IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2011, 21:52   #1
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ağca'ya Suikast Yapılacaktı




Ağca'nın ilk tahliyesini gerçekleştiren avukat Mustafa Demirbağ, Ağca'nın İtalyanlar tarafından öldürülmek istendiğini iddia etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Katolik Dünyası'nın ruhani lideri Papa'ya suikast düzenleyen, Abdi İpekçi'nin katil zanlısı Mehmet Ali Ağca'yı uzun yıllar savunan ve 2006'da ilk tahliyesini gerçekleştiren avukat Mustafa Demirbağ, Ağca'nın İtalyanlar tarafından öldürülmek istendiğini iddia etti.

Katolik Dünyası'nın ruhani lideri Papa 2'nci Jean Paul'e 13 Mayıs 1981'de suikast düzenleyen, Milliyet Gazetesi Yazarı Abdi İpekçi'nin katil zanlısı Mehmet Ali Ağca'yı 26 yıl sonra ilk özgürlüğüne kavuşturan Erzurumlu avukat Mustafa Demirbağ, Güncel Times dergisiyle yaptığı röportajda ilginç iddialarda bulundu. 13 Haziran 2000'de dönemin İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi'nin affını onaylamasıyla Türkiye'ye iade edilen Ağca'nın sadece gasp suçundan ceza aldığını anlatan Demirbağ, "12 Ocak 2006'da serbest bırakılan Mehmet Ali Ağca, kamuoyunun baskısı sonucu Adalet Bakanlığı'nın yaptığı itirazı değerlendiren Yargıtay tahliye kararını oy birliğiyle bozdu. Ağca, 8 günlük özgürlüğün ardından Kartal H Tipi Cezaevi'ne konuldu" dedi.

18 Ocak 2010'de cezasını tamamlayıp hapisten çıkan Mehmet Ali Ağca'nın artık bir avukata ihtiyacı olmadığını söyleyen Demirbağ, 2006'daki tahliyede yaşananlarla ilgili şunları söyledi:
"Ağca, saat 09.27'de cezaevi kapısında göründüğünde yerli ve yabancı onlarca foto muhabiri ve kameraman daha iyi görüntü alabilmek için yoğun çaba harcadı. Cezaevinden çıktıktan sonra peşinde bir basın ordusuyla Pendik Devlet Hastanesi'ne geldi. Buradan Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne getiriliş nedeni farklıydı. Askerlik yapmamak için rapor almak istiyordu. Cezaevinden çıktığı gün Pendik Askerlik Şube Başkanlığı'na başvurmuş, aynı gün Tuzla Piyade Okul Komutanlığı Revir Baştabipliği'ne götürülmüştü.

Askerler, hastane içerisinde Ağca'nı güvenliğini sağlamaya çalışırken içeriye giren polisler Ağca'yı oradan götürmek istediklerini söyledi. Ağca, ne yapacağını şaşırmıştı. Polisler bana, iki İtalyan'ın Ağca'yı öldürmek üzere hastaneye girdiğine dair duyum aldıklarını, bunun için Ağca'yı hemen uzaklaştırmak istediklerini söylediler. Ağca'nın hastanede öldürülememesi halinde dışarıda öldürme planları yaptıklarını buna göre, arabalarla dışarı çıkarken o karmaşada Ağca'nın otomobilde öldürüleceği, bunun gerçekleşmemesi halinde ise kaçırılacağını aktardılar. Neyse ki alınan olağanüstü güvenlik önlemi ve koruma duvarı bu olasılıkların yaşanmasını engelledi" diye konuştu.

İHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ağcaya, aäŸcaya, suikast, yapılacaktı, yapä±lacaktä±


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
25 Aralık'ta Erdoğan’a “teslim ol” çağrısı yapılacaktı Desmont Haber Arşivi 0 25 Aralık 2014 18:50
Ağca ilk kez soruları yanıtladı Lucifer Haber Arşivi 0 29 Mart 2010 19:02
Ağca şarlatının teki! Lucifer Haber Arşivi 0 04 Şubat 2010 16:26
Ağca ABD'nin adamıdır! Lucifer Haber Arşivi 0 19 Ocak 2010 04:45
Mehmet Ali Ağca Cezaevinde! kont_dracula Haber Arşivi 10 23 Ocak 2006 21:43