IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2010, 19:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyanın gözü Diyarbakır'daki bu davada!




104'ü tutuklu 151 kişinin yargılanacağı kritik KCK davası Pazartesi günü Diyarbakır'da başlayacak. Aralarında BDP'li 12 belediye başkanının da bulunduğu dava için yeni salon inşa edildi. Yaklaşık 300 avukatın katılması beklenen duruşmayı Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) Başkanı Souhayr Belhassen da izleyecek.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak tanımlanan KCK ile ilgili dava, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde Pazartesi günü görülmeye başlanacak.

Diyarbakır Adliyesinde özel salonda yapılacak duruşmadan önce adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

15 YILA KADAR CEZA İSTENİYOR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, 103'ü tutuklu 151 sanık hakkında TCK'nın ''devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma', ''terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma'', ''terör örgütüne yardım ve yataklık etme'' suçlarından 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

12 BELEDİYE BAŞKANI ŞÜPHELİ

Hakkında yakalama kararı bulunan terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok'un ilk şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) 28 yöneticisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu 12 belediye başkanı, 2 il genel meclisi başkanı ile 2 belediye meclis üyesi de şüpheliler arasında bulunuyor.

BU DAVA TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK

Türkiye bunun ne kadar farkında bilmiyorum ama yarın Diyarbakır'da bu ülkenin geleceğini belirleyecek bir dava görülecek. Ahmet Altan'ın yazısının tamamını okumak için bu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tıklayın

İŞTE YARGILANACAK İSİMLER

26'sı kadın olan 103 tutuklu arasında Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, Diyarbakır'ın Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Şırnak'ın Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, Şanlıurfa'nın Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin ve Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven, Mardin'in Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'ün yanı sıra kapatılan DTP'nin eski genel başkan yardımcıları Kamuran Yüksek, Bayram Altun ile Selma Irmak, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Ali Şimşek, İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, kapatılan DEP'in eski milletvekili Hatip Dicle, eski Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, eski Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, eski Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, eski Ergani Belediye Başkanı Nadir Bingöl, DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Ramazan Dede ve Abbas Çelik de yer alıyor.

FIDH BAŞKANI BELHASSEN DA DİYARBAKIR'DA

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) Başkanı Souhayr Belhassen, yarın başlayacak olan KCK davası için Diyarbakır'a geldi. Bu bölgede görev yapan insan hakları savunucularının durumları hakkında oldukça endişeli olduklarını ifade eden Belhassen, şöyle dedi:

''Biz birçok açıklamada da onların durumuna işaret etmiştik. Bu bölgede olup bitenleri takip ederek, onlarla dayanışma kararı aldık. Sayın Muharrem Erbey, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanıdır. Ayrıca Uluslararası İnsan Hakları Vakfı üyesidir. Kendisi bizim için bir semboldür. Tabii ki yargılanacak diğer kişiler de aynıdır. Tüm dünyanın gözü bu mahkeme ve yargılamada olacaktır. Buradaki tutuklamalar tamamen keyfiyete dayalıdır." dedi.

2-3 ay kadar sürmesi beklenen davayı izlemek için BDP'lilerde adliye önünde kurulan çadırlarda bekleyecek.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, davada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyanın Gözü Bunda. Düş Haber Arşivi 2 31 Ekim 2013 13:54
Dünyanın gözü bu fuarda! Kalemzede Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Kasım 2011 10:07
Dünyanın gözü 'Cirit'te! Soul Haber Arşivi 0 23 Mayıs 2011 12:35