IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Altın dünyaya uzaydan gelmiş (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/371660-altin-dunyaya-uzaydan-gelmis.html)

pyracantha 15 Aralık 2010 20:04

Altın dünyaya uzaydan gelmiş
 
Amerikalı bilim adamlarının araştırmasına göre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] altın ve platin gibi değerli elementler Dünya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ay ve Mars'a 4[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]5 milyar yıl önceki dev çarpışmalar sonucu geldi.


ANKARA (A.A) - ABD'nin Colorado eyaletindeki Boulder'da bulunan Southwest Araştırma Enstitüsü'nden bilim adamları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gezegenin oluşumunun son aşamasında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyük olasılıkla Plüton kadar büyük bir gök cisminin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir b[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]a büyük objenin çarptığı Dünya ile şiddetle çarpıştığını belirttiler.
Araştırmacılar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mars ve Ay'ın da daha küçük ancak hala tahrip edici şokları soğurduğunu kaydettiler.
Araştırmanın başında yer alan Bill Bottke[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] altın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] platin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] palladyum ve diğer "siderofil" adı verilen elementlerin (demirle birlikte bulunma eğilimi gösteren[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] atomik özelliği nedeniyle diğer elementlerle kimyasal bileşimler yapmaya elverişli olmayan nabit metal halinde elementler) demirle kuvvetli çekim gücü bulunduğunu ve demiri Dünya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ay ve Mars'ın çekirdeğine doğru takip etmiş olmaları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] böylece bu metallerin bu gezegenlerin manto ve kabuğunda seyrek kalmış olması gerektiğini belirtti.
Ancak değerli metallerin bu gök cisimlerinin üst katmanlarında da önemli miktarda bulunduğunu söyleyen Bottke[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Bu elementlerin bolluğu şaşırtıcı. İnsanlar merak ediyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu nasıl olabilir diye. Yıllardır bunu tartışıyorlar" dedi.
Bottke ve meslektaşlarının teorisine göre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] siderofiller[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çekirdeğin oluşumundan hemen sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tam bir gezegen boyutuna ulaşmış gök cisimlerinden daha küçük gezegensilerle çarpışarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yeniden Dünya'ya enjekte oldular.
Bu bombardımanın yaklaşık 4[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]5 milyar yıl önce[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güneş sisteminin gezegen oluşumunun sonlarına doğru meydana geldiğini belirten araştırmacılar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bunun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mars boyutunda bir gök cismiyle çarpışmayla on milyonlarca yıllık süreçte ve çarpışma sonucu Dünya'dan kopan bir parçanın da Ay'ı ortaya çıkarmış olabileceğini kaydettiler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net