IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2011, 14:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hizbullahçı Hacı İnan gözaltında




Hizbullah'ın askeri kanat sorumlusu Hacı İnan bugün gözaltına alındı. Adana'da terör örgütü Hizbullah'ın Adana sorumlusunun da aralarında bulunduğu 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]- Uzun tutukluluk süresi nedeniyle, tahliye edilen Hizbullah sanıklarından İnan bu sabah İstanbul'da gözaltına alındı. Örgütün askeri kanat sorumlusu olduğu ve öldürülen lider Hüseyin Velioğlu'nun yerine geçtiği belirtilen İnan, emniyet yetkilileri ararken, diğer sanıkların aksine her pazartesi günü Sultangazi Polis Merkezi'ne gidip imza verdiği anlaşıldı. Buraya bildirdiği ikamet adresinden bu sabah gözaltına alınan İnan'ın firar eden sanıklara ilişkin ifadesinin alınacağı öğrenildi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, CMK'nın 102. maddesi kapsamında tahliyelerine karar verilen ve yurt dışına çıkış yasağı konulan 8 sanık arasında bulunan Hizbullah terör örgütünün sözde askeri kanat sorumlusu Hacı İnan'nın gözaltına alınmasının ardından diğer 7 kişinin tahliye sırasında verdikleri ikamet adresinde bulunamadığı ifade edildi.
Bu arada Diyarbakır ve Batman'da tutuklu bulundukları cezaevlerinden 4 Ocak 2011 gecesi denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakılan 12 kişinin de aranmasına devam ediliyor. Tahliye olan Hizbullah'ın üst düzey yöneticileri Cemal Tutar, Edip Gümüş, Abdulkerim Kaya, Fuat Balca, Şeyhmus Kınay ve Mustafa İpek, M.Emin Varol, Kemal Gülşen, Sinan Yakut, Muhmut Demir, Lütfü Sertkaya ve Bilal Taş'ın izine rastlanmadığı kaydedildi.
Yurtdışına kaçtıkları da öne sürülen Hizbullahçılara yönelik Diyarbakır'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri dün gece eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Merkez Bağlar İlçesi Dökümtaş Köyü ile Çınar İlçesi'nde ikamet gösteren Şehmuz Kınay ve Mustafa İpek'in adreslerine, gidebilecekleri yerlere yönelik yapılan operasyonlarda bu kişilere ait bir bilgi bulunamadı.
Çapkın'dan açıklama
Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne girişi sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, suç örgütlerine yönelik operasyonların aralıksız sürdüğünü söyledi.
Çapkın, terör örgütü Hizbullah'a yönelik düzenlenen operasyon ilgili olarak, ''Bu planlı bir çalışmamızdı. Yeni bir operasyon. Sonradan tahliye olanlar da içine girdiler. Adli kararlar çerçevesinde yapılan planlı bir operasyon. Hacı İnan'ın da aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekler'' dedi.

17 kişi adliyede
Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 15 aylık çalışması sonucu terör örgütüne yönelik olarak Adana ve Ceyhan ilçesi ile Mersin ve Tarsus ilçesinde düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 17 kişi ile İzmir'de yakalanan G.Ö'nün emniyetteki sorgusu tamamlandı.
Gözaltına alınan A.T'nin terör örgütünün Adana sorumlusu olduğu, zanlılar arasında terör örgütü Hizbullah'a yakın olduğu belirtilen derneklere üye kişilerin de bulunduğu bildirildi.
Zanlılardan A.S'nin çocuklarının Afganistan'da terör örgütü El Kaide'ye katıldığı, kardeşinin de yurt dışında bu örgütün mensuplarının katıldığı çatışmada öldüğü belirtildi.
Zanlıların ev ve iş yerlerinde iki adet ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca ve pompalı tüfek ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
Zanlılar, ''örgütsel faaliyetlerde bulunma, terör örgütü adına propaganda yapma ve sempatizan kazandırma'' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Ocakta, Adana ve Ceyhan ilçesi ile Mersin ve Tarsus ilçesinde örgüte yakın dernek ve yayın kuruluşlarına operasyon düzenlemiş, 20 kişi örgüte üye olduğu, yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gözaltında, hacı, hizbullahçı, inan, İnan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Selçuk İnan Kimdir, Selçuk İnan Hayatı, Biyografisi PySSyCaT Sporcular 0 10 Kasım 2014 21:18
Taht-ınan Amelia Sözlük 0 31 Ağustos 2014 18:29