IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2010, 16:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Asker Meclis'ten elini ayağını çekti




TBMM Başkanlık Divanı’nca kabul edilen yeni “TBMM Güvenlik Yönetmeliği” ile TBMM giriş kapılarının güvenliği tümüyle polise verildi.

Yeni yönetmelik uyarınca askerler kapılarda sadece askeri araç ve personelin girişinde “kontrol” yapabilecek. Sivil araçların kontrolüne karışmayacak. Polis de askeri araç ve personeli arayamayacak.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında yapılan dünkü Başkanlık Divanı toplantısında, Meclis’in 2011 yılı bütçe teklifi ve yeni “Güvenlik Yönetmeliği” ele alındı. TBMM Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan ve 2010 yılına göre yüzde 9.1’lik artışla öngörülen 512.9 milyon TL’lik bütçe teklifi Divan’ca aynen benimsenirken, “Güvenlik Yönetmeliği”nin görüşmeleri sırasında “askere ayrımcılık” tartışması yaşandı.

Başkanlık Divanı’nda kabul edilen TBMM’nin yeni Güvenlik Yönetmeliği ile, TBMM’nin iç bölgeler ve giriş kapılarının güvenliği tümüyle Koruma Daire Başkanlığı’na verilirken, Muhafız ve Tören Tabur Komutanlığı’nın sorumluluk alanı “dış güvenlik” ile sınırlı tutuldu. Buna göre, TBMM’ye giriş kapılarında güvenlik kontrolü polislerce gerçekleştirilecek. Ancak sadece askeri araç ve askeri personelle ilgili kontrol yapmak üzere giriş kapılarında askeri görevliler de bulunmaya devam edecek. Buna karşılık polisler de, askeri araç ve personel üzerinde arama yapamayacak.

Polis askeri aracı aramayacak

Yönetmeliğe yeni eklenen hükümle, TBMM ana ve lojman giriş kapılarındaki her türlü güvenlik uygulamasının TBMM Koruma Daire Başkanlığı’nca yürütüleceğini hükme bağlandı. Buna göre TBMM’nin iç bölgeler ve giriş kapılarında güvenliği koruma Daire Başkanlığı sağlayacak, dış güvenliği ise Muhafız ve Tören Tabur Komutanlığı üstlenecek. Buna göre giriş kapılarında askerler sadece askeri araç ve personeli aramak üzere görevli bulunacak. Sivil araç ve kişileri ise arayamayacak. Hazır kıta görevi yapan askeri personel de uygun bir yerde bekleyecek. Buna karşılık, polis de askeri personel ve araçlarını aramayacak.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bıyık rahatsızlığı

Yönetmelikte yer alan polisin askeri arayamamasına yönelik hüküm divan toplantısında tartışma konusu oldu. Ak Partili Hüsrev Kutlu’nun, “askere özel muamele yapılmamalı” eleştirisine, MHP’li Murat Özkan’ın da destek verdiği öğrenildi. BDP’li Sırrı Sakık da Meclis içindeki askeri taburun bulunmasını eleştirdi. Askeri personelin ciplerle kampüs içinde dolaştığını ifade eden ve bu durumu eleştiren Sakık’ın, “Askerin Meclis içinde ne işi var? Yüreğiniz yemiyorsa ben söylerim. Asker Meclis’ten çıksın, kışlasına dönsün” çıkışında bulunduğu bildirildi. Sakık ayrıca bazı personelin uzun bıyıklarla Meclis’e geldiğini belriterek, bu durumu eleştirdi.

‘Tabur’da içki yasaklansın’

Divan’da, türbanlı ve sakallıların alınmadığı Meclis Tabur Lokali’ne alternatif olarak görülen ve bu yasakların uygulanmadığı kampüs içindeki “Tepe” Kafeterya’nın genişletilmesi projesine de onay verildi. Bu konu görüşülürken de, Divan toplantısı “içki yasağı” tartışmasına sahne oldu. Tepe Kafeterya’nın genişletilmesine MHP’li Murat Özkan ile AK Partili Ömer Faruk Öz itiraz ettiler. CHP’li Ahmet Küçük, kendisinin de sık sık bu kafeteryaya gittiğini belirterek, buranın Tabur lokaline bir alternatif olmadığını söyledi. Tabur’da olduğu gibi Tepe Kafeterya’da isteyene bira servisi yapıldığını kaydeden Küçük’ün sözleri üzerine BDP’li Sakık “Şarap da ikram edilmeli. İçki içmek için illa tabura mı gidilmesi gerekiyor?” deyince, MHP’li Özkan, “Taburda da içki yasaklansın. Genel Kurul çalışmalarına sarhoş da gelinmez” değerlendirmesinde bulundu. Tepe Kafeterya’nın genişletilmesi kararı 3’e karşı 7 oy çokluğuyla benimsendi.

Toplantıda AK Partili Hüsrev Kutlu, “Zaman zaman Cumhurbaşkanı’na vekalet eden 4 Başkanvekilimiz için daha kaliteli araçlar kiralansın” dedi. TBMM Başkanlık Divanı üyeleri halen Passat marka araçları makam aracı olarak kullanıyor.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
asker, cekti, elini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayağını denk al Facebook! Zen Facebook Haberleri 0 19 Mayıs 2013 13:38
İskenderun'da Roketatarlı saldırı: 6 asker şehit, 11 asker yaralı Hayal Haber Arşivi 0 31 Mayıs 2010 13:48
Ağrı'da çatışma: 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı Angel Haber Arşivi 1 21 Kasım 2008 12:19