IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2010, 18:50   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte kavganın gerçek nedeni!




CHP'de tüzük krizi aşıldı derken bu kez de Önder Sav ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında kılıçlar çekildi. Kılıçdaroğlu, partinin yeni yönetim kademesini belirledi, Genel Sekreter Önder Sav ile Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay Merkez Yürütme Kurulu'na giremedi. Bu gelişmeye Sav cephesinden sert bir açıklama geldi, "CHP Genel Başkanı disiplin suçu işlemiştir. Hukuku bilmeyenlere hukuku bildirmek bizim görevimizdir" dedi.

Peki CHP'deki krizi Ankara'nın usta gazetecileri nasıl yorumladı?

İşte uzman yorumları

Vatan Gazetesi Ankara Temsilcisi Bilal Çetin:"Önder Sav ve ekibi kukla genel başkan olsun istediler. Parti işlerine pek karışmasın istediler. Bu tüzük sıkıntısı ortaya çıkınca da bu çatışma su yüzüne çıktı. Aslında bu yaşananlar sürpriz olmadı. Kavganın asıl nedeni asıl anlaşmazlık örgüt işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı kim olacak noktasında. Kılıçdaroğlu bu göreve Gürsel Tekin'in gelmesini isteyince sorun da gün yüzüne çıktı. Nihai hesaplaşma kurultayda görülecek. Kılıçdaroğlu, Sav kadar güçlü görünmeyebilir ama Sav'ın asıl mücadelesi bir yandan da Baykal ve ekibiyle de. Eğer Önder Sav ve ekibi başkanla çatışmayı şiddetlendirirse o zaman başka bir denge oluşabilir. O zaman onlar Baykal ve ekibinin desteğini alır gibi geliyor. "

Milliyet gazetesi yazarı Taha Akyol:
"Genel başkan bir karar vermiştir. Atamaları yapmıştır. Ama sayın Hakkı Süha Okay "bunlar yasa dışıdır, yeni seçilen MYK olmaz, eski MYK geçerlidir" diyor. Bu böyle olmaz. Hukuken öbürünü gayri meşru ilan etmek ilk defa oluyor. CHP'de savaş başlamıştır. Önder Sav ve ekibi büyük ihtimalle dava açar.

Başsavcının yaptığı uyarıyı dikkat alırsak, (kurultaya gerek yok) mevcut tüzük bundan sonra CHP'nin iç anayası ise bunu uygulayan Kılıçdaroğlu haklıdır. Yetkilidir. Başsavcının dediği doğru değilse Hakkı Süha Okay'ın dedikleri doğrudur. Sayın Kılıçdaroğlu şimdiye kadar parti içindeki dengelerle oynamak istemedi, uzlaşmak istedi.Ama artık bunun mümkün olmadığını gördü. Partinin hakimiyetini götürmek isteyen bir ekip var parti içinde. Kılıçdaroğlu masaya yumruğunu vurdu, radikal adımı attı diye düşünüyorum."

CNN TÜRK Haber Koordinatörü Yavuz Oğhan:

"Şu anda iki tane başkanlık divanı var. Hukuki açıdan bunu kim çözecek, bu mahkemeye gider. PM bugün toplandı, kurultay kararı aldı. Genel başkan bu işin içinde yok. Bu da mahkemelik gözüküyor."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gercek, nedeni, İşte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kavganın nedeni ortaya çıktı Aze Haber Arşivi 0 03 Ekim 2011 11:06
İşte kavganın nedeni o ses kaydı! Lucifer Haber Arşivi 0 03 Şubat 2010 15:34
Kavganın nedeni para ve güç / Zübeyir KINDIRA Lucifer Haber Arşivi 0 21 Ocak 2010 22:25