IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2010, 19:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çalınan kimlik bilgileri hayatını kararttı




Nüfus bilgileri kullanılarak düzenlenen sahte kimlikle adına hiç gitmediği İzmir'de şirket kurulan ve telefon hattı alınan Kayserili Mustafa Yolcukaya'nın (38) maaşına borçları nedeniyle haciz konuldu.


Yolcukaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Melikgazi Mahallesi'ndeki bir sitede yaklaşık 2.5 yıldır asgari ücretle apartman görevlisi olarak çalıştığını söyledi.
2006 yılında sabit telefon hattı almak için Türk Telekom Kayseri İl Müdürlüğüne başvurduğunda İzmir'de adına kayıtlı bir telefon hattı bulunduğunu öğrendiğini ifade eden Yolcukaya, şunları anlatı:
''Türk Telekom yetkilileri bu hattın borcu bulunduğunu, bu nedenle yeni telefon hattı bağlayamayacaklarını söyledi. Borca itiraz ettim, ancak sonuç alamadım. Daha sonra adıma alınmış bir cep telefonu hattı için 2 bin 600 lira fatura geldi. Bunun ardından daha önce hiç gitmediğim İzmir'in Balçova ilçesinde adıma bir şirket kurulduğunu ve mobilya mağazası açıldığını öğrendim. Bu şirket de bir yıl sonunda kapatılmış. Ancak 7 bin 665 lira gelir vergisi borcu çıkmış. Bu borç nedeniyle de 2 ay önce maaşıma haciz konuldu. Tüm bu borçlar ve maaşımın üzerinden haczin kaldırılması için dava açtım, ama hala sonuçlanmadı. Mağduriyetimin giderilmesi için Başbakanlığa da başvurdum. Bugüne dek çalmadık kapı bırakmadım. Sorumluların bir an önce bulunmasını istiyorum.''
Yolcukaya, yaklaşık 2 ay önce ikiz erkek bebeklerinin olduğunu, büyük kızının ilköğretim 7. sınıfa gittiğini belirterek, maaşını alamadığı için çok zor durumda olduklarını, çocuklarının ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını söyledi.
Adına şirket kuranların ve telefon hattı alanların kimlik bilgilerine nasıl ulaştığını bilmediğini ifade eden Yolcukaya, şöyle konuştu:
''2003 yılında bir yakınıma hastane masrafları için kefil olmuştum. Kimliğim bu nedenle hastanede bir süre alıkonuldu. Ayrıca, birçok yere iş başvurusunda bulunmuş ve kimlik fotokopisi vermiştim. Sanırım bu sayede kimlik bilgilerime ulaştılar.''



Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bilgileri, Çalınan, hayatını, kararttı, kimlik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Reyhanlı saldırısı hayatını kararttı Seth Haber Arşivi 0 28 Ekim 2014 16:00
Yetenek Sizsiniz Hayali Hayatını Kararttı Lilith Haber Arşivi 0 10 Ekim 2014 11:40
İnternet aşkı hayatını kararttı Violent Haber Arşivi 0 08 Kasım 2012 09:28
Evlilik programı hayatını kararttı PassioN Haber Arşivi 1 08 Nisan 2012 17:34
Bu fotoğraf hayatını kararttı ... LeyLa Haber Arşivi 0 12 Ağustos 2011 11:50