cinsel ilişkiye zorladıkları ortaya çıktı.

Beden eğitimi öğretmeni adayı G.Ç'nin telefonda arkadaşına yaptığı itiraf kayıtlara takıldı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin gerçekleştirdiği 6 sınavda kopya çekildiğine dair iddialar üzerine başlatılan soruşturma sonucu üniversidede öğretim görevlisi olan Oruç A.U. ile Ö.F, Z.B ve S.G. tutuklanmıştı.

Oruç A.U'nun liderliğini yaptığı öne sürülen şebekenin Ankarapolisinin takibine 2009'da kopya iddiaları üzerine iptal edilen Polis Meslek Yüksekokulu Sınavı'nın ardından girdiği ortaya çıkmıştı.

İşte bu dönemde şebekeye yönelik 6 ay süren teknik takipte şüphelileri yakacak görüşmeler gerçekleştiği ortaya çıktı.
SINAV İÇİN CİNSEL İLİŞKİ

Öğretmen ataması için çabalayan G.Ç. sınavı kazanma uğruna cinsel ilişkiye dahi girmiş. G.Ç'nin yaşadıklarını anlattığı o detaylar dinlemelere şöyle yansıdı:

G.Ç.: Gittim adamı buldum (Şebekeyi tanıyan şahıs) görüştüm adam tamam dedi. Sonradan da bu işi pisliğe vurdu. 'Benim de zaaflarım var' falan, dedi.
D.G: Sen de bana bunları yapcaksın diyo.
G.Ç: Ben de o zaman sen hallet demiştim. O da 'yok' dedi 'önce sen' dedi. Ondan sonra böyle başladı bizimkisi taaa düşün bir yıldır da böyle devam ediyo.
D.G.: Bence senin bu işin olduktan sonra bi daha o adamla görüşme.
G.Ç: Kendimi şey yapmışım acı çeke çeke de olsa yani 'adamın altına yattım' resmen.

GÖREV AŞKIYLA TUTUŞUYOK

Dinlemelere zanlıların cevapların dağıtılması karşılığında paylarına düşen parayı bölüşmeleri de yansıdı:

Oruç A.U: Orda kuruşun kuruşu eksik olursa hepinizi topa tutarım.
Y.A.: Şimdi 100 milyon Necati'ye verdik işte yazık ufak diye. 720 milyon kalıyor onu da üçe, 240'ar düşüyo. 240, 240 bölüşüyoz işte. Hakkını helal et.
Oruç A.U: ee
Y.A.: Sağol abi Allah razı olsun büyüksün, bidahaki organizasyonda bidaha bekliyok yani görev alma aşkıyla yanıp tutuşuyok.
Oruç A. U.: Orda en kıdemliniz kim, komutanınız kim?
Y.A.: En kıdemlimiz Memet abi ona 300 veriyom.

ŞİFRE: ANTRENMANSIZDIN

Çetenin lideri olduğu öne sürülen öğretim görevlisi Oruç A.U ile KPDS'ye (Kamu Personeli Dil Sınavı) girecek olan M.H.Ç arasında yapılan görüşmede 'şifreli konuşmalar' da dikkati çekiyor:

M.H.Ç.: Aman abi dediğim gibi yani sağlam olsun gözünü seveyim ya, bak aman.
Oruç A.U: Bizde herhangi bir şey yok. Bunda da olmazsa artık git atla diyorum. Emir Dağı'na mı çıkarsın neye çıkarsın.
M.H.Ç.: Valla bilimiyorum yani madara duruma düştükte onu diyorum ya.
Oruç A.U.: Yani hayır en son maçta tamam bizimkiler faul yapmış olabilir ama ondan öncekilerde hep sen antrenmansızdın ya.

CEVAPLARI ALAN ÖKSÜRÜYOR

Oruç A.U. ile cevapları para karşılığı dağıtan örgüt üyesi M.İ.'nin konuşmaları ise cevapların nasıl dağıtıldığını gösteriyor:

Oruç A.U.: Şimdi üç dört ne olmuş üç dört. (3. ve 4. kişi)
M.İ.: Üç dörde verdik dolu dolu verdik, bir iki açmadı. Eee onun dışındakine verdik birine daha verdik, jöleye verdik.
Oruç A.U.: Jöle alamadım diyo.
M.İ.: Jöleye 60 taneden fazla şey verdi he Yavuz alp verdi çok da yani düzgün verdi hepsini.
Oruç A.U.: Hııı... yok problem yoksa öksür dedik öksürmedi mi. Yavuz alp arka taraftan öksürdü öksürdü yoksa okur dedim öksürdü dedi. Jöle aldı abi, jöle aldı da öbür çocuk alamadı, en altaki iki tane var ya.

Malatya'da herkes kopyayla geçmiş!

Öğretmen G.Ç. bir başka konuşmasında arkadaşına sınavlardaki kopya olayıyla ilgili ilginç bilgiler veriyor:
G.Ç.: Buradakilerin hepsi bu sistemle geçmişler zamanında. O yüzden sana dedim uzun kollu falan giyiliyomu. Benim kabloyu felan kamufle etmem lazım.
D.G.: Giyiliyo daha çok sıcak olmadı.
G.Ç.: Malatya'da da zaten herkes biliyo bu sistemi. Kulağına yerleştirdiğin şey de o kadar küçük ki saçın etrafına bırakıyosun, hiç bişey görünmüyo. Denemesini falan yapacağız senle orda.
D.G.: Hııı..
G.Ç.: Telefonu da nası sokacam. Kış olsa botun içine koydum ben orda. Burdada ancak sutyenimin içine falan koyacam telefonu.

Kopya aleti kredi kartıyla 500 TL

BEDEN eğitimi öğretmen adayı bayan G.Ç. arkadaşı ile yaptığı bir telefon konuşmasında kopya düzeneklerini şöyle anlatıyor:
G.Ç.: Ben ingilizce sınavında şeye gittim Diyarbakır'a gittim. Heryere cebir (jammer) koymuşlar o telefonu engelliyo gelmiyo cevaplar. Alet aldık Ankara'dan. Kulağına yerleştiriyorsun çip gibi. Ondan sonra kablosu, kordonu var. Onu da Blutut'tan yapıyosun. Aleti bayağı bi pahalıya aldık.
D.G: Sen mi aldın.
G.Ç: Ben aldım, annemin kredi kartıynan ödüyorum onu 500 milyon. Ablam zannediyo ki ben İzmir'e toplantıya gidiyorum.
ÖKSÜRE ÖKSÜRE KOPYA ÇEKMİŞLER!
ÖSYM sınavında kopya çektiren çetenin telefon kayıtları, sınavdaki adaylara gönderilen şifreleri de ele verdi: "Beni duyuyorsan öksür"


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ÖSYM sınavlarında kopya çekilmesine yardımcı olan “kopya çetesi” mikro kulaklık taktırmalarını istediği adayları, kulak burun boğaz (KBB) doktorlarına yönlendirmiş. Adaylar, çeteyle öksürerek haberleşmiş

Gazete Habertürk'ün haberine göre, ÖSYM tarafından düzenlenen 6 sınavda kopya çekilmesine yardımcı olan ve polismeslek yüksek okulu sınavının iptal edilmesine neden olan çetenin, ilginç telefon konuşmaları ortaya çıktı. Sınava girecek adaylaramikro kulaklık temin eden çetenin, bunları taktırmak için adayları kulak burun boğaz (KBB) uzmanı doktorlara yönlendirdiği belirlendi.

JAMMER İŞİ BOZMUŞ

KPSS, ÜDS, ALES, YGS, KPDS ve LYS’de kopya çekildiği iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet SavcısıMehmet Cihan Kısa’nın başlattığı soruşturmada, Mali Polis 6 ay süreyle çeteyi hemizledi hemde buluşmalarını fotoğrafladı. Polis, telefon ile verilen kopyaları tek tek ortaya çıkardı. Liderliğini Gazi Üniversitesi ÖğretimÜyesi O.A.U.’nun yaptığı çetenin, bazı sınavlarda sinyal kesici (jammer) yüzünden adaylaramesaj çekemediği ve birbirlerine dert yandığı ortaya çıktı. Çete üyesi Z.Ç.’nin telefonda görüştüğü Ç.Y.’ye, “Vallahi billahi jammer koydular, darmadağın olduk. Kimseyi arayamadık. Adamlarımız içeride kaldı çıkaramadık” dediği belirlendi. Çete üyeleri Y.E. ve G.Ç.’nin iki, D.G. ve G.Ç.’nin üçüncü kez jammer kurbanı olduğu belirlendi. Kopya verilecek adaylara “Beni duyuyorsan öksür” şeklindemesaj gönderen çete üyelerinin, cevapları “1- Adana, 2- Bursa, 3- Denizli, 4- Edirne, 5- Ceyhan...” şeklinde şifreli olarak verdiği anlaşıldı. Sınava giren ve kopya çeken E.G.’nin G.Ç. adlı çete üyesi kadın ile telefon görüşmesinde “Öksürmekten öldümgeberdim” diye dert yandığı öne sürüldü.

BEDELİ 2 BİN TL

Çete üyelerinin sınavda kopya verdikleri kişilerden 300 TL ile 2 bin TL arasında bir ücret aldığı ve bu paraları da ‘yol parası’ olarak aralarında paylaştığı teknik takipte ortaya çıktı. Sınavlara girecek olan kadınların 400 ila 800 TL arasında satın aldıkları kolye şeklinde dinleme cihazlarını, sınavlardan sonra annelerine Anneler Günü’nde hediye ettiği belirlendi. Bu arada, G.K. adlı kadını mikro kulaklıkla yakalayan polis, G.K.’nın çete üyesi Z.Ç.’ye “Yandım!” şeklinde dert yandığını tespit etti.

TELEFON SUTYENDE

Teknik takipte kadınların cep telefonlarını sutyenlerine sakladığı da belirlendi. Çete üyeleri G.Ç. ile E.G.’nin sınav sonrasında yaptığı telefon görüşmesi de dosyaya girdi. G.Ç.’nin E.G.’ye, “Kış olsaydı cep telefonumu botumun içine koyacaktım, Ama şimdi sutyenimin içine koyacağım. Başka türlü olmuyor” dediği ortaya çıktı. Sınavda paniklediği belirlenen E.G.’nin G.Ç.’ye “İkimiz de sakin olsaydık bu iş bitmişti” dediği, bunun üzerine G.Ç’nin ise, “Hocam, hiç öksürmediniz ki” karşılığını verdiği tespit edildi. Çinmallarına itibar edilmemesi yönünde birbirini uyaran çete üyelerinin adaylara, sınav öncesinde telefonlarda seslerinin gidip gitmediği yönünde test yaptığı da belirlendi.

Bir gece önce doktorda kulağına monte ettireceksin

Sınava girecek adaylara 2 bin 500 TL değerinde mikro kulaklık temin eden çetenin, kulaklıkları taktırmak için doktorlara yönlendirdiği belirlendi. İşte çete üyesi G.K. ile Eda adlı aday arasında geçen telefon görüşmesi:

G.K.: Bir tane çip bulabilir misin?
EDA: Çip mi?
G.K.: Sen onu da beceremezsin ağzına tükürdüğüm, ben yollayacağım.
EDA: Tamam.
G.K.: Doktora gideceksin bir gece önceden, kulağının içine monte ettireceksin. Cımbızla tamam mı? Öter möterse bu riski göze alacaksın.
EDA: Tamam.
G.K.: Sınav grubuna göre şıklar gelecek. Adam sana sayacak a, b, c, d diye. Öksürürsen hangisi olduğunu anlayacak. Geçen sene Elazığ’da 85 kişi bu şekilde sınav kazandı. Elazığ deşifre olduğu için, ben Sakarya’da gireceğim.


Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
de, kpss, seks, sonunda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Carrefour'ın başörtü skandalına tepki yağdı Katherina Haber Arşivi 1 24 Temmuz 2012 11:10
Dayak skandalına tepki çok ceza yok Lucifer Haber Arşivi 0 13 Aralık 2011 15:27
KPSS skandalına bu kez Kürtçe karıştı Lucifer Haber Arşivi 0 12 Ekim 2010 15:52
ÖSYM, kopya skandalına 4 aydır sessiz Dilara Haber Arşivi 0 06 Eylül 2010 12:26