IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   • Kenan Evren isminin kaldırılması için yapılan imza kampanyasını jandarma engelledi. (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/375962-8226-kenan-evren-isminin-kaldirilmasi-icin-yapilan-imza-kampanyasini-jandarma-engelledi.html)

Sametold 08 Ocak 2011 01:47

• Kenan Evren isminin kaldırılması için yapılan imza kampanyasını jandarma engelledi.
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bodrum Demokratik Düşünce Platformu tarafından Yalıkavak'ta bulunan Kenan Evren Caddesi'nin isminin değiştirilmesi için imza kampanyası düzenlendi. Kenan Evren Caddesi'nin isminin "Aratepe Demokrasi Caddesi" olarak değiştirilmesini isteyen grup üyeleri
Yalıkavak Pazar Yeri'nde, Yalıkavak Belediye Başkanlığı'na hitaben yazdıkları dilekçeleri vatandaşlara imzalattılar.

İmza kampanyası devam ederken standın yanına gelen jandarma ekipleri, etkinliğin izinsiz olarak yapıldığını ifade edip standın kapatılmasını istedi. Jandarma ekiplerine yaptıklarının yasal olduğunu ifade eden grup üyelerinin bazıları Yalıkavak Jandarma Karakolu'na giderek durumu izah etmeye çalıştı ancak sonuç alınamadı. Stantda izin alınmasını bekleyen platform üyeleri, "Burada örtülü demokrasi var" diye espri yaptı. Stant açmak için izin alınaması üzerine, grup üyeleri masaları kaldırıp, topladıkları yaklaşık 100 imzayı Yalıkavak Belediyesi'ne teslim etti.

Bodrum Demokratik Düşünce Platformu tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "İlçemiz Bodrum'un beldesi Yalıkavak'ta, da darbeci general Kenan Evren Caddesi'nin adıyla anılan caddenin isminin kaldırılarak, (Aratepe Demokrasi Caddesi) yapılması, bu sokağımızın hem geleneksel adına kavuşmasını, hemde beldemiz halkının çağdaş dünya görüşüne layık bir isme sahip olmasını sağlayacaktır. Darbecilerin adlarının sokaklarımızdan silinmesi, darbe özlemcilerine caydırıcı etki yapması açısından da önemlidir. Yalıkavak barışın ve demokrasinin adı olsun" denildi.



Habertürk gündem haberleri.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net