IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2010, 21:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu Köpek 1022 Nesnenin Adını Biliyor




Tam 1022 Nesnenin Adını Öğrenmeyi Başaran Border Collie Cinsi Chaser, Kelime Dağarcığı En Geniş Olan Hayvanlar Listesinin İlk Sırasına Yerleşti.
Tam 1022 nesnenin adını öğrenmeyi başaran border collie cinsi Chaser, kelime dağarcığı en geniş olan hayvanlar listesinin ilk sırasına yerleşti.
İtalyan Corriere della Sera gazetesinde çıkan habere göre, ABD'nin Güney Carolina eyaletindeki Wofford Üniversitesinde görev yapan Alliston Reid ve John Pilley, 6 yaşındaki Chaser'a 3 yılı aşkın bir süre boyunda günde 4-5 saat eğitim verdi.
Chaser'a her seferinde farklı bir nesne gösteren iki psikolog, akıllı köpek ezberleyene kadar nesnenin adını tekrarladı. Araştırmanın sonunda sadece nesnelerin adını öğrenmekle kalmayan Chaser, aynı zamanda bunların şekillerini ve işlevlerini de kavradığı ortaya koyarak, 3 yaşındaki bir çocukla eşit başarım sağladı.
Toplam 838 teste tabii tutulan sevimli köpekten, 20 nesnenin arasından adı söylenenleri bulması isteyen araştırmacılar, Chaser'ın asla 2'den fazla hata yapmadığını da belirtti.
Araştırmalarının köpeklerin de kelimeleri hatırlama ve ayırt etme kapasitesinde olduklarını gösterdiğini belirten Reid, ''Köpeklerin de bebekler kadar dili anlayabileceğini söylemeye çalışmıyoruz. Ancak onların da şimdiye kadar düşünüldüğünden daha fazla kelimeyi öğrenebileceğini ortaya koyduk'' dedi.
Dört ayaklı dostlarının onların dillerinden anladığını savunan köpekseverlerin yüzünü kara çıkarmayan Chaser, en geniş kelime bilgisine sahip hayvan da oldu. Daha önce bu rekor, köpekler arasında 200 kelime bilen yine border collie cinsi Rico'ya aitti. Arizona üniversitesinde eğitilen papağan Alex de yaklaşık yüz kelime kullanarak insanla konuşabiliyordu. (Anadolu Ajansı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1022, biliyor, bu, nesnenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mars’ta Tesadüfen Tespit Edilen Parlak Nesnenin Ne Olduğu Araştırılıyor: Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 1 14 Kasım 2012 19:14
Köpek Cinsleri Neden Çoktur? Biliyor musunuz? Lady Merak Ettikleriniz 2 22 Nisan 2010 21:46