IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2010, 08:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
10 Bin Kişi Yürüdü !





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
10 Bin Kişi Yürüdü

"Atatürk'e Saygı Yürüyüşü"ne Binlerce İzmirli Katıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Aydınlık ve çağdaşlık yolundaki yürüyüşün simge kenti olmaya devam edeceğiz" dedi.
İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Atatürk'e Saygı Yürüyüşü"ne katılan binlerce İzmirli, Ulu Önder'e olan sevgi, saygı ve özlemlerini bir kez daha gösterdi.
Bu yıl 3. kez gerçekleştirilen yürüyüş, Alsancak Vapur İskelesi'nden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Meydan'a kurulan dev ekranda Mustafa Kemal'in 1937 yılındaki son Meclis konuşması ve yurt gezilerini içeren orijinal görüntüleri gösterildi.
Ayrıca dünya liderlerinin Atatürk'ü anlatan sözleri, alanı dolduranlara yine dev ekran aracılığıyla aktarıldı. Meydanda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanısıra ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, dernekler, üniversiteler ve kamu kurumu temsilcileri ile her yaş grubundan İzmirliler hazır bulundu.
Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada Ulu Önder'e duyulan özlemi dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Atatürk'e saygı yürüyüşü, kadınıyla erkeğiyle, genciyle çocuğuyla; birliğimizi ve dirliğimizi hep koruyacağımızı; ayrıya-gayrıya düşmeden, düşürülmeye asla izin vermeden, Cumhuriyet'e ve ilkelerine hep bağlı kalacağımızı anımsamak ve anımsatmaktır" dedi.
Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
"Türk Ulusu; Cumhuriyet devrimlerini, Atatürk ilkelerini ve tam bağımsızlık inancını, Cumhuriyet burçlarında dev bir bayrak gibi yükseltmeye devam edecektir. Bu yüce ulus, engin sağduyusu ve inancı sayesinde, geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da, pek çok ateşten çemberi yarmış ve yaracaktır.
Büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk'ün bize öğrettiği gibi, 'Yurtta barış, dünyada barış', yolumuzu aydınlatan en büyük erdem olarak kalacaktır. Sevgi, saygı, özlem, minnet ve hiç eksilmeyen bağlılık duygularımızla andığımız Büyük Atatürk, Cumhuriyet değerlerini ödün vermeksizin korumaya ve gösterdiğin çağdaş uygarlık yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. İzmir olarak, aydınlık ve çağdaşlık yolundaki bu yürüyüşün 'simge kenti' olma gururunu hep yaşayacağız."
1.800 metre yürüdüler
Etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyesi'ne çok sayıda sivil toplum örgütü, üniversiteler, TOBB'a bağlı kuruluşlar, esnaf dernekleri ve bazı kamu kurumları da destek verdi. 1.800 metrelik güzergah üzerinde gerçekleşen yürüyüşe katılan vatandaşlara binlerce kokart, üzerinde Atatürk resmi bulunan yelek ve bayrak dağıtıldı.
Yürüyüşün son bulduğu Cumhuriyet Meydanı'nda Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden emekli Ünsal Altunbaş'ın Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'ne bağışladığı ve Ulu Önder'in 1937 yılında yaptığı son Meclis konuşmasının orijinal ses kayıtları Meydanı dolduran binlerce İzmirli'ye ilk kez dinletildi. Meydan'da ayrıca Mustafa Kemal'in Cumhuriyet'in ilanından sonra yaptığı yurt gezilerinin orijinal görüntüleri ile halkla paylaşıldı.
"Atatürk'ün İzmir günleri" sergisi
Anma etkinlikleri kapsamında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir ziyaretlerine ait fotoğraflar, Vasıf Çınar Meydanı'nda açılan bir sergiyle kamuoyuna sunuldu. "Atatürk'ün İzmir Günleri" konulu sergi, Ulu Önder'in 10 Eylül 1922'den 1930 yılı ortalarına kadar yaptığı 17 İzmir ziyaretine ait toplam 84 adet orijinal fotoğraftan oluşuyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından hazırlanan ve Vasıf Çınar Meydanı'nda açılan sergi, 25 Kasım 2010 Perşembe gününe kadar İzmirlilerin ziyaretine açık kalacak.



 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
10, bin, yürüdü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
5 bin kişi HDP binasına yürüdü yaSmin Haber Arşivi 0 06 Mart 2014 00:13
Taksim'de 5 bin kişi Sivas için yürüdü N999 Haber Arşivi 0 14 Mart 2012 01:57
Putin'e karşı 40 bin kişi yürüdü Lucifer Haber Arşivi 0 11 Aralık 2011 16:33