IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2010, 20:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AK Partili Burhan Kuzu'ya 'yumurtalı' saldırı!.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, ‘Türkiye’de Anayasa Sorunu’ adlı bir panele katılan CHP Genel Sekreteri ve sözcüsü Prof.Dr. Süheyl Batum ile TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Burhan Kuzu öğrencilerin protestosuyla karşılaştı.
'Kollektif yumurta şenliğine hoşgeldiniz' yazılı pankartla protesto edilen ve yumurta atılan iki siyasi panelde konuşma yapamadan salondan ayrılırken diğer siyasetçiler ise yaşanan olayı kınadı.
Kuzu protestonun ardından kampüsten ayrılarak aracına binmek istediği sırada gazetecilere, ''Yazık, yazık bu ülkeye... O yumurtaları yesinler, zihinleri açılır belki'' diye konuşarak, tepkisini gösterdi.
CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum ise, "Sizlerin sözleriyle veya kişiliğiyle ilgilenmiyorum. Ama yaptığınız faşizmdir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Üniversitesi’ndeki Anayasa panelindeki yumurtalı protesto ile ilgili olarak “Burhan Kuzu’ya yumurta atılmasını şık bulmadım” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca protestolarda öğrencilerin demokratik yolla haklarını aradığını söyleyerek, “Şiddet yoksa sorun yok” dedi.
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, öğrencilerin eylemlerle değil eğitimdeki başarılarıyla gündeme gelmelerini arzu ettiklerini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, öğrencilerin protestolarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Gençlerimizin dünya görüşü ne olursa olsun, kendilerinden olmayanın ifade özgürlüğüne artık saygı duymayı artık öğrenmeleri gerekir. Kendileri protesto haklarına saygı duyulmasını beklerken, başkalarının ifade özgürlüğüne saygı duymamaları doğru bir yaklaşım değildir'' diye konuştu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kuzu'yu TBMM'deki makamını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Çıkışta gazetecilerin konuya ilişkin soruların yanıtlayan Ergin, "Şık da değil, doğru da değil. Herkes tepkisini demokratik yöntemlerle medeni zeminde ifade edebilmeli. Ama kendisi için hak isteyen kimse başkasının kendini ifade etme, düşüncesini açıklama hakkını engellememeli" şeklinde konuştu. Bir gazetecinin 'Protestoyla ilgili bir suç duyurusu yada dava süreci olacak mı? yönündeki soruya Ergin, bu konuyu konuşmadıklarını kendisinin sadece geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğu söyledi.

Kuzu ise TBMM'deki odasına gelişinde gazetecilerin sorusu üzerine, bu konu hakkında konuşmak istemediğini belirterek, "Öğrencilere deyin ki hoca size acımış" diye konuştu.

REKTÖR KUZU'DAN ÖZÜR DİLEDİ.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde meydana gelen olaylarla ilgili olarak TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile görüştüğünü ve üzüntülerini dile getirdiğini belirterek, ''olaylarla ilgili gerekli incelemeyi yapacaklarını'' bildirdi.

Taluğ, ''fakültede yaşananlardan dolayı çok üzüldüğünü, bunları yanlış karşıladığını'' ifade etti. Taluğ, şunları söyledi:


''Biz üniversitelerin özgür düşünce alanı, düşüncelerin özgürce ifade edildiği alan olduğuna inanıyoruz. Öğrencilerimize de hep bunu anlatıyoruz ama bunu yaparken tabii iki şeye çok özen göstermeleri gerekiyor; bir tanesi bunun üslubu çok önemli. Yumurta atarak, başka şeyler atarak bir görüş ortaya konması söz konusu değil. Tabii özgür düşüncedir ama özgür eylem alanı değildir üniversiteler.

İkincisi de kendi düşünce özgürlüğüne önem veren insanların başkaların düşüncelerini de dinlemeleri gerekir. Bu böyle olması gerekirdi ama buna uyulmamıştır. Bunun da üzüntüsünü yaşıyoruz.''

Taluğ, konuyla ilgili fakülte yetkililerinden bilgi aldığını söyledi. Taluğ, ''Olayla ilgili ilgili arkadaşlarla, konuklarla görüştüm. Sayın Burhan Kuzu ile de görüştüm, üzüntümü bildirdim. Gerçekten üzüldüğümüz bir olay gerçekleşmiştir. Olayı her yönüyle inceleyeceğiz; bakacağız, gerekli incelemeyi yapacağız'' dedi.


----------

Buradan devam ediniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

.Kilit.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ak, burhan, kuzuya, partili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burhan Kuzu'dan 'baraj' açıklaması Seth Haber Arşivi 0 17 Aralık 2014 11:50
Burhan Kuzu: Kanıma Dokunuyor Rhytia Haber Arşivi 0 05 Şubat 2014 09:32
Burhan Kuzu'dan yumurta esprisi PassioN Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2012 19:56
Oktay Vural Burhan Kuzu'nun üzerine yürüdü PassioN Haber Arşivi 0 01 Şubat 2012 19:05
Burhan Kuzu ve MHP'li Vural'ın TBMM'deki Kavgası N999 Haber Arşivi 0 19 Ocak 2012 21:13