IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2010, 17:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
~ İstanbul valisinden 'Cemevine saldırı' açıklaması.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde bulunan Velibaba Cemevi'ne düzenlenen saldırıya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü belirterek, "Olayı yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımız fevkalade sağ duyuludur" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın ise saldırıyı gerçekleştirenlerin terör örgütü sempatizanları olduğunu açıkladı. Vali Mutlu ayrıca, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'nin de aralarında bulunduğu bir grubun Davutpaşa'daki Otağ-ı Hümayun'a yürümek istedikleri sırada karşılaştıkları müdahalenin normal bir müdahale olduğunu ifade ederek, "Olayda gaz kullanılmadı" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, son günlerde yaşanan olaylara ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Öncelikle, geçtiğimiz gün DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'nin de aralarında bulunduğu bir grubun Davutpaşa'daki Otağ-ı Hümayun'a yürümek istedikleri sırada karşılaştıkları müdahalenin sorulması üzerine konuşan Mutlu, "Buraya gelerek protesto etmeyi arzu eden, fikirlerini beyan etmek isteyen, sayın genel başkanın da içinde bulunduğu bir grup işçi. İşçilerin yanı sıra bir grup üniversite öğrencisi de aynı noktaya gelmiş. Daha önceki olaylara da iştirak etmiş, bu olayların da adeta ateşini fitilleyen bir grup. Yürümek istemişler. Bununla ilgili olarak kendilerine gerekli uyarılar yapılmış olmasına rağmen, polisin dağılmaları yönünde ısrarlı beyanlarına rağmen kısa süreli bir ardebe yaşandı. İfade edildiği gibi gaz kullanılmadı. Birkaç polis memurumuzun müdahalesi. Müdahale, normal bir müdahaledir. Bu tür tartışmaları ortamlarda her zaman sıkıntılar yaşanabilir.

Kesinlikle sayın genel başkan ve işçilere yönelik müdahale olmamıştır" dedi.


Mutlu, Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde bulunan Velibaba Cemevi'ne düzenlenen saldırıya ilişkin soru üzerine, "Bunu yakından takip ediyoruz. Orada üzücü hadiseler maalesef oldu. Ama vatandaşlarımız fevkalade sağ duyuludur. Biz gerekli görüşmeleri yaptık. Olayın nasıl geliştiği, bu boyuta nasıl ulaştığı araştırılıyor. Olayları kaşımak isteyecek provokasyonlar çıkabilir. Bunlara karşı dikkatli olmalıyız" diye konuştu.

Söze giren Emniyet Müdürü Çapkın da, "Terör örgütü sempatizanları olduğunu öğrendik" ifadelerini kullandı.

Vali Mutlu bir soru üzerine, Vatan Caddesi'nin resmi geçit törenlerine kapatılması yönünde alınan bir karar olmadığını söyledi.

Fatih bölgesinde öğrencilere kimlik araması yapılacağı yönündeki kararı da değerlendiren Mutlu, "Konuyu ben de basından takip ettim. Bir değerlendiririz, bakarız. Nasıl uygulanacak. Kimsenin hürriyetini kısıtlayıcı bir şey değildir. Öğrencilerimizin eğitimlerini huzurlu bir ortamda sürdürebilmelerine yöneliktir" açıklamasında bulundu.

Son olarak yılbaşı kutlamalarına yönelik alınacak önlemleri değerlendiren Mutlu, "Yoğun kutlamaların olduğu bölgelerde etkinliklere göre tedbirlerimizi alacağız. İnsanlar oraya eğlenmek için gidiyor. Vatandaşlarımızın eğlenmeleri için her türlü önlem alınacak. Her zamankinden daha yoğun tedbirler alınacak" dedi. Çapkın da, geçen sene bir taciz olayı yaşanmadığına dikkat çekerek, gerekli her türlü tedbirin alınacağının altını çizdi.

İhlas haber ajansı İHA.



__________________
Yine Yeniden Aga.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cemevine, istanbul, valisinden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HDP'den saldırı açıklaması Seth Haber Arşivi 0 26 Ekim 2014 11:22
Netanyahu'dan Gazze'ye saldırı sürecek açıklaması AftieL Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2014 07:23
İTÜ Meclisi'nden saldırı açıklaması Seth Haber Arşivi 0 25 Haziran 2014 16:55
Cemevine silahlı saldırı: 1 ölü AngeL Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2014 10:25
Altan Tan'dan MHP'ye saldırı Açıklaması! Rhytia Haber Arşivi 0 27 Ocak 2014 19:09