IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2010, 17:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Çay içer misin?' şifresiyle fuhuş pazarlığı




Trabzon'da, yurt dışından kaçak yollarla Türkiye'ye getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdıkları öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda aralarında çetenin elebaşı olduğu öğrenilen Ermeni asıllı kadın ve bir polis memurunun da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

Trabzon Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 ay önce başladıkları teknik ve fiziki takip sonucu çıkar amaçlı bir suç örgütünün yasa dışı yollardan Ermenistan ve Gürcistan bağlantılı olarak Türkiye'ye getirdiği yabancı uyruklu kadınları fuhşa sürüklediğini belirledi.

Suç unsurlarını ve suça karışan kişileri belirleyen polis ekipleri, kentin Çömlekçi Mahallesi'ndeki 3 otel, 6 kafe ve 8 eve operasyon düzenledi. Operasyonda, çetenin elebaşılarından olan ve çete mensuplarınca ''abla'' kod ismi verilen Ermeni asıllı G.K, ''amca'' kod ismi verilen B.B'nin yanı sıra suç örgütü ile ilişkisi olduğu iddia edilen bir polis memuru ile biri kadın toplam 15 kişi gözaltına alındı.

Suç örgütü tarafından fuhşa sürüklendiği ileri sürülen, bazıları yasa dışı yollardan Trabzon'a gelen ve çoğunluğu Ermeni uyruklu olan yabancı uyruklu 15 kadın da emniyete getirildi.

Zanlılarla birlikte fuhuş ve insan ticareti sayısını gösteren çeteleler, görüntü CD'leri ile yurt dışına para gönderildiğini gösteren evraklar da ele geçirildi.

Çete elebaşılarından Ermeni asıllı G.K'nın bir Türk ile evlendiği için hem Türk hem de Ermeni vatandaşı olduğu, benzer suçlardan poliste kaydı bulunduğu, Ermenistan'da insan ticareti yapmak suçundan arandığı ve ülkesinde ''Ermenistan'ın son patroniçesi'' başlığıyla hakkında çeşitli haberler yayımlandığı öğrenildi.

ÇETENİN ÇALIŞMA YÖNTEMİ

Polisin araştırması sonucu fuhuş amacıyla insan ticareti de yapan suç örgütünün elebaşıları G.K. ve B.B'nin, polise yakalanmamak için fuhşa sürüklenen kadınları iş yerlerinin gizli bölmeleri ile kiraladıkları evlerde sakladıkları saptandı.

Suç örgütü elebaşılarından özellikle G.K'nin Antalya ve Kırşehir'de yabancı uyruklu bayanlara fuhuş yaptıran şebekeler ile irtibatlı olduğu ve gerektiğinde bu kişilerle bağlantı kurarak elinde bulundurduğu kadınların bazılarını söz konusu illere gönderdiği de ortaya çıkartıldı.

Çetenin, fuhuş amacıyla çalıştırılan ve güvenlik kuvvetlerince yakalanan kadınların sınır dışı edilmeleri halinde Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'nda görevli bazı kişilerle irtibata geçip bu kişilere ödedikleri para karşılığında, yeniden bu kadınların kaçak yollarla Türkiye'ye getirilmesini sağladığı öne sürüldü.

"ÇAY İÇER MİSİNİZ?" ŞİFRESİYLE FUHUŞ PAZARLIĞI

Polis yetkilileri, çete mensuplarının polise yakalanmamak için çeşitli yöntemler denediklerini, özellikle telefon konuşmalarını şifreli yaptıklarını ifade ettiler.

Çetenin, fuhuş işine ''çay içme'' dediğini ve fuhuş için telefonda kadın pazarladıkları müşterilerine ''çay içer misiniz?'' şeklinde soru yönelttiklerini anlatan yetkililer, çetenin fuhuş yapan kadınları da ''çanta'' olarak adlandırdıklarını anlattılar.

Yetkililer, yakalanan bazı kadınların da kaçak yollardan Türkiye'ye girdiğine dikkati çekerek, çetenin sınırdan kaçak geçen kadınlara da telefonda ''sınavı geçtiniz mi?'' diye sorduklarını bildirdi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan G.K. ve B.B'nin de aralarında yer aldığı 18 kişi, Trabzon Adliyesine gönderildi. Fuhuş yaptıkları belirtilen yabancı uyruklu 15 kadının ise sınır dışı edileceği öğrenildi.

Öte yandan, bu kişilerle ilişkisi bulunduğu belirtilen bazı kişilerin yakalanması amacıyla çeşitli illerdeki emniyet birimlerince çalışma sürdürüldüğü kaydedildi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cay, icer, misin, şifresiyle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ne yer ne içer? MateJaN Fıkra 0 23 Ocak 2013 01:25
Böyle fuhuş pazarlığı görülmedi eCeM1 Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2008 08:58