IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Aralık 2010, 17:42   #1
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gül : Resmi Dil Türkçe




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üç yıl aradan sonra özerklik ve iki dilli yaşam tartışmalarının gölgesinde bugün Diyarbakır'a gitti. Gül, kentte büyük sevgi gösterileri ile karşılandı. Cumhurbaşkanı ilk mesajında da "Devletin resmi dili Türkçedir" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Abdullah Gül, Diyarbakır'da sevgi gösterileriyle ile karşılandı. Gül, havaalanı çıkışında kendisini gül ve karanfillerle karşılayan bir grup vatandaşın gösterdiği büyük ilgi üzerine araçtan inerek, onlarla sohbet etti.

Abdullah Gül de vatandaşların sevgi gösterilerine onları selamlayarak karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı, halkla selamlaşmasının ardından önce Valiliği ardından da Garnizon ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Baydemir Türkçe-Kürtçe sözlük hediye etti
Gül Belediye'yi ziyareti sırasında, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve DTK eş başkanı Hafize İpek tarafından karşılandı.

Gül'e belediyede Baydemir tarafından Gül'e Türkçe-Kürtçe sözlük hediye edildi.

Gül, ilk değerlendirmeyi de burada yaptı ve "Biz büyük bir milletiz. Farklı dillerimiz zenginliğimizdir. Burada Kürtçe, başka yerde Arapça konuşuluyor. Yapıcı bir şekilde sorunlarımızı çözmeliyiz. Sorunları yerinde görmeye geldim. Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçedir, bu böyle de devam edecektir. Ayrıca devletin ve kamu kurumlarının dili Türkçedir, ortak dilimizdir" dedi.

VALİLİK ZİYARETİ
Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti. Toprak, burada Gül'e, içkale surlarını ve Malabadi Köprüsü, Ulu Cami ve şehrin tarihi yerlerini gösteren iki ayrı tablo hediye etti.

Gül, Cumhurbaşkanı olduktan sonra Diyarbakır'ı ikinci kez ziyaret ettiğini söyledi. İlk ziyaretinin, Cumhurbaşkanı seçildikten hemen sonra bölge illerini kapsadığını ve kısa olduğunu hatırlatan Gül, 2010'un son günlerine rastlayan bu geziyi yapmayı uzun süredir arzu ettiğini belirtti.

Gül, "Bu ziyareti bir süre önce planlamıştık. Bugün de ikinci kez Diyarbakır'da olmaktan gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.

Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Havaalanından itibaren büyük bir coşkuyla, muhabbetle, sevgiyle beni karşılayan bütün Diyarbakırlı vatandaşlarımı ben de sevgiyle, muhabbetle kucaklıyorum ve hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Diyarbakır, Türkiye'nin en önemli illerinden birisidir. Sadece Anadolu'nun değil, tarih boyunca bütün Ortadoğu'nun merkezi olmuş çok büyük bir medeniyet, ticaret ve kültür merkezidir burası...

Bugün de aynı şekilde bu önemini devam ettirmektedir. Şüphesiz ki bütün illerimizin bir kalkınma yarışı içerisinde olduğu bir dönemde Diyarbakır'ın da bir çok meselesi, sorunları vardır. Bütün bunları yakından bir kez daha görmek, bilmek için buradayım. 2 gün boyunca Diyarbakır'da olacağım ve geceyi burada geçireceğim. Bu süre içerisinde gerek vali beyden gerek belediye başkanından ille ilgili tüm bilgileri alacağım, bana brifingler verilecek, üniversiteyi ziyaret edeceğim, Diyarbakır'ın ileri gelenleriyle bir araya geleceğim ve çok daha yakından buranın sorunlarını göreceğim. Onun için
gerçekten çok mutluyum."

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, "Buraya ikinci kez geliyorsunuz. Bir mesajınız olacak mı?" demesi üzerine, "Biliyorsunuz şimdi ayağımızın tozuyla buradayım. Daha birçok fırsatlar olacak, birçok konuşmalar yapacağım. Konuşmalarımda sizin beklediğiniz birçok fikrimi, düşüncelerimi, tartışılan konularla ilgili neler düşündüğümü paylaşacağım" dedi.

Ziyarette Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de hazır bulundu.

Valilik önünde toplanan vatandaşlar da Gül'e sevgi gösterisinde bulundu ve "Diyarbakır seninle gurur duyuyor" diyerek tezahürat yaptılar. Cumhurbaşkanı Gül, kendisine gül atan vatandaşları el sallayarak selamladı.

Gözler bu akşamki yemekte
Cumhurbaşkanı'nın DTK'nın eşbaşkanlarıyla, ya da üyeleriyle resmi programında yer alan bir görüşmesi yok ama bugün akşam gazetecilerin, sivil toplum örgütlerinin katılacağı bir yemek var.

O sivil toplum örgütleri temsilcileri arasında Demokratik Toplum Kongresi üyeleri de yer alıyor.

Yemeğe 28 Temmuz 2004 tarihinde şehit düşen Abbas Yoldaş'ın yakınlarının da katılacağı belirtiliyor.

İşte bu nedenle gözler o yemekte olacak. Sadece bu değil, kritik duraklardan biri de belediye. Cumhurbaşkanı, Diyarbakır' da valiliğin ardından garnizon sonra da belediye gidecek ve Osman Baydemir ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı'nın ise sağduyu çağrısı yapması bekleniyor. Hem görüşmelerinde, hem de Diyarbakır sokaklarında...

Çünkü Cumhurbaşkanı, Diyarbakırlılarla konuşacak, sorunlarını dinleyecek.

Kaynak : Ekolay

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dil, gül, resmi, türkçe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
The Incredible Adventures of Van Helsing Serisi, Resmi Olarak Türkçe Dil Desteğine Ka RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 25 Mart 2014 02:17
Resmi ve Gayri Resmi Sofra Nasıl Kurulur ? - Misafir Ağırlama ve Sofra Kurma Adabı. Sevda Yemek Tarifleri 0 13 Ağustos 2012 21:34
Dear Esther'e Resmi Türkçe Dil Desteği Geldi KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 25 Şubat 2012 18:16
Mac OS X 10.7 Lion Resmi Olarak Türkçe Ocean Mac OS 0 25 Mayıs 2011 00:35