IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2011, 23:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kamboçya, Müslüman soykırımını hatırlıyor




Kamboçya, Müslüman soykırımını hatırlıyor.

Kamboçya'da 1975-1979 yılları arasında Pol Pot'un Kızıl Kimerleri tarafından katledilen Müslümanlar için başkent Phnom Penh'deki Mübarek Camii'nde bir müze açılacak. Kamboçya dilinde yazılmış bir Kur'an-ı Kerim'in sergileneceği müzede, Müslümanların kendilerini savunmak için Kızıl Kimerler'e karşı kullandığı kılıçlar da sergilenecek. Kızıl Kimerler döneminde 400 bine yakın Müslümanın ya katledilerek ya da açlıktan hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MEHMET NEDİM ASLAN

Kamboçya'da 1975-1979 yılları arasında Pol Pot'un Kızıl Kimer tugayları tarafından katledilen Müslümanlar için başkent Phnom Penh'de bir müze açılacak. Başkentin en büyük camisi olan Mübarek Camii'ndeki müze, Kamboçya'nın Müslüman nüfusuyla yakınlaşmasının bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Kamboçya dilinde yazılmış bir Kur'an-ı Kerim'in de sergileneceğiy müzede, Müslümanların Kızıl Kimerler'e karşı kendilerini savunmak için kullandığı kılıçları da sergilenecek.

YÜZBİNLERCE MÜSLÜMAN KATLEDİLDİ
2 milyona Kamboçyalı'nın soykırıma uğradığı Kızıl Kimerler döneminde 400 bine yakın Müslüman da katledilmişti. Kamboçya Arşiv Merkezi'ne göre, Kızıl Kimerler döneminde Müslümanlar ya katledilerek ya da aç bırakılarak soykırıma uğradı. Yüzlerce caminin yıkıldığı Kızıl Kimerler döneminde Müslümanların ibadet etmesi de yasaklanmıştı. Kamboçya'da Kızıl Kimerler yönetiminde soykırıma uğrayan Müslümanlarla ilgili olarak şimdiye herhangi bir araştırma yapılmamıştı. Kamboçya Arşiv Merkezi'nin son dönemde yaptığı araştırmaya göre, Kızıl Kimerler döneminde yerlerinden edilen ve ve bu yüzden hayatını kaybeden Müslümanların sayısı diğer etnik topluluklardan daha fazla.

MÜSLÜMAN SOYKIRIMI İLK KEZ HATIRLANIYOR
Budist çoğunluğun yaşadığı Kamboçya'da Müslümanların oranı yüzde 2 civarında. Kızıl Kimerler'in kendilerine uyguladığı şiddet ve baskılardan kurtulmasına rağmen Müslümanlar bürokrasi ve üniversitelerde hala çok az sayıda temsil ediliyor. Kamboçya Arşiv Merkezi'nin Kızıl Kimerler'in yaptığı soykırımdan kurtulan 500 Müslümanla yaptığı görüşmelerde ise ilginç hikayelerle karşılaşıldı. Soykırımdan kurtulanların anlattıklarına göre, camiye giden Müslümanları öldüren Kızıl Kimerler, kadınlara başörtüsü yasağı getirirken, erkeklere de bıyıklarını kesmesi emri verdi. Kur'an-ı Kerim sayfalarını yırtarak tuvaletlere atan Kızıl Kimerler, özellikle ülkenin en önemli etnik ve dini grubunu oluşturan Cham Müslümanlarını hedef almıştı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hatırlıyor, kamboçya, müslüman, soykırımını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kamboçya ve Kamboçya Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 04 Temmuz 2012 13:26
Karıncalar düşmanlarını hatırlıyor! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 22 Şubat 2012 00:28
İsrail parlamentosu Ermeni soykırımını görüşecek mandela Haber Arşivi 1 27 Mart 2010 16:57
İngiliz soykırımını unutmayınız BLaCK_and_WHiTe Genel Paylaşım 0 18 Ekim 2007 12:25