IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2010, 18:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'yi sert bir dil'le eleştirdi!.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''AKP iktidarının işsizlik sorununu çözmek gibi görevi yok, onların tek görevi var ceplerini doldurmak. Onun için onlara diyoruz yolunu bulanların partisi diye'' dedi.

Kılıçdaroğlu, partisine katılımlar nedeniyle Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ülkeyi aydınlık geleceği taşımanın CHP'nin olduğu kadar her yurtseverin de görevi olduğunu söyledi. Her yurtsevere, aydına, çiftçiye, emekliye, üniversite hocasına CHP çatısı altında yer olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Güçlerimizi birleştireceğiz, bölünmeyeceğiz, fabrikada çalışan işçisi de Kemeraltı'ndaki esnafı da Hakkari'deki esnaf da artık CHP çatısı altına gelsin. Türkiye rayından çıkmış, nereye gideceği belli olmayan tren gibi gidiyor. Her an, her yerde kaza olabilir. Türkiye'nin gerçek gündemine bir türlü dönülemiyor. İşsizlik, yoksulluk konuşuluyor mu? Konuşulan şeyler başka şeyler. AKP ülkeyi sağlıklı yönetemiyor. Bugün gazete manşetlerinde var, eğitim sisteminde hala çok gerilerdeyiz. Binlerce, milyonlarca gencimiz işsiz, bunlar geleceğe umutla nasıl bakacaklar? AKP iktidarının işsizlik sorununu çözmek gibi görevi yok, onların tek görevi var ceplerini doldurmak. Onun için onlara diyoruz yolunu bulanların partisi diye.

Bizim partimizden söz ediyorlar. CHP'den Sayın Başbakan'ın söz etmesi için önce ağzını temizlemesi lazım. Bizim partimizin kurucuları belli, liderleri belli. Mustafa Kemal'den başlıyor, Bülent Ecevit, İsmet İnönü, Deniz Baykal hepsi partimizin liderleri. Biz kendi ismimizle, geçmişimizle, sicilimizle onur duyan bir partiyiz, her yerde bunu onurla söyleriz. AKP orada, onlara adaletten kaçanlar partisi diyoruz, aldatanlar ve kandıranlar partisi diyoruz. Bunlar gelip acil eylem planını başbakanlıkta ilk açıkladıklarında 'İşsizlik sorunun çözeriz' demediler mi? Çözüldü mü? Onun için bu partiye güvenmeyeceğiz. Dışı allanıp pullanıp, içi felaket olan partidir.''

Kılıçdaroğlu, dün bir belge açıkladığını belirterek, ''Wikileakes belgesi değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin belgesi. Sayın Başbakan yanıt verdi mi? Veremez. 'Belge' diyordun, işte belge, çık adam gibi cevap ver. Veremezsin çünkü sicilin temiz değil, mali sicilin temiz değil. Bu ülkeyi yönetecek insanın geçmişinin temiz olması lazım. Geçmişi temiz olmayanlar ülkeyi yönetirlerse, yolunu bulanlar partisi olur. Onlar kendilerini ve yandaşlarını zengin etmek için varlar'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Üniversite öğrencilerinin başına gelenleri gördünüz. Neymiş Başbakan'a dosya verecekler, dertlerini Başbakan'a anlatacaklar; coplar, tekmeler... Buna 'demokrasi' diyorlar, 'coplu demokrasi, AKP demokrasisi' diyorlar buna. Biz bunu yapmayacağız'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisine katılımlar nedeniyle İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, ülkeyi AK Parti iktidarından çok daha güzel yöneteceklerini savundu.

Kılıçdaroğlu, ''Bizim felsefemizde temel unsur şudur, vatandaşa hesap vermek. Hesap vermek boynumuzun borcudur. Kim ne sorarsa sorsun. Üniversite öğrencilerinin başına gelenleri gördünüz. Neymiş Başbakan'a dosya verecekler, dertlerini Başbakan'a anlatacaklar. Coplar, tekmeler... Buna 'demokrasi' diyorlar, 'coplu demokrasi, AKP demokrasisi' diyorlar buna. Biz bunu yapmayacağız. Her öğrenci, her örgüt, yasal hakkını kullanarak soru da sorabilir, protesto da edebilir, pankart da açabilir. Madem ki demokrasiyi içselleştireceğiz, eleştirilere de göğüs gereceğiz. Çünkü bizim verilemeyecek hesabımız yok. Bizi AKP'den ayıran temel nokta budur'' diye konuştu.

"YANDAŞ MEDYASINI OLUŞTURDU"


AK Parti'nin kendi yandaş medyasını oluşturduğunu, bazı basın kuruluşlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin asla ve asla eleştirilmediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Ne söylerse hepsinin manşetlere taşındığı medya düşünün. Bizim iktidarımızda asla yandaş medya kavramına izin veremeyeceğiz. Medya özgür olacak ama besleme olmayacak. Sayın Başbakan isterse, 'besleme medyadan' neyi anladığımızı anlatırız. Kime, hangi ihalenin verildiğini de belge belge ortaya koyarız. Bizim belgelerimiz sağlam belgelerdir ama Başbakan bunlara yaklaşamaz korkar, cesaret edemez. Bayram namazını Selimiye Camisi'nde kılmıştı. camiyi açtın, yapılamayan işlerin parasını ödedin. Orada namaz kılarken kul hakkı yiyenleri düşündün mü? Başbakansın bir sor, bir anamuhalefet partisi lideri bunu niye söylüyor? Araştıramazlar çünkü yiyenler de yandaş. Her olayın üzerine gideceğiz ki AKP'yi hep beraber bulunduğu yerden demokratik yollarla aşağı indireceğiz.''

"BU DÜZENDEN KİM MEMNUN?"


Toplumda işçi, emekli, sanayici, çiftçi kesiminin düzenden memnun olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, ''Bu düzenden kim memnun? Bu sorunun yanıtını bulduğumuz zaman AKP'nin suyu ısındı demektir. Benim veya sizin bulmanız yetmiyor, Hakkari'deki vatandaşın da Muğla'nın da İzmir'in, Tekirdağ'ın da bulması lazım. Hep beraber bu sorunun yanıtını alacağız. Göreceksiniz onlar önümüzde duramayacaklar, istedikleri kadar baskı kursunlar, baskı arttıkça gidişlerinin yolu hızlanacaktır. Her şeyi soracağız, her şeyin hesabını soracağız, ülkeyi aydınlığa taşıyacağız'' diye konuştu.

CHP'ye üye olmanın artık zor olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Hangi yurttaşımız isterse CHP'nin kapıları sonuna kadar açıktır. Eskiden genel merkezimizde partiye üye olmak için 4. kata çıkmak gerekiyordu, aşağı indirdik. İl Başkanları Toplantısında söyledim, bütün il başkanlarının performansları ölçülecek. Ölçme kriterlerinden birisi de kaydettiği üye sayısı olacak.

Sosyal demokrasi, yani sosyal demokrasiyi ayağa kaldıracağız, yeniden inşa edeceğiz, yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Bu ülkede bir tek Allah'ın kulu bile yatağa aç girmeyecek, bunun sözünü veriyorum. Onlar ceplerini doldurdular, biz halkın cebini dolduracağız, halkı zenginleştireceğiz. Halk umutla bakacak geleceğe. Vatandaşı azarlamayacağız, sonuna kadar dinleyeceğiz, yanıtlarımız varsa onu da anlatacağız. CHP'yi halkın partisi yapacağız, halkı kucakladığımızda yanımızda hissedeceğiz.''

Konuşmanın ardından Kılıçdaroğlu, aralarında eski Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, eski İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen ve emekli albay Cevat Yavuz'un da bulunduğu 41 kişiye parti rozetlerini taktı.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akpyi, bir, chp, dille, eleştirdi, kemal, kılıçdaroğlu, lideri, sert


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kılıçdaroğlu, Şah Fırat Operasyonu'nu eleştirdi AngeL Haber Arşivi 0 22 Şubat 2015 18:00
Başbakan Erdoğan AB'yi sert sözlerle eleştirdi. aLya Haber Arşivi 3 16 Ekim 2011 15:43