IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ekim 2010, 19:48   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
205 bin kişiye erken terhis





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


205 bin kişiye erken terhis

Genelkurmay'ın askerlik paketine göre uzun dönem 12, kısa dönem 8 ay olacak. 205 bin askere de erken terhis yolu açılacak...

Güncelleme:25 Ekim 2010 17:00
Türkiye günlerdir "tek tip" ya da "eşit süreli" askerliği konuşuyor. Kışlada heyecan sürerken konuyla ilgili geçtiğimiz hafta önemli bir gelişme yaşandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay'ın hazırladığı taslak konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a brifing verdi. Söz konusu taslakta uzun dönem askerlik süresi 12 aya çekildi, ancak üniversite mezunlarının kışla süresi 8 aya çıkartıldı. Başbakan 12 ayı kabul ederken kısa dönem askerliğin 8 aya çıkarılmasına itiraz etti. Peki Genelkurmay'ın hazırladığı bu taslak yürürlüğe girerse neler olacak? Takvim Genelkurmay'ın askerlik paketine ulaştı

İşte o sorunun yanıtı:
Uzun dönem 12 aya inerse, şu anda bir yılda 4 kez olan "celp" dönemi, ikiye inecek. Biri yılbaşında, diğeri de 6. ayda olmak üzere iki celpte asker alınacak. Düzenleme Kasım ayında çıkarsa, silah altındaki 205 bin asker anında terhis edilecek. Bu terhislerin büyük bölümü Güneydoğu'dan olacak. Dolayısıyla eksilen askerlerin yerinin doldurulabilmesi için Ocak ayında yeniden celp çıkarılarak yeni asker alımı gerçekleştirilecek.

YEDEK SUBAYLIĞA DEVAM
Askerin çalışmasında yedek subaylık uygulamasının devam ettirilmesi de yer alıyor. Genelkurmay, "doktor", "veteriner" ve "bilgisayar mühendisleri"nin tümünü yedek subay olarak askere alacak. "Avukat" ve "inşaat mühendislerinin" de 'bir kısmı' yedek subay olarak görev yapabilecek. Ancak 12 aylık süre, öğretmenlerin "öğretmen asker" olarak görevlerini sürdürmelerini riske atacak.

PROFESYONEL ASKERE OYAK DESTEĞİ GELDİ
Terörle etkin mücadele için 6 tugayda tamamlanan, 4 tugayda da devam eden profesyonel orduya Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) da destek verdi. Profesyonel ordunun ana kaynağı olan uzman erbaşlığı özendirmek için Genelkurmay Başkanlığı ve hükümetin yaptığı kanun değişikliklerinin yanı sıra OYAK'ta da yeni bir sisteme geçildi.

3 KATINA ÇIKACAK
Buna göre OYAK, 45 yaşına geldikleri için ordudan ayrılmak zorunda kalanların üyeliklerini donduracak. Söz konusu ordu mensupları memuriyete döndükleri takdirde ara vermemiş gibi aidat kesintisine devam edecek. Böylece 10 yıldan az primleri olduğu için kar payından yoksun kalacak olan uzman erbaşların yaşayacakları mağduriyetin önüne geçilecek. 9 yıllık bir uzman erbaş emekli olduğunda OYAK'tan yaklaşık 8 bin TL para alıyordu. Yeni düzenlemeden sonra, üyelik 10 yılı geçeceği için bu para yaklaşık 28 bin TL'ye çıkacak. Bu arada profesyonel orduya katılımı daha cazip hale getirmek için hükümet de bazı kanunlarda değişiklik yaptı. Bu kapsamda uzman erbaşlar emekli olana kadar Milli Savunma Bakanlığı'nda memur statüsünde çalışacak. Bu uzman erbaşlar, maaş alırken gazi aylığından da faydalanacak.

GARSONLARDAN VAZGEÇMEDİLER
Orgeneral Işık Koşaner tarafından Başbakan Erdoğan'a verilen brifingte ordu evlerindeki kadrolar da masaya yatırıldı. Brifingte tartışılan bir başka durum ise, ordu evlerinde "aşçı, garson, müzisyen" gibi kadrolarda görevlendirilen 70 bin askerle ilgili oldu. Hükümet, bu tür görevlerin askere değil sivillere yaptıralabileceğini söyledi. Ancak Genelkurmay, askeri tesislerin içine yabancıların girişinin bu kadar açık bir yolla yaşanmasının risk yaratacağını ifade etti. Bu nedenle Genelkurmay sivil hizmet alımına sıcak yaklaşmadı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Ekim 2010, 20:54   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 205 bin kişiye erken terhis




İnşallah düşer 12 aya
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hayırlısı.

 

Alt 26 Ekim 2010, 11:07   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 205 bin kişiye erken terhis




en dogrusu.. 15 ay cekilir mi. bekleyenler icinde zor.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
205, bin, erken, kişiye, terhis


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
489 asker erken terhis hakkı ile birliklerinden ayrıldı MasteR06 Haber Arşivi 0 01 Ocak 2014 11:35
50 bin Mehmetçiğe erken terhis MasteR06 Haber Arşivi 0 25 Aralık 2013 11:24
280 bin askere erken terhis geliyor SeckiN Haber Arşivi 1 07 Ekim 2013 11:21
100 bin askere erken terhis umudu Lucifer Haber Arşivi 2 30 Eylül 2010 00:07
İzin kullanamayan askere 'erken terhis' yolu Feronia Haber Arşivi 1 27 Aralık 2009 16:07