IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2010, 15:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Halkı Nasıl Kandırdılar




Referandum sürecinin kilit tartışmasına savcılık noktayı koydu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından Özel Yetkili Savcı Hamza Keleş, Kenan Evren başta olmak üzere 12 Eylül darbecilerinin yargılanma sürecine görevsizlik kararı verdi ve bir anlamda beklenen oldu.
Referandum tartışmaları sırasında özellikle liberal ve yandaş medyanın Evet kararı çıkması için 12 Eylül darbesini sık sık kullandıklarına şahit olduk. Darbecilerin yargılanmasını isteyen yazar ve aydın kesime göre hayır oyu verecek olanlar tarihe kara bir leke olarak geçeceklerdi. Hayır oyu vererek yalnızca darbeci zihniyeti desteklemiş oluyorlardı. Hayırcı kesimi, Kenan Evren’in ve de darbeyi gerçekleştirenlerin yargılanma sürecine engel olmakla itham ediyorlardı. Aynı süreçte Anayasa Hukuku Profesörleri referandum ile geçici 15.madde kaldırılsa bile darbecilerin zamanaşımı dolduğundan dolayı yargılanamayacaklarını,hukukun geriye işlemediğini anlatmaya çalıştılar.
Bu süreçte liberal yazarlar ve hükümet yanlısı medya özellikle sol, Kemalist, ulusalcı basın ve aydın kitleyi Neden “hayır” oyu kullandıklarını bilmemekle suçladılar. Şimdi görülüyor ki asıl kandıranlar “yetmez ama evet”çiler.
Referandumdan hemen sonra 13 eylül sabahı,Yetmez Ama Evet platformunun üyeleri Beşiktaş adliyesinde savcılığa darbecilerin yargılanması istemiyle suç duyurusunda bulundu. 80 kişinin imzaladığı bu suç duyurusunun altında Ufuk Uras, Kezban Hatemi, Ahmet İnsel, Baskın Oran, Ömer Laçiner gibi isimler de bulunmaktaydı. Bugüne kadar bu gibi isimlerin başını çektiği suç duyurusunda bulunma yarışında rakamlar toplam olarak iki bini işaret ediyor ve sonuç görevsizlik. Kim kandırılıyor öyleyse?

ADALET BAKANI’NIN CEVABI


Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Trt-1’de yayınlanan Enine Boyuna programında bu konuyla ilgili verdiği yanıtlar fazla söze gerek bırakmıyor: Radikal Gazetesi Ankara temsilcisi Murat Yetkin tekrar soruyor: 12 Eylül'ün sorumluları yargılanacaklar mı?

Bakan: "mağdurlar başvuru yapabilirler, yargılanıp yargılanmama konusunda mahkeme karar verecek."
Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu da aynı soruyu tekrar soruyor ve diyor ki "Siz bu değişikliği hazırlarken yargılama yapılıp yapılmayacağı konusunda bir fikriniz yok muydu?"
Bakan yine aynı şeyleri tekrarlıyor ve diyor ki: "Bu değişiklikte asıl önemli olan şey anayasadan bu ayıbın kaldırılmasıdır". Bu sözler bile sürecin sonunu tasvir etmeye yetmektedir.

OLUMLU İSTİSMAR

Referandum sürecinde, Başbakanın Meclis’te grup oturumunda Erdal Eren’in idamı ve darbecilerle ilgili yaptığı konuşmadan sonra Ahmet İnsel Açık Radyo’ya verdiği röportajda bunun bir istismar olup olmadığı sorusuna bile “olumlu bir istiSmardır ve tercih ediyorum” demiştir. Kenan Evren’in ve darbecilerin yargılanması ile ilgili ise onları yargılamasak ta itibarlarını geri alalım diyerek darbecilerin yargılanmasının imkansızlığını kendisi de kabul ediyor ama aynı Ahmet İnsel, “Yetmez Ama Evet” hareketinde en çok darbecilerin yargılanacağı savını kullanıyor veya kullandırtıyor. Liberal basın ve Yetmez Ama Evetçiler, Kenan Evren için yargılama zemini oluşturduk diye sevinirken şunu unutuyorlar: Darbecilerin yargılanacağı söylemi ölü doğmuştur. Yine de bütün hukuki veriler tersini gösterirken hükümet yanlısı yandaş ve liberal medyanın bu söylemi tutturması kendilerinin büyük bir aldanmışlık içinde olduğunu göstermektedir.
Darbecilerin yargılanıp yargılanmayacağı ile ilgili son söz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığna ait durumda. Ancak böylesi bir konjoktürde sonucu tahmin etmek bizler için zor değil.

Alphan Telek
Odatv.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
halkı, kandırdılar, nasıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mart Ayı dediler kandırdılar =)) Ruj Komedi ve Mizah 2 03 Mayıs 2010 21:39