IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2010, 19:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte büyük deprem için beklenen tarih!




İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Ülkeler Deprem Kestirme Ağı Türkiye Başkanı Prof.Dr. Ahmet Ercan, Marmara Bölgesi'nde büyük yıkımlara yol açacak 7.2'nin üzerindeki İstanbul depreminin 2033- 2040 yılları arasında olacağını tahmin ettiğini söyledi.

İzmir- Antalya kıyı şeridiyle Ege adalarında, yaklaşık 1 aydır, Marmara ve Ege denizlerinde oluşabilecek tsunami (dev dalgalar) tehlikesini araştıran Prof.Dr. Ahmet Ercan, hafta sonunda geldiği Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yaptığı araştırmalar sonunda, 2001 yılında yaptığı açıklamada, başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'nde yıkımlara yol açacak 7.2'nin üzerindeki depremin 2029'da olabileceğini açıkladığını hatırlatan Prof.Dr. Ahmet Ercan, şunları söyledi:

"Ancak daha sonra ilerlemiş teknoloji ve 3 farklı yöntemle yaptığım araştırmalar, söz konusu depremin ötelendiğini gösteriyor. Marmara Bölgesi'nde büyük yıkımlara yol açacak 7.2'den daha büyük İstanbul depreminin 2033- 2040 yılları arasında olacağını tahmin ediyorum. İstanbul'da daha yakın zamanda deprem olacağına dair bilimsel bir veri yok. Olağanüstü durumlar dışında Ege ve Marmara'da oluşabilecek tsunamide dalga boyu 1.5- 2 metreyi, Akdeniz ile Ege'nin birleştiği bölgede 3- 4 metreden fazla olacağını sanmıyorum.
Depremi 3 ile 7 gün önceden haber vereceğini ileri sürdüğü ‘Atropatena’ adlı cihazın gelecek aydan itibaren, GNFE önderliğinde, İstanbul'da üretimine başlanacağını belirten Prof.Dr. Ercan, 17 Ağustos Gölcük depreminin sabotaj olduğu iddialarıyla ilgili olarak da, “Fay kırıklarına dışarıdan müdahale söz konusu bile olamaz. 1967 yılından bu yana bu fay hattındaki hareketler gözleniyordu. Bu depremin olacağı daha önceden biliniyordu" dedi.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
beklenen, deprem, tarih, İşte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ottawa için büyük deprem uyarısı KarakıZ Haber Arşivi 0 29 Aralık 2011 09:29
Prof. Işıkara deprem için tarih verdi Angel Haber Arşivi 0 29 Ocak 2009 22:08