IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2010, 09:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Körfez'den 202 Ton Atık Toplandı




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezini Temiz Tutmak Amacı İle Başlattığı Çalışmalar Aralıksız Şekilde Devam Ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi deniz süpürgeleri Körfez de son üç yılda 202 ton sıvı ve katı atık topladı
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında son üç yılda İzmit Körfezi'nde 202 ton yüzer halde bulunan katı ve sıvı atık toplandı. Başaran1 ve Çevrem adlı araçları ile toplanan toplam 202 ton atığın 50 tonu ise fırtına ve bol yağışların olduğu son bir ayda gerçekleşti.
2007 YILINDAN İTİBAREN
Büyükşehir Belediyesi'nin Körfezi yeniden canlandıracak çalışmalara devam ediyor. Denize 30 yıl aradan sonra yeniden yüzülebilecek duruma getiren, yüzme ve yelken yarışmalarının yapıldığı bir duruma dönüştüren Büyükşehir deniz yüzeyindeki sıvı ve katı atıkların temizlenmesi için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 2007 yılı Ağustos ayından itibaren deniz süpürgeleri ile atıklar denizden toplanmaya başladı.
BAŞARAN1 VE ÇEVREM
Başaran1 ve Çevrem araçları 2007 yılında 20 ton, 2008 yılında 28 ton, 2009 yılında 64 ton katı atık deniz yüzeyinden toplanarak bertaraf edilmesi sağladı. Bu sene ise yaklaşık 90 tın sıvı ve katı atık toplanarak çalışmaların yoğunluğu artırıldı. Böylece kirliliğin önüne geçildi ve sudaki oksijen miktarı artırılarak denizdeki canlıların sayısının artmasına fayda sağlandı.
SON BİR AYDA 50 TON
Kocaeli'yi son bir ayda etkisine alan yağış ve fırtına, denizdeki atıkların artmasına neden oldu. Özellikle dereler vasıtası ile İzmit Körfezine taşınan katı atık miktarı artması bu tarihten itibaren deniz yüzeyinden toplanan atık miktarını da artırdı. Büyükşehir Belediyesi deniz süpürgeleri bu ayda yaklaşık 50 ton atık toplayarak olumsuzlukların önüne geçti.
OKSİJEN MİKTARI ARTIYOR
Deniz Süpürgelerinin bünyesinde; 150 m. bariyer, oilskimmer (20m3/saat), sorbent boom (40 adet – 1,8m.), sorbent ped (300 adet 50*40 cm. boyutlarında) ve hidrolik vinç bulunmaktadır. Bu sayede denizde oluşabilecek kazalarda acil müdahale ve kirliliği önleme çalışmaları gerçekleştirebiliyor. Oil skimmer adı verilen cihaz denizdeki canlıların yaşamını etkileyen petrol ve petrol türü maddelerin emilmesini sağlıyor. Saatte 20 metre küp kapasite ile petrol türü maddeleri deniz yüzeyinden alan skimmer ile sudaki oksijen miktarının artmasını sağlayarak Körfez'in yaşanabilirliğini artırıyor.
ZARARLI SIVI YAYILIMI BARİYERLERLE ÖNLENİYOR
Deniz temizliği için çok önemli bir görevi yerine getiren Deniz Süpürgesi her hangi bir sıvı atık dağılımı sırasında yayılımı önlemek amacı ile bariyer bulunuyor. Yüz elli metre uzunluğundaki bariyer, atıkların dağılmadan toplanmasını sağlıyor. Böylece deniz canlıları ve dolaylı olarak da besin zinciri olarak insanlara olan zararı engelleniyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
202, atık, körfezden, ton, toplandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Okullarda 173 ton atık pil toplandı Katherina Haber Arşivi 0 27 Temmuz 2012 12:18