IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2011, 20:26   #1
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Göstericiler Dolapdere'de İtfaiye Aracı Yaktı




İstanbul Beyoğlu'nda otobüs camı kırıp, itfaiye aracını yakan göstericilere polis müdahale etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu'nda KCK davasında Kürtçe savunma talebinin reddedilmesini protesto ettikten sonra Tarlabaşı'nda bir otobüsün camlarını kırıp, bir itfaiye aracını yakan gruba polis müdahale etti. Olaylar sırasında bir itfaiye eri başından yaralanırken, çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup, Diyarbakır'daki KCK davasında Kürtçe savunma talebinin reddedilmesini protesto etti. Aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve İl Başkanı Mustafa Avcı'nın da bulunduğu grup, Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Ancak polis gruba izin vermedi. Polis ve BDP'liler arasında yapılan pazarlık sonucu yasadışı slogan atılmaması koşuluyla grubun yürüyüşüne izin verildi. Ancak yürüyüş sırasında göstericiler terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Taksim Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Milletvekili Sebahat Tuncel, "Kürt halkı dinini, kimliğini hiçbir zaman bırakmayacak. Öcalan Kandil'de, PKK ve Kürt halkı Türkiye'de yaşamak istediklerini ama özgür olmak istediklerini söylüyorlar. Özgürlük istiyoruz. Öcalan 'Mart'ta bırakabilirim' diyor. Mart'ta bırakırsa seçimin huzurlu bir şekilde geçeceğini düşünüyor musunuz? Kaos ortamı yaşanır. Hükümetten çözüme yönelik bir adım atması için KCK operasyonlarında tutuklananların serbest kalması gerekir. Bu çözüm değil ama çözüm için bir adımdır. Yoksa Türkiye'de kaos yaşanır. Bunun da sorumlusu hükümettir" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılan açıklamanın ardından grup dağılırken, bazı göstericiler Tarlabaşı'nda olay çıkardı. Yüzleri maskeli gençler, Tarlabaşı'nda içinde yolcuların bulunduğu bir belediye otobüsüne saldırdı. Önce aracın motor kapağını kırmaya çalışan gençler, bunda başarılı olamayınca otobüsün camlarını indirdi. Otobüste bulunan yolcuların büyük korku yaşadığı olayın ardından polis gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polisin müdahalesi sonucu kaçışan gençler, kaldırım taşlarını sökerek polise karşılık verdi. Polisin müdahalesi sonucu ara sokaklara kaçışan göstericiler, Dolapdere'de bir itfaiye aracına mototofkokteyli attı. İtfaiye aracı alev alırken, göstericiler ara sokaklara dağıldı. Yanan araç itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, yol bir süre trafiğe kapatıldı. Olaylar sırasında bir itfaiye eri başından hafif şekilde yaralandı. Göstericiler Tarlabaşı'nda bulunan bir otelin tabelasına da molotof atarak yaktı. Çıkan olaylar sırasında çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Bir vatandaş ise göstericilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Polise zor anlar yaşatan göstericiler ara sokaklara dağılarak izlerini kaybettirdi.

Kaynak : Mynet



 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aracı, dolapderede, göstericiler, yaktı, İtfaiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göstericiler iş makinesiyle zırhlı aracı devirdi Seth Haber Arşivi 0 12 Ekim 2014 15:25
Korsan göstericiler polis aracını yaktı MasteR06 Haber Arşivi 0 15 Şubat 2014 22:40
Yeni İtfaiye Aracı. Zen Fotoğraf Kulübü 1 09 Aralık 2012 17:35
Göstericiler Roma'yı Yaktı Yıktı.. Düş Haber Arşivi 0 16 Ekim 2011 13:28
Göstericiler Türk Bayrağı yaktı! Caddeci Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2010 09:39