IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2010, 16:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Köşk'ten askere 'türban' ayarı




Cumhurbaşkanı Gül, 3 yılın ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tek resepsiyon sistemine dönüyor ve devlet erkânını eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte ağırlamaya hazırlanıyor.
Gül’ün, A tipi protokol ile iş dünyası, sivil toplum örgütleri, medya temsilcileri ve sanatçıları bir araya getirecek olan resepsiyonunun ‘eşli’ davetiyeleri bugün gönderilmeye başlandı. Gül, bu durumu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’e de bildirdi.
KÖŞK'TE TÜRBAN AÇILIMI
Üniversitelerde türban tartışmasının yeniden siyasi gündemin merkezine oturduğu bir dönemde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde yeni bir türban açılımına hazırlanıyor.

Köşke çıktığı 2007 yılından beri eşi Hayrünnisa Gül ile askerleri karşı karşıya getirmemek için ‘Gündüz resepsiyonu’ geleneğini başlatan Abdullah Gül, bu uygulamaya son veriyor.

Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tüm davetlileri Çankaya Köşkü’nde akşam düzenlenecek tek resepsiyonda, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte karşılayacak. Gül’ün eşli davet konusundaki kararını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’e sürpriz olmaması için önceden bildirdiği öğrenildi.

Davetiyeler bugünden itibaren davetlilere gönderilmeye başlandı. Tek resepsiyon düzenleneceği için davetli listesinin sayı olarak geçen yıllara oranla sınırlı tutulacağı öğrenildi.

EŞSİZ DÖNEM SEZER'LE BAŞLADI

Çankaya Köşkü’nde türban polemiği eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde başlamıştı. Sezer, başta 29 Ekim resepsiyonu olmak üzere 2003 yılından itibaren Çankaya Köşkü’nü türbana kapatmıştı. Sezer, görev süresi boyunca resepsiyonlar için eşleri türbanlı olan milletvekillerine davetiye göndermiyordu.

Gül’ün koltuğu devralmasının ardından Çankaya’daki türban hassasiyeti devam etti. Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile türbanlı davetlileri karşı karşıya bırakmamak için aynı gün iki resepsiyon formülü geliştirildi. 29 Ekim’lerde önce TBMM’de kutlamaları kabul eden Abdullah Gül, ardından gündüz kutlamalarının devamı olarak öğle saatlerinde A tipi protokol için ‘eşsiz’ resepsiyon vermeye başladı.

Akşam saatlerinde düzenlenen ikinci resepsiyonda ise Cumhurbaşkanı, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte medya, iş dünyası, sivil toplum örgütleri, devlet sanatçılarını ağırlıyordu. İki resepsiyon formülüne karşın 2008 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri cumhurbaşkanından bağımsız olarak 29 Ekim’de sadece kendi personeli için Merkez Orduevi’nde alternatif Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenleyerek bir ilke imza atmıştı.


Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askere, ayarı, köşkten, türban


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
1996 Doğumluyum Askere Ne Zaman Gideceğim? , 1996 Doğumlular Ne Zaman Askere Gitcek PauL O Şimdi Asker! 1 04 Ocak 2013 18:37
1995 Doğumluyum Askere Ne Zaman Gideceğim? , 1995 Doğumlular Ne Zaman Askere Gitcek PauL O Şimdi Asker! 0 03 Ocak 2013 14:09
1994 Doğumluyum Askere Ne Zaman Gideceğim? , 1994 Doğumlular Ne Zaman Askere Gitcek PauL O Şimdi Asker! 0 03 Ocak 2013 14:09