IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2007, 23:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Asker Gül'ü nasıl karşıladı / Video




Cumhurbaşkanı Gül yemin törenine katılmayan komutanlarla GATA'daki törende ilk kez buluştu. Gül, Org. Büyükanıt'la birlikte salona girdi. Askerin tavrı gözden kaçmadı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cumhurbaşkanı Gül’ün Genelkurmay Başkanı ve komutanlarla ilk karşılaşması GATA’da oldu. Gül’ü ayakta karşılayan komutanların konuşmalarında “Cumhurbaşkanım” değil, “Cumhurbaşkanı” hitabını kullanmaları dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün yemin törenine katılmayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve komutanlarla, bu sabah görevinin ilk gününde Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ndeki mezuniyet töreninde karşılaştı. Gül, cumhurbaşkanı olarak ilk programına giderken, selefi Ahmet Necdet Sezer gibi kırmızı ışıkta bekledi. Makam arabasının şoförü ve Cumhurbaşkanlığı konvoyunun, Sezer’den kalma alışkanlıkla kırmızı ışıkta durduğu, Gül’ün de bu kuralı değiştirme talimatı vermediği belirtildi.
Dün akşam görevi teslim aldıktan ve kutlamaları kabul ettikten sonra geceyi Dışişleri Konutu’nda geçiren Gül, sabah saat 10.15’te Konut’tan GATA’ya gitmek üzere ayrıldı.
Gül, GATA’ya giderken, selefi 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yaptığı gibi, trafikte geçiş üstünlüğünü kullanmadan, diğer tüm araçlar gibi kırmızı ışıkta durup, yeşil ışığın yanmasını bekledi ve normal bir hızla yola devam etti.

ERDOĞAN’IN ARACI GÜL’ÜN ARACINI SOLLADI
Bu sırada aynı törene katılmak üzere aynı güzergahtan geçmekte olan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın makam aracı ise, daha önce GATA’ya ulaşıp Gül’ü karşılayabilmek için, Cumhurbaşkanlığı konvoyunu solladı.
Gül ve Erdoğan’ı beklerken, GATA’daki tören salonunda TBMM Başkanı Köksal Toptan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu protokol sıralarındaki yerlerini aldılar.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


TÜRBANSIZ EŞLER TÖRENDE
TBMM Başkanı Toptan ve Milli Savunma Bakanı Gönül’ün türbansız eşleri ile Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’ın eşi Filiz Büyükanıt için de protokol sıralarında yer ayrılması dikkat çekti.

Tören salonunda saat 10.23’te “Cumhurbaşkanı ayakta karşılanır” anonsu yapıldı. Büyükanıt dışarda, 11’inci Cumhurbaşkanı Gül’ü karşıladı ve salona birlikte girdiler.Ayakta karşılanan Gül, komutanların elini tek tek sıktı, ancak Orgeneral Başbuğ’un elini sıkmayı unutarak kendisine ayrılan yere oturdu.

‘CUMHURBAŞKANIM’ DEMEDİLER
Törende, 28 Şubat sürecini Sincan’daki tankları yürüterek başlatan komutan olarak bilinen EDOK Komutanı Org. Erdal Ceylanoğlu’nun sadece Büyükanıt’ı selamlayıp, Gül’ü selamlamaması dikkat çekti.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GATA Komutanı Necati Özbahadır ve Dekan Tabip Tümgeneral Mehmet Zeki Bayraktar da konuşmalarına başlarken askeri teamüllerin aksine “Sayın Cumhurbaşkanım” değil “Sayın Cumhurbaşkanı” hitabını kullandılar. Komutanların ardından konuşma yapan dönem birincisi Hava Tabip Eyüp Düzgün de aynı ifadeyi kullandı.

GATA Komutanı Özbahadır konuşmasında şu mesajı verdi:

“TSK hiçbir grup hizip ya da çıkara hizmet etmez. Bütün varlığı Yüce Türk milleti içindir. TSK’nın hizmet aşkı, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla birleşmiş, ayrım yapmadan vatan ve millet sevgisi duyan Cumhuriyetin temel kanunlarına sadık olanlarla birliktedir. Hizmet anlayışınız bu olmalıdır. Bu şerefin en iyi şekilde koruyacağınıza inancımız tamdır.”

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GÜL’E CILIZ, BÜYÜKANIT’A COŞKULU ALKIŞ
Konuşmaların ardından diploma dağıtılırken, dönem birincisinin ödülünü veren Gül’e cılız bir alkış geldi. Dönem dördüncüsünün ödülünü veren Büyükanıt’a ise coşkulu bir alkış koptu. Büyükanıt’ın ödülü vermek için ayağa kalktığında dönüp Gül’e selam vermemesi dikkat çekti. Oysa Büyükanıt ve daha önceki genelkurmay başkanları, ayağa kalkınca önce Cumhurbaşkanlarına selam veriyorlardı.
TEĞMENLER GÜL'E TAKDİM EDİLDİ

GATA Spor Salonu'ndaki törende, GATA Öğrenci Grup Komutanı Kurmay Albay Yücel Karauz ''27. Dönem tabip teğmenler görüşlerinize hazırdır'' diyerek, teğmenleri Cumhurbaşkanı Gül'e takdim etti. Gül, ''Merhaba arkadaşlar'' diyerek teğmenleri selamladı.
Törende konuşan GATA Komutanı Korgeneral Necati Özbahadır, genç tabip subayların benliklerinde asker ve tabip olmayı başardıklarını ifade ederek, gerektiğinde vatan için canlarını seve seve vereceklerinin işareti olan sembol ve rütbelerini taktıklarını, kılıçlarını kuşandıklarını söyledi.
Korgeneral Özbahadır, bu gurur abidesi genç tabip subayların savaşta ve barışta her şart altında Mehmetçiğe ve bağrından çıktıkları Türk milletine sağlık hizmeti götürebilecek, bunu başarabilecek güç, azim ve kararlılığında olduklarını ifade etmekten gurur duyduğunu dile getirdi.
GATA'nın, ''dünyanın ulaşılan teknolojik gelişimle küçüldüğünü, bilginin ise globalleştiğini'' bildiğini kaydeden Korgeneral Özbahadır, ulusal alanda benzer tıp fakülteleri ve ODTÜ ile uluslararası alanda Ulm Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi ile işbirliğini sürdürdüğünü aktardı. Bunun gereklilik olduğunu bildiklerini ve çağdaşlaşma yolunda vazgeçilmezliğine inandıklarını vurgulayan Korgeneral Özbahadır, mezunlara şöyle seslendi:
''Uzun ve meşakkatli bir öğrencilik döneminden uzun yıllar bağrında görev yapacağınız, buralarda öğrendiklerini uygulayacağınız ve uygulatacağınız Büyük Atatürk'ün Cumhuriyet ordusuna sizleri uğurluyoruz.
Aldığınız bu eğitimi başlangıç noktası olarak kabul edip, bilgi ve teknoloji çağının gereksinimini karşılayacak şekilde taşıdığınız bilgileri yenileyin ve ihtisaslaşmaya hazırlanın. İyi ile yetinmeyin, mükemmele ulaşmanın çarelerini arayın. Sağlıkları size teslim edilen Mehmetçiği kardeşiniz, yavrunuz, kısacası her şeyiniz olarak kabul ederek gerekli hassasiyeti gösterin. Yüreğinizde daima, insan, vatan ve bayrak sevgisi tükenmeyen pınar olmalıdır. Unutmayınız ki, sevgi her problemin çözümünde anahtardır.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), hiç bir grup, düşünce, hizip ya da çıkara hizmet etmez. Bütün varlığı yüce Türk milleti içindir. TSK'nın hizmet aşkı, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla bütünleşmiş, ayrım yapmadan vatan ve millet sevgisi duyan ve Cumhuriyet'in temel kanunlarına sadık olanlarla beraberdir. Hizmet anlayışınız bu olmalıdır. Bu şerefi en iyi şekilde koruyacağınıza inancımız tamdır.''
Korgeneral Özbahadır, ailelere de, ''Ne mutlu sizlere ki güzide evlatlarınız şu andan itibaren bu güzel vatanın mutlu geleceği için çok önemli ve yeni bir göreve başlamaktadır. Bu yeni görevlerinde onlara güvenin ve yanlarında olun. TSK sağlık hizmetlerinin bu vatana adadığınız evlatlarınızın tertemiz ellerine emanet edilmesini görmenin mutluluğunu yaşayın'' diye hitap etti.
Dönem birincisi Hava Tabip Teğmen Eyüp Düzgün ise yaptığı konuşmada, ''Bizler, Atatürk ilkelerine ve laik Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı, mesleğini, ülkesini ve ulusunu seven genç tabipler olarak şerefli ordumuzda göreve başlamaya hazırız'' dedi.
-''GENÇLERİN BİZİ YANILTMAYACAKLARINDAN EMİNİZ''-
GATA Askeri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tabip Tümgeneral Zeki Bayraktar da, sözlerine, ''Saygıdeğer konukları aramızda görmekten dolayı şükranlarımızı arz etmek istiyorum'' diyerek başladı.
GATA'nın 30 Aralık 1898 tarihinde tıp eğitiminde bir reformu gerçekleştirmek üzere kurulduğunu ifade eden Tümgeneral Bayraktar, kuruluş amacına uygun olarak ve kesintisiz akademi bünyesinde yürütülen eğitim ve öğretimde yenilenme çabalarının 11 Kasım 1980 tarihinde askeri tıp fakültesinin kurulmasıyla doruğa ulaştığını kaydetti. Tümgeneral Bayraktar, ''Bilgi çağı gereği uygulamaya çalıştığımız tıptaki ve teknolojideki son gelişmeleri içeren ve sürekli güncellenen eğitim programı, aynı zamanda insanlığa, ulusuna ve ailesine yararlı, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, insani değerleri kazanmış, dürüst ve çağdaş bireyler yetiştirmeyi amaçlamıştır. Bu program dahilinde yetiştirdiğimiz gençlerin bizi yanıltmayacaklarından eminiz'' dedi.
2006-2007 öğretim yılında büyük bir bilimsel aktivite sergilediklerini anlatan Tümgeneral Bayraktar, uluslararası alanda da bu çalışmaların başarıyla gerçekleştirildiğini ve yayınlarıyla da bu çalışmaları desteklediğini belirtti.
GATA öğretim üyeleri ve uzmanlık öğrencilerinin uluslararası düzeydeki kongre ve bilimsel etkinliklerde 5, ulusal düzeydekilerde ise 27 ödül aldığını aktaran Tümgeneral bayraktar, 2006-2007 eğitim öğretim döneminde 45 misafir askeri personelin eğitimlerini tamamlayarak Türkiye'den ayrıldığını, 63 misafir askeri personelin ise halen eğitim gördüğünü ifade etti. GATA'nın kurs programlarına ve Gülhane Bilimsel Araştırma Topluluğu'nun faaliyetlerine ilişkin de bilgi veren Tümgeneral Bayraktar, sempozyum, panel ve bilimsel toplantılar gerçekleştirdiklerini ve tıp alanında ödüller aldıklarını söyledi.
Almanya'daki Ulm Üniversitesi ile işbirliği programının da Genelkurmay Başkanlığı'nca onaylanarak yürürlüğe girdiğini anlatan Tümgeneral Bayraktar, öğretim üyesi değişimlerinin gerçekleştirildiğini belirtti.
Tümgeneral Bayraktar, ayrıca ODTÜ ile imzalanan protokol çerçevesinde 49 ortak proje gerçekleştirildiğini kaydetti. Bayraktar, mezunlara şöyle hitap etti:
'Sevgili tabip teğmenler, eğitim, öğretim seviyesi yüksek, her türlü olanakları sizlere sunan TSK'nın güzide bir kuruluşunda öğreniminizi tamamlamış durumdasınız. Sizi siz yapan özelliklerinizi kazandıran ailenize, TSK'ya ve bu kutsal yuvaya her zaman her yerde teşekkür ve minnet duygularınızı göstermeyi bir borç bileceğinize olan inancımı ifade etmekten kıvanç duyuyorum.
Kazandığınız mesleki bilgi ve becerinizi bayrağımızın dalgalandığı her yerde, vatandaşlarımızın ve insanlığın hizmetine sunmak sadece sizi yetiştirenlere değil, kendinize, ailenize ve ulusunuza karşı da sorumluluğunuzdur. Bu sorumluluğun üstesinden başarıyla geleceğinize yürekten inanıyorum.''
Bayraktar, GATA Tıp Fakültesi olarak bundan sonra da, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, Atatürk ilkelerine bağlı, demokratik, laik ve çağdaş değerler doğrultusunda, yüce Türk milletine ve TSK'ya en gelişmiş sağlık hizmetlerini sunacak personeli yetiştirmeyi amaçlarını sürdüreceklerini kaydetti.
-HEKİM ANDI-
Konuşmaların ardından GATA Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Tabip Tuğamiral Okan Özcan, teğmenlere hekim andı içirdi.
Törende daha sonra diplomalar verildi.
Dönem birincisi Hava Tabip Teğmen Eyüp Düzgün'e diplomasını Cumhurbaşkanı Gül, dönem ikincisi Hava Tabip Teğmen Emre Ata'ya diplomasını TBMM Başkanı Toptan, dönem üçüncüsü Hava Tabip Teğmen Arif Selçuk'a diplomasını Başbakan Erdoğan, dönem dördüncüsü Deniz Tabip Teğmen Tolga Düzenli'ye diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt verdi.
Diğer mezunların diplomalarını ise Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu sundu. Bosna Hersek, Gürcistan ve Makedonya'dan 3 tabip teğmene ise diplomalarını büyükelçilik yetkilileri verdiler.
Dereceye giren teğmenlerin, Gül, Erdoğan, Orgeneral Büyükanıt, Gönül ve Orgeneral Başbuğ tarafından ödüllendirildiği, diğer mezunlara Genelkurmay Başkanlığı tarafından ''Nutuk'' hediye edildiği bildirildi.
Gülhane Marşı'nın seslendirildiği törende, bu sırada mezun teğmenler Türkiye haritası çizecek şekilde mizansen oluşturdular.
Daha sonra ''Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'' yansıdan kendi görüntüsü ve sesiyle verildi.
Tören, Cumhurbaşkanı Gül'ün teğmenleri ''Allahaısmarladık arkadaşlar'' diyerek selamlaması ile sona erdi.
-NOTLAR-
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Gül'ün GATA'ya gelişinde ve dönüşünde makam otomobilinin kırmızı ışıklarda durduğu gözlendi.
Törene, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme ve ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut ile öğrencilerin aileleri de katıldı. Törene, TBMM Başkanı Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Gönül ile Kuvvet Komutanlarının eşli, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Sağlık Bakanı Akdağ'ın eşsiz katıldığı görüldü. Cumhurbaşkanı Gül'ün GATA'ya gelişinde karşılanışı ve gidişinde uğurlanışının basın mensupları tarafından izlenmesine izin verilmedi.

[YT]5kXGdp0tDvw[/YT]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Ağustos 2007, 01:12   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Asker Gül'ü nasıl karşıladı / Video




haber7'den mi alıntı bu haber?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Altına birde şöyle yazsalardı 'askerlere hücummm:p'

 

Alt 30 Ağustos 2007, 01:19   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Asker Gül'ü nasıl karşıladı / Video




Gidip Cumhuriyet gazetesinin sitesindenmı alıntı yapıcaktım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sen burdasında Saz Arkadaşın By-Duracula nerde
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

Alt 30 Ağustos 2007, 01:26   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Asker Gül'ü nasıl karşıladı / Video




CariSma Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Gidip Cumhuriyet gazetesinin sitesindenmı alıntı yapıcaktım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sen burdasında Saz Arkadaşın By-Duracula nerde
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tanımıyorum ama gelir birazdan herhalde.Bu arada hiçbir ilişkimiz yoktur onunla.kamu oyunu yanlış bilgilendirme.Halk bunun hesabını sorar sonra sana. ;love

 

 

Etiketler
asker, gulu, gülü, karsiladi, karşıladı, nasil, nasıl, video


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muhalefet Gül'ün konuşmasını nasıl karşıladı? FLu Haber Arşivi 0 01 Ekim 2009 23:18