IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2010, 11:15   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Havalimanları özelleşiyor!




Bakan Yıldırım “İkili-üçlü grup yapıp işletmesini devredeceğiz. DHMİ olarak uçuş emniyeti, havaalanı güvenliği gibi konulara yoğunlaşacağız” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı, havaalanı özelleştirmesi için hazırlıklara başladı. 2011 yılında alternatifli iki paket halinde özelleştirme yapılması düşünülüyor. Samsun-Sinop-Tokat’ın paket halinde ya da Samsun ve Nevşehir’in ayrı ayrı özelleştirilmesi gündemde bulunuyor. İlk bölgesel havaalanı olan Zafer Havaalanı’nın imza törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Zafer Havaalanı’nın ilk etapta Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’a hizmet edeceğini söyledi. Yıldırım, Kütahya’nın Altıntaşmevkiiinde yapılacak havaalanının, 2milyon yolcu kapasiteli olacağını belirtti.

İSTANBUL’A ÜÇÜNCÜ HAVAALANI

Zafer Havaalanı’nın, yap-işlet-devret yöntemiyle ‘sıfır’dan inşa edilecek ilk havaalanı olacağını anlatan Yıldırım, “Bu YİDmodelinde yeni bir aşamadır. Daha önceki projelerde mevcut tesislerin büyütülmesi,modern hale getirilmesi uygulamaları vardı. Burada ise sıfırdan bir havaalanı yapımını gerçekleştiriyoruz” dedi. Yıldırım, havaalanını yapacak IC İçtaş Holding’in, İzmir ve Antalya’dan havaalanı konusunda deneyime sahip olduğunu söyledi. Yıldırım, 2023 yılında havacılıkta hedefin, yolcuda en az 350milyon, uçak sayısında 750’nin üzeri olduğunu belirterek şöyle devametti: “Bu sadece İstanbul’da 130milyon ile 150milyon civarında yolcu hareketi anlamına geliyor. İstanbul’a 60milyon kapasiteli üçüncü bir havalimanı yapacağız, çalışmaları başlattık. Türkiye’de 30milyon kapasiteli bir havaalanı daha, iki tane de 15milyon kapasiteli havaalanı yapacağız.”

Havacılıkta serbestleşme modeli izlediklerini belirten Yıldırım, “Mevcut havaalanlarımızda da benzermodeli uygulayacağız. İkili-üçlü grup yapıp işletmesini devredeceğiz. DHMİ olarak uçuş emniyeti havaalanı güvenliği gibi konulara yoğunlaşacağız” dedi. Yıldırım’ın işaret ettiği havaalanı özelleştirmelerinin ayrıntılarına göre, 2011 yılında alternatifli iki paket halinde özelleştirmelerin yapılması düşünülüyor. Samsun-Sinop-Tokat’ın paket halinde ya da Samsun ve Nevşehir’in ayrı ayrı özelleştirilmesi üzerinde duruluyor. Bakanlık yetkilileri, çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Bu konuda alternatif çalışmalar yapılıyor. Kısa süre içinde belli bir aşamaya geleceğiz” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Aralık 2010, 11:16   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Havalimanları özelleşiyor!




Devlete kapak atmak tarihe karışıyor yavaş yavaş. Heryeri özelleştirin, zaten geleceğimizden umutsusuz komple umutlarımızı bitirin, hayde baba.

__________________
Sonsuza dek özlemimsin Gökçe`m...
 

Alt 24 Aralık 2010, 11:40   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Havalimanları özelleşiyor!




Özelleştirme < ne demek ?

Telekom arabistan ?

Petkim Rusya ?

Plajlar israilmi ?

 

 

Etiketler
havalimanları, özelleşiyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TAV Havalimanları 100 milyonu hedefliyor Chelt Havacılık Haberleri 0 31 Aralık 2011 10:30
TAV Havalimanları, Routes Akdeniz'de Chelt Havacılık Haberleri 0 16 Şubat 2011 09:57