IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2010, 12:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AYİM: Komutanlar terfi ettirilmeli




Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM), Tümgeneral Gürbüz Kaya, Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'nun, "Bir üst rütbeye terfi ettirilmeme işleminin iptali" için açtığı davayı bugün esastan görüştü. Nihai kararını generallerin lehine veren AYİM, generallerin bir üst rütbeye terfi ettirilmesi gerektiği yönündeki kararı oybirliğiyle aldı. AK Partili Bozdağ kararı 'anayasa ihlali' olarak değerlendirdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Darbeye teşebbüs iddiasıyla [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] davasında yargılanan sanıklar Tümgeneral [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu, Milli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bakanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ün, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bakanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ın 22 Kasım tarihli imzalarıyla açığa alınmışlardı. Yargılamaları devam eden komutanlar, işlemlerin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nde (AYİM) dava açmışlardı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] davası süreci

Balyoz davası iddianamesi 19 Temmuz’da kabul edildi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, 23 Temmuz’da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sanıkları hakkında yakalama emri çıkardı. Yakalama emri çıkarılan 102 askerin arasında, söz konusu 3 generalin de adı yer aldı. Bu süreçte Tümgeneral Kaya Harita Genel Komutanlığı’na, Tümgeneral Helvacıoğlu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Değerlendirme ve Denetleme Başkanvekilliğine, Tuğamiral Gavremoğlu Deniz Kuvvetleri Personel Başkanlığı’na vekaleten atandı ancak görevlerine başlayamadı. Ağustostaki krizli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kararlarının Gönül ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarafından “Balyoz davasında sanık oldukları” gerekçesiyle imzalanmayarak geri gönderilmesi üzerine 3 general, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’de dava açtı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3’üncü Dairesi, 27 Eylül’de 3 generalin davasını görüştü ve ilk aşamada yürütmeyi durdurma talebini karara bağladı. AYİM, 3 generalin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ettirildikleri halde yayınlanan üçlü kararnamede isimlerinin yer almamasını “idari bir işlem” diye niteledi ve yargı denetimine tabi olduğu sonucuna vardı. AYİM, bu işlemi hukuka aykırı bularak, oybirliğiyle yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Karar, idarenin bütün eylem ve işlemlerine karşı yargı yolunun açık olması gerektiği genel ilkesine dayandırıldı. Bu karara yapılan iki itiraz da oybirliğiyle reddedildi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] esastan karar aşamasındaydı.


Karar oybirliği ile alındı

AYİM, bugünkü toplantısında da daha önce verdiği karar doğrultusunda mahkeme üyelerinin oybirliği ile karar vererek
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sanığı 3 generalin lehine karar verdi.

Karar gereği generallerin açığa alınma işlemleri devam edecek, ancak komutanların bir üst rütbeye
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] etmesinin önünde engel kalmadı.

"ANAYASA İHLALİDİR"

AK Partili Bozdağ kararı 'anayasa ihlali' olarak değerlendirdi.

BAKAN ATALAY : "BU KONUDA KARARLIĞIMIZ SÜRECEK

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 3 askerin açığa alınmasına karşı Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin verdiği karara ilişkin olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Atalay “Neticede
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şu. Bakanlığımızın bir personeliyle ilgili biz idari işlem yapmışız o da idari yargıya gitmiş. Yargı da o konuda bir karar veriyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bundan ibaret Çok büyütülecek bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] değil “ dedi.

Atalay “ Bundan sonra süreç nasıl işleyecek ? “ sorusuna ise, “ Ayrıca incelemedim ama bilgi alacağım o konuda. Bizim diğer kararımız var. Açığa alma kararı. Ben de kararı görmediğim için o netlikte bir açıklama yapamıyorum ama bir konuyu sadece size söyleyeyim. Daha önce açıklama yaptık. Bu konuda kararlılığımızı ifade ettik. Bu süreci yürütmede ve bu tasarrufla ilgili kararlılığımızı ifade ettik O kararlılığımız sürüyor ve sürecek. Gereken her neyse o konuda kararlı şekilde gerekeni yapacağız. Yasal düzenlemeyle ilgili açıklama daha önce yapılmıştı “ diye konuştu.

Siperdeki komutan

Tümgeneral Gürbüz Kaya,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] örgütü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’nın yaptığı baskında 12 askerin şehit olduğu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’deki siperde, Başbakan Tayyip [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı Orgeneral İlker [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’a brifing vermişti.

Bozdağ: "Karar anayasa ihlali"

AYİM kararına Ak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'den jet cevap geldi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in kararını "AYİM’in almış olduğu bu karar Anayasanın ihlalidir” şeklinde değerlendirdi.

"60 gün içinde terfiler gerçekleşecek"

Emekli
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başsavcısı Saim Öztürk kararla ilgili şunları söyledi:

YAŞ’ın değerlendirmesi de terfilere izin vermiştir ancak idari tasarruf gereği terfiler mümkün olmuştur.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’in inceleme yapama olanağının mevcut olduğunu düşünüyorum.

Bu karar 60 gün içinde hukuka uygun bir şekilde kararnameye dönüşmesi terfilerin gerçekleşmesi gerekiyor.

Bu kişiler rütbe bekleme süreleri içinde eğer açığa alınmış olsalardı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] etmeleri mümkün değildi. Bunlar daha önceden açığa alınmış değillerdir. Bu kişilerin mahkeme kararı uyarınca terfileri gerçekleşecek, ancak açığa alma işlemleri yargılama sonucuna göre şekillenecektir. Bütün bu olayların hepsi birbirinden bağımsızdır.



__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ayim, ayım, ettirilmeli, komutanlar, terfi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuklar Hangi Yaşta Sünnet Ettirilmeli? Zen Çocuk Sağlığı 0 09 Haziran 2013 14:13
Güneşim Ayım Ol Coder Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 09 Haziran 2009 21:57