IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2010, 01:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul'da Tarihi Haydarpaşa Garı Son Hali +Tüm Görüntüleri..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İstanbul'da tarihi Haydarpaşa garı son hali- tüm görüntüleri izleyin
29 Kasım 2010 Pazartesi - 16:37 - ntvmsnbc
İstanbul'da tarihi Haydarpaşa garı son hali- tüm görüntüleri izleyin

İstanbul Haydarpaşa Tren Garı'nın çatısında yangın çıktı. Haydarpaşa garı'nın çatısı tamemen yandı. Haydarpaşa garı'ndan son görüntüler. Haydarpaşa garınıı kim yaptırmıştı? Haydarpaşa garı ile ilgili tüm haberler. İşte Haydarpaşa garı...

Tarihi gardaki yangının ardından NTV helikopteri geride kalan manzarayı görüntüledi. Bu sabah yolcular Söğütlüçeşme istasyonuna yönlendirildi, banliyö seferleri de iptal.

İstanbul'un sembolü Haydarpaşa Tren Garı'ndaki yangının izleri bugün daha net ortaya çıktı. NTV helikopteri, alevlerin tarihi binaya verdiği zararın boyutlarını havadan görüntüledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yangının ardından tren seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle sabah saatlerinde Haydarpaşa'ya gelen vatandaşlar Söğütlüçeşme istasyonuna yönlendirildi.

Gar girişine güvenlik şeridi çekilirken, içeriye girilmesine de izin verilmiyor. Gar içinde ise polis ekipleri güvenlik amacıyla bekletiliyor.

Bu arada, yangından sonra kumanda merkezinde meydana gelen arıza nedeniyle banliyö ve Adapazarı seferleri ikinci bir emre kadar yapılamayacak.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Saat 10.30'da ''Başkent Ekspresi'' ile Ankara'ya gidecek yolcular ise gara alındı.

İstanbul'da tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nın çatısında saat 15.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına Üsküdar ve Kadıköy itfaiye ekipleri müdahale etti. Garın üst çatısının tamamen yandığı belirtildi. Olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi. Deniz seferini yapan yolcu vapurları hızlı bir şekilde geçirilmeye çalışıldı. Ekipler kilit duruma gelen trafik nedeniyle olay yerine ulaşamadı. 15:30 sıralarında çıkan yangın ancak bir saat sonra kontrol altına alınabildi.

Tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nın çatısında saat 15.30 sıralarında çatıda devam eden iyileştirme çalışmaları sırasında yangın çıktı. Hızla büyüyen yangının dumanları Boğaziçi Köprüsü'ne kadar ulaştı.

İstanbul'da başta Üsküdar ve Kadıköy itfaiye ekipleri olmak Anadolu Yakası'ndaki tüm tüm ekipler teyakkuza geçti. Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangını söndürmek için deniz suyuyla da müdahale edildi.

İLK RESMİ AÇIKLAMA

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, yangınla ilgili olarak şunları söyledi:

"Haydarpaşa Garı'nın çatısındaki yangının, çatıda yapılan onarım ve izolasyon çalışmaları sırasında meydana geldiğini düşünüyoruz. Şu an itibariyle yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları sürüyor.

Oluşan hasar ise daha sonra ortaya konacak raporlarla belirlenecek. Ama çatının çökmediğini ve alt katlara inmediğini söyleyebiliriz. Büyük bir tehklike atlattık, herkese geçmiş olsun.

Ayrıca Kıyı Emniyeti'ne çok teşekkür ediyoruz, büyük bir felaket önlediler. Tren seferleri şu an itibariyle durduruldu ama kısa bir süre içinde tekrar başlayacağını düşünüyoruz."

TRAFİK KİLİTLENDİ, EKİPLER GİDEMEDİ

Garın üst katında başlayan ve tüm çatı katını saran yangın nedeniyle itfaiye ekipleri anonslarla Avrupa yakasındaki itfaiye ekiplerinden yardım talebinde bulundu. Haydarpaşa Tren Garı'ndaki yangına müdahale etmeleri için Anadolu yakasındaki bütün itfaiye gruplarının takım ve müfrezelerini çıkartmaları istendi.

Yapılan telsiz anonslarında, trafiğin tamamen kilitlendiği ve itfaiye araçlarının olay yerine gidemediği belirtiliyor. Anonslarda, Anadolu yakasındaki bütün itfaiye gruplarının yangına müdahale için takım ve müfrezelerini çıkartmaları duyurusunda bulunuldu.

YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ

Tarihi garda bulunan tüm yolcular ve çalışanlar binadan tahliye edildi. Ancak seferlerle ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı.

"KARADAN MÜDAHALE YETERSİZ KALDI"

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Haydarpaşa Tren Garı'ndaki yangına denizden de müdahale yapıldığını açıkladı. Öztürk, yaptığı açıklamada, çalışmaları takip ettiğini ancak yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz kendilerine bilgi gelmediğini ifade etti. Yangına denizden müdahalenin başladığını kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

“Karadan gelen itfaiye yetersiz kalınca denizden müdahale başladı. Denizden de şu anda müdahale ediliyor. Çatı katından sonra dördüncü kat da yanmış durumda. Dördüncü kattaki yangın kontrol altına alınmış durumda zannediyorum. Hem denizde hem karada bütün trafik durduruldu. Şu anda yaralı ya da can kaybı konusunda net bir bilgi yok.”


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


“BİNA ÇÖKEBİLİR”

Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu, çatıda başlayan yangının ahşap yoğunluğu bulunan binada hızla aşağıya yayılabileceğini belirtirken korkutan açıklamayı yaptı: “Bina çökebilir.”

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

1908 YILINDA İNŞA EDİLDİ

İstanbul - Bağdat Demiryolu hattının başlangıç istasyonu olarak 30 Ağustos 1906 tarihinde yapımına başlanan Haydarpaşa Garı, 19 Ağustos 1908 tarihinde tamamlandıktan sonra hizmete girdi. Binanın inşaatını Anadolu Bağdat ismini taşıyan bir Alman şirketi gerçekleştirmiş, iki Alman mimar Otto Ritter ve Helmuth Cuno'nun elinden bu proje ortaya çıkmıştır. Bir rivayete göre Haydarpaşa Garı, ismini III. Selim'in paşalarından biri olan Haydar Paşa'dan aldı....

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]






 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
garı, görüntüleri, hali, haydarpaşa, istanbulda, son, tarihi, tüm, İstanbulda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haydarpaşa Garı'ndaki yangın soruşturması tamamlandı PassioN Haber Arşivi 0 18 Ocak 2012 21:47
' Haydarpaşa garı 'nı yakan suçlu bulundu!. ~ Sametold Haber Arşivi 0 05 Aralık 2010 22:40
Haydarpaşa Tren Garı'nı Mustafa Sandal Yaktı KafzieL Yalan Haber 2 05 Aralık 2010 20:54
Haydarpaşa garı yandı Nur Haber Arşivi 1 28 Kasım 2010 22:41
Haydarpaşa Garı'nda soykırım şoku! Lucifer Haber Arşivi 0 24 Nisan 2010 16:58