IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2010, 09:55   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul’da üçüncü havalimanı nereye yapılacak




İstanbul’da üçüncü havalimanı nereye yapılacak


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kadir Topbaş üçüncü yeni havalimanının yerini açıkladı

Erdoğan'ın geçtiğimiz gün açıklamış olduğu üçüncü havalimanı projesinin detayları ortaya çıkıyor.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz gün, "İstanbul'da yakında üçüncü havalimanını görürseniz şaşırmayın" şeklindeki konuşmasına ilişkin Milliyet Gazetesi'nden Songül Hatırsu'ya konuştu. Topbaş, "1/100.000 şehir planlarında Silivri’de bir üçüncü havaalanı öngörüldü. Mevcut Atatürk havaalanının birkaç katı olacak. Bu planlar Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülerek yapıldı. Kısa vadede mevcut havaalanlarının kapasitesini yükseltmek istiyorlar. Sabiha Gökçen’e pist ilavesi planı var. Atatürk Havalimanı’nda ‘yeni bir pist daha yapabilir miyiz’ diye çalışmalar var. Ama biz üçüncü bir havalimanını planlarımıza işledik" dedi.
İSTİKLAL YENİLENECEK
Topbaş, İstiklal Caddesi ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu: "İstiklal Caddesi’nin altında eskiden yapılmış bir yağmur ve atık su tüneli var. Tarihi özelliği yok ama boşluklu bir yapı. Tramvaya yakın yürüdüğünüzde bir titreme hissedersiniz. Sekiz santimlik granitler koymamıza rağmen bu titreşim yüzünden, taşlar devamlı oynadığından yer yer kalktı. Şikayetler buradan kaynaklanıyor. Ar-Ge birimimiz yeni bir malzeme keşfetti, kararını verdik. Bu hafta uygulamasını yapacağız. Bir daha kırılma olmayacak. Mozaik tarzında asfalt karışımlı bir malzeme çünkü. Tren yolu pembemsi, diğer yerler gri ve yeşilimsi renkte mozaik tarzında olacak. İçinde cam da bulunduğu için parlayacak. Ticareti etkilemeden bölüm bölüm yapılacak ve sadece gece çalışılacak."
BAŞBAKAN'IN ÇILGIN PROJESİ
"Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çılgın projesi ne kadar çılgın? Neden düğmeye basmıyor, arazi, finansman nedir engel?" sorusuna ise Topbaş'tan şu yanıt geldi: "İstanbul’u suyu akmayan, çek karnesi verilmeyen bir şehirden aldı cazibe merkezi haline getirdi. Şehrin üzerindeki külü, tozu temizledi. İstanbul’la ilgili hayalleri tabii bitmiş değil. 35 yılı aşkın süredir kendisiyle çalışıyorum. Yıllardır düşlediği, kâğıda çizdiği, tüm dünyanın dikkatini çekecek 3-4 projesi var. Tokyo, Londra ve New York’tan sonra İstanbul’u konuşturacak projeler. Türkiye büyüdükçe projelerin artık uygulanabilir olduğunu görüyor. Finansman, arazi her unsuru inceletiyor şu anda."

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
havalimani, havalimanı, istanbul’da, nereye, yapilacak, yapılacak, üçüncü, İstanbul’da


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üçüncü Köprü nükleer modeli ile yapılacak PassioN Haber Arşivi 0 11 Ocak 2012 20:04
Atatürk Havalimanı'na AB finansmanı ile Sivil Havacılık Eğitim Merkezi yapılacak Chelt Sivil havacılık 0 05 Şubat 2011 10:10
Çanakkale'de köprü nereye yapılacak? Lucifer Haber Arşivi 0 15 Ağustos 2010 21:25
Avrupa’nın çevreye en duyarlı havalimanı Türkiye’de Dilara Haber Arşivi 0 19 Haziran 2010 14:07
İstanbul’da bugün trafiğe DİKKAT!İstanbul’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipli Chelt Haber Arşivi 1 07 Haziran 2010 12:47