IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Washington, Türkiye’nin taleplerini kabul etti (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/361753-washington-turkiye8217nin-taleplerini-kabul-etti.html)

Feronia 27 Ekim 2010 13:25

Washington, Türkiye’nin taleplerini kabul etti
 
Washington, Türkiye’nin taleplerini kabul etti


ABD’nin, Türkiye’nin İran’ın füze kalkanının hedefi olarak ilan edilmemesi ve sistem bilgilerinin İsrail’e verilmemesi taleplerini kabul ettiği öne sürüldü.


İsrail’de yayınlanan Haaretz Gazetesi, Ankara’nın, NATO’nun füze kalkan projesine ilişkin taleplerini Washington yönetimine kabul ettirdiğini yazdı.

Gazete, Türkiye’nin füze kalkanına onayını, sistemin aracılığıyla sağlanan bilgilerin, İsrail’e verilmemesi koşuluna bağladığını, halbuki ABD’nin öncülüğündeki NATO planının amacının örgüt üyelerini olası bir İran saldırısına karşı savunmak olduğunu belirterek, “Bu, esasen Türkiye’nin, İsrail’e İran füzelerine ilişkin hayati bilgilerin verilmemesini talep ettiği anlamına geliyor” yorumunu yaptı.

Gazete, Türk kaynaklarının ise, ABD’nin, Türkiye’nin füze kalkına ilişkin dört koşulu arasında yer alan İran’ın, sistemin hedefi olarak ilan edilmemesi talebini kabul ettiğini söylediklerini belirtti. Aynı kaynaklar,Washington’un İran’dan kaynaklanan tehditleri saptamak için kendi ileri füze tespiti sisteminin olduğu gerekçesiyle İsrail ile hiçbir bilginin paylaşılmamasını da kabul ettiğini kaydetti.

Gazete,Washington’un Türkiye’ninmuhalefetinin, kalkan planını öldüreceği için kabul etmekten başka bir seçeneği olmadığı yorumunu yaptı

vtn


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net