IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   PKK'lıya ömür boyu hapis. (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/374626-pkkliya-omur-boyu-hapis.html)

Ruj 30 Aralık 2010 16:37

PKK'lıya ömür boyu hapis.
 
Şemdin Sakık'a bombalı gemi maketi gönderen


TERÖR örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ta yakalanarak Türkiye'ye getirilen eski elebaşlarından ‘Parmaksız Zeki’ kod adlı Şemdin Sakık'a, cezaevinde gemi maketi ile suikast düzenlemek istediği belirlenen PKK'lı Fedli Temizyüz'e ömür boyu hapis ve 20 yıl hapis cezası verildi.

Terör örgütünün bir dönem üst düzey elebaşlarından olan, yakalandıktan sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Şemdin Sakık'a, kaldığı cezaevinde gemi maketi ile suikast düzenlemek isteyen PKK'lı Fedli Temizyüz’ün yargılanmasına Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Karar duruşmasına sanık Fedli Temizyüz katılmadı.

Sanığın avukatı, Şemdin Sakık’ın müvekkili hakkında şikayetçi olmadığını hatırlatarak, beraat talebinde bulundu. Yargılamanın bittiğini bildiren Mahkeme heyeti, sanık Temizyüz'e önce, ‘Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme sanığın yargılama sırasındaki ‘iyi hali'ni gözeten mahkeme, bu cezayı ömür boyu hapse çevirdi. Mahkeme ayrıca, sanığın ‘tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs’ ve ‘tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma’ suçlarından 20 yıl 5 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasını karar verdi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net