IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2010, 17:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
15 Ekim 2010 Basın Özeti




Bugünkü İngiliz gazetelerinden ikisinin manşetlerinde, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın İngiltere'ye yaptığı uyarı var.
Daily Telegraph, Clinton'ın, savunma harcamalarını azaltmaya hazırlanması yüzünden İngiltere'yi uyardığını duyuruyor.
Clinton, Brüksel'deki NATO dışişleri ve savunma bakanları toplantısı sırasında BBC'ye yaptığı açıklamada bu yöndeki hazırlıkların Amerikan Yönetimi'nin üzdüğünü söylüyor.
Daily Telegraph'a göre Barack Obama Yönetimi, kamuoyu önünde yaptığı sert uyarıyla, İngiltere'nin savunma harcamalarını azaltmasının NATO'yu zayıflatacağı, Amerika'yla özel ilişkisini de lekeleyeceği hissi verdi.
'Clinton İngiltere'yi sert dille eleştirdi'


Times da manşetinde, Clinton'ın alarm sinyali verdiğini belirtiyor.
Gazete, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı'nın dün akşamki sözleriyle, savunma harcamalarını azaltma planları yüzünden İngiltere'yi sert bir dille eleştirdiği kanısında.
İngiltere'nin savunma harcamaları Gayri Safi Yurt İçi Hasılası'nın yüzde 2'sinin altına düşmek üzere. Bu ise NATO üyesi ülkelerden beklenen minumum oran.
İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, savunma harcamalarında yüzde 10 kesinti yapılması için bastırırken, Savunma Bakanı Liam Fox Osborne'a direniyor.
Liam Fox bugün Times gazetesindeki yazısında ise "Eğer Soğuk Savaş'tan bir şey öğrendiysek, o da güçlü ekonominin güçlü savunmaya eşit olduğudur" diyor.
Almanya: Nükleer silahları azaltalım


Guardian ise Brüksel'deki NATO toplantısıyla ilgili haberinde, Almanya'nın yaptığı nükleer silahları azaltma çağrısına dikkat çekmiş.
Almanya, NATO'nun oluşturması muhtemel füze savunma sistemiyle, Avrupa'daki 200 kadar eski taktik nükleer silahın ortadan kaldırılması arasında bağlantı kuruyor.
Guardian, Fransa'nın, Almanya'nın talebine şiddetle direndiğini belirtiyor.
Gazetedeki haberde Almanya'nın ortadan kaldırılmasını istediği termonükleer B61 tipi güdümsüz bombaların Almanya'nın yanı sıra Belçika, Hollanda, İtalya ve Türkiye'deki Amerikan üslerinde olduğu yazıyor.
Doların düşüşünün yarattığı kaygılar


Financial Times ise Amerikan Doları'nın dünyanın diğer önemli para birimlerine karşı değer kaybetmesine yönelik gelişmeleri ilk sayfasına taşımış.
Bu gelişmenin, dünya ekonomisine yönelik yeni uyarıları tetiklediğini belirtiyor gazete. Uyarıların başında da, dolardaki düşüşün, ekonomi üzerinde istikrarsızlaştıcı bir etkisi olacağı geliyor.
Amerikan Doları halen dünyanın rezerv para birimi konumunda ve onun değerindeki düşüş, ihracatlarını artırmak isteyen diğer ülkelerin ABD'ye yanıt olarak devalüasyonu seçmelerine neden olabilir.
Dolar dün Japon Yeni'ne karşı son 15 ayın, Euro'ya karşı da son sekiz ayın en düşük seviyesine gerilemişti.
Bir dizi para birimi karşısındaki değere göre hesaplanan dolar endeksi de dün, 2010'un en düşük düzeyindeydi.
Financial Times, Amerikan Merkez Bankası'nın, doların Çin Yuanı, İsviçre Frangı ve Avustralya Doları karşısında daha da gerilemesi için piyasaya para pompalayacağı yolunda beklentilerin arttığını duyuruyor. Adının açıklanmasını istemeyen Avrupalı bir yetkili ise Amerikan Merkez Bankası'nın, "parasal genişleme" adi verilen agresif uygulamayı sürdürmesinin, "sorumsuzca bir davranış" olacağını söylüyor.
Şilili madenciler 'turnayı gözünden vurdu'


Yine Financial Times'ın ilk sayfasındaki bir diğer haber ise iki aydan uzun süre yer altında yaşayıp kurtarılan Şilili 33 madenciyle ilgili.
Gazeteye göre madenciler "turnayı gözünden vurdular" zira kendilerine reklam teklifi yağıyor.
Reklamlarına çıkmaları teklif edilen ürünler arasında ise çikolata ve biranın yanı sıra, cinsel performansı artıran vitamin hapları da var. Ayrıca madencilere çeşitli medya kuruluşlarından birçok röportaj teklifi geliyor.
Madencilerin yaşadıklarıyla ilgili ilk kitap yazıldı bile ve 2011 başında Avrupa'nın büyük ülkelerinde piyasaya çıkacak.
Yaşananların bir filme konu olması da kimseyi şaşırtmayacak.
Avrupa'nın en önemli futbol kulüplerinden Real Madrid ve Manchester United'ın madencileri maçlarına davet ettiklerini de ekleyelim.
Şili medyasında çıkan haberlere bakılırsa, San Jose Madeni'nde ayda yaklaşık 900 dolar kazanan madenciler, bu alanlardan elde edecekleri tüm gelirleri paylaşmak üzere anlaşmış.
İngiltere'nin en çok satan bulvar gazetesi News of The World'ün eski editörü Phil Hall, madencilerin büyük paralar kazanabileceklerini, milyonlarca sterlin gelir elde edebileceklerini söylüyor.
Avrupa'nın en önemli futbol kulüplerinden Real Madrid ve Manchester United'ın madencileri maçlarına davet ettiklerini de ekleyelim.
Rusya hangi ülkenin yerine F1'de olacak?


Guardian spor ekindeki bir haberde, Formula 1 yarışlarının düzenleneceği ülkelere 2014'ten itibaren Soçi Grand-Prix'iyle Rusya'nın da katılacağını duyuruyor.
Gazeteye göre şimdi akıllardaki soru, takvimden hangi yarışın çıkarılacağı.
Zira önümüzdeki yıl ilk kez yapılacak Delhi Grand-Prix'iyle takvimdeki yarış sayısı 20'ye çıkıyor ve bu Formula 1 dünyasında birçok kişi tarafından en ideal sayı olarak görülüyor.
Guardian'a göre Silverstone, Monaco, Monza, Spa, Montreal gibi motorsporlarının kalbinin attığı yerlerde yarış düzenlenmemesi düşünülemez ancak bu Çin, Japonya, Bahreyn ve Türkiye Grand-Prix'leri için söylenemez.
Bu ülkelerin artılarını ve eksilerini değerlendiren Guardian, Mayıs ayındaki son İstanbul Grand-Prix'inde, seyircinin beklenenden iyi olsa da hala hayal kırıklığı yaratan bir düzeyde olduğunu belirtmiş.
Liverpool için hüküm günü


İngiltere'de Yüksek Mahkeme Liverpool'un Amerikalı sahiplerinin, kulübün satışını durdurmak için Amerikan hukuk sistemini kullanmaya son vermeleri gerektiği yolunda hüküm vermişti.
Daha önce kulübün satışı hakkında ihtiyati tedbir kararı alan Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde bir mahkemenin bu kez bugün alacağı karar bekleniyor.
Duruşma TSİ 15.00'de başlayacak.
Daily Telegraph, "Mahkemedeki drama yeniden Teksas'a taşınıyor" derken, Guardian "Liverpool için verilen mücadele uzatmaya gidiyor" ifadesini kullanmış.
Independent'a göre, Liverpool'un sahipleri Tom Hicks ve George Gillett'in, kulübün satışını önleme yolundaki son girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması bekleniyor.
Times da, "Hicks yenilginin eşiğinde" diyor haberinde. Liverpool Yönetim Kurulu Başkanı Martin Broughton kulübün Amerikan şirketi New England Sports Ventures'a satışının bugün TSİ 17.00'ye kadar tamamlanabileceğini söylüyor, hatta bundan "emin".
Liverpool bu aşamada zamana karşı yarışıyor ve kayyuma devredilip 9 puanının silinmemesi için Royal Bank of Scotland'a olan borcunu TSİ 19.00'a dek yeniden finanse etmek zorunda.
300 milyon sterlinlik satış gerçekleşirse, New England Sports Ventures Liverpool için bankaya 200 milyon sterlin aktarabilecek.


Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
15, 2010, ekim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
25 Ağustos 2010 Basın Özeti Lucifer Haber Arşivi 0 25 Ağustos 2010 09:22
18 Haziran 2010 Basın Özeti Lucifer Haber Arşivi 0 18 Haziran 2010 22:55
17 Haziran 2010 Basın Özeti Lucifer Haber Arşivi 0 17 Haziran 2010 14:42
16 Haziran 2010 Basın Özeti Lucifer Haber Arşivi 0 16 Haziran 2010 09:46
15 Haziran 2010 Basın Özeti Lucifer Haber Arşivi 0 15 Haziran 2010 14:43