IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2010, 09:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Halk Kütüphanesi Her Gün 100'lerce Kişiyi Ağırlıyor




Kocaeli Büyükşehir'e Bağlı Halk Kütüphanesi, Her Gün Ağırladığı Misafirlerine Kitapların Yanı Sıra Bilgisayar, İnternet ve Yazıcı İmkânı Sağlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kültür hizmetleri sürüyor. Kitap fuarı, bilgi evleri ve halk kütüphaneleri açan Büyükşehir, özellikle öğrencilerin derslerine büyük katkı sağlıyor.

Kültür-Sanat ve Konservatuar Müdürlüğü'ne bağlı İzmit Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki halk kütüphanesinde günde yüzlerce öğrenci ödev yapıyor. Haftanın her günü mesai saatleri içerisinde açık olan kütüphanede bilgisayar, internet, yazıcı ve bir de gazete okuma köşesi bulunuyor. Kütüphaneden ücretsiz olarak herkes faydalanabiliyor.

HAFTANIN HER GÜNÜ 21 BİN KİTAP

Kültür hizmetlerinin artarak devam ettiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde, halk kütüphanelerinin yaygınlaştırılmasını sağlayarak öğrencilerin her türlü yazılı belge ve kitaba ulaşmasını sağlıyor. 21 bin den fazla kitap bulunan kütüphane, haftanın her günü bütün vatandaşlara hizmet veriyor.

ÖĞRENCİLER ÖDEV YAPIYOR

Büyükşehir'in Kültür-Sanat ve Konservatuar Müdürlüğü'ne bağlı olan Halk Kütüphanesi'nden en çok İzmit Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri faydalanıyor. Her gün yüzlerce öğrencinin ödev yaptığı kütüphanenin müdavimlerinden İzmit Anadolu Teknik ve Teknik Endüstri Meslek Lisesi Hazırlık öğrencisi Furkan Üstün, Elektrik Endüstriyel Bakım Onarım T 11 B öğrencilerinden Damla Say, Emre Köse, Çiğdem Türkmen, Niyazi Topçu, Nebi Kalmış bunlardan bazıları. Derslerden kalan vakitlerini kütüphanede değerlendiren liseli öğrenciler, bütün öğrencileri kütüphaneye davet ediyor.

EMEKLİLER GAZETE KÖŞESİNDE

Kütüphanede bilgisayar, internet, yazıcı ve bir de gazete okuma köşesi bulunuyor. Kocaeli'nde baskıya giren bütün yerel ve ulusal gazetelerin bulunduğu Kütüphanede Dünyada ve Türkiye'de olan bütün gelişmelerden haberdar olunabilir. Kütüphane'nin gazete köşesinde yerini alan Nurullah Er, emekliliğin keyfini burada sürüyor. Hemen hemen her gün Kütüphaneye gelerek gazeteleri okuyan Nurullah Er, burada huzur bulduğunu belirtiyor. Kitap kokusunu, kahvehanelerdeki sigara kokusuna değişmeyeceğini ifade eden Er, bütün emeklileri kütüphaneye davet ediyor.

Öte yandan ve her ilçeye bilgi evleri kurmayı hedefleyen Büyükşehir, buralarda da öğrencileri teknolojiden faydalandırıp sanal ortamda aradıklarını bulmalarını sağlayacak

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
100lerce, ağırlıyor, gün, halk, kişiyi, kütüphanesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Artvin İl Halk Kütüphanesi Kütüphanesi Adresi Nedir? Desmont Karadeniz Bölgesi 0 10 Kasım 2014 22:17
Artvin Hopa İlçe Halk Kütüphanesi Kütüphanesi Adresi Nedir? Desmont Karadeniz Bölgesi 0 10 Kasım 2014 22:17
Artvin Arhavi Nermin Çarmıklı İlçe Halk Kütüphanesi Kütüphanesi Adresi Nedir? Desmont Karadeniz Bölgesi 0 10 Kasım 2014 22:16
Artvin Ardanuç İlçe Halk Kütüphanesi Kütüphanesi Adresi Nedir? Desmont Karadeniz Bölgesi 0 10 Kasım 2014 22:16
Antalya Serik İlçe Halk Kütüphanesi Kütüphanesi Adresi Nedir? Desmont Akdeniz Bölgesi 0 10 Kasım 2014 22:13