IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2011, 15:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İzmir'de inat kıyımı




DENİZCİLİK Müsteşarlığı Gemi Trafik Hizmetleri’ne merkez bina ile Trafik Gözetleme İstasyonu yapılacağı gerekçesiyle geçen 29 Ekim’de İzmir Gazeteciler Cemiyeti Hatıra Ormanı’ndan kesilen 91 ağacın yerine 10 Kasım’da gazeteciler tarafından dikilen 120 fidan söküldü.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’in Bayraklı İlçesi sırtlarında bulunan Atatürk Orman alanı içindeki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gazeteciler Cemiyeti Hatıra Ormanı’nda, Denizcilik Müsteşarlığı için Gemi Trafik Hizmetleri binası ve Trafik Gözetleme İstasyonu yapılacağı gerekçesiyle geçen 29 Ekim’de 91 ağaç kesildi. Ağaçların kesilmesine tepki gösteren gazeteciler bunların da yerine 120 çam fidanı dikti. Dikilen bu fidanlar, bugün müteahhit firma tarafından söküldü. Söküm işlemi sırasında daha önce kesilemeyen 10 ağaç da kesildi.

Sabahın erken saatlerinde başlayan söküm işlemi çevre sakinlerinin tepkisi nedeniyle alınan güvenlik önlemleri altında yapıldı. Fidanların sökümü sırasında ağaçları öğrencileri ile birlikte diktiğini söyleyen emekli öğretmen Asiye Dinçer fenalık geçirdi. Komşuları tarafından güçlükle sakinleştirilen Dinçer, ormana sahip çıkılmamasını eleştirdi. Dinçer, "Ağaçların kesildiği gün burada olanlar nerede? Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Gazeteciler Cemiyeti yetkilileri nerede? Hani buraya bir tesis yapılmasına izin vermeyeceklerdi? Biz bu ağaçların her türlü bakımını yapıyoruz" dedi. Nil Altıncı da, "Kimse yargıya saygı göstermiyor. Burasıyla ilgili davalar var" dedi. Nurgül Başakçı ise rant nedeniyle ormanın talan edildiğini ileri sürdü.

MÜTEAHHİT NE DİYOR?

Müteahhit firma Üçgen İnşaat’ın yetkilisi Faruk Hacı Haliloğlu, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İl Özel İdaresi’nden aldıkları ihale sonucunda fidanların söküldüğünü, yolun karşısındaki bir alana dikileceğini belirtti. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gazeteciler Cemiyeti ve mahalle sakinleri tarafından geçen 10 Kasım’da toprakla buluşturulan fidanların izinsiz dikildiğini ileri süren Haliloğlu, "Bu alan Orman Bakanlığı tarafından Ulaştırma Bakanlığı’na tahsis edildi. Buradan sökülen ağaçların yerine yenileri dikilecek. Türkiye’nin tüm kıyılarını denetleme altına alacak projenin 450 günde tamamlanması planlanıyor. Bu kapsamda 30 metre yüksekliğinde 12 kule olacak, maliyeti de 12 milyon 280 bin lira" dedi.

Yapılacak binanın sosyal tesis olmayacağını, tesiste Denizcilik Müsteşarlığı’nın teknik personelinin bulunacağını ifade eden Haliloğlu, "Projede kulenin çevresine, kesilen ağaçların dışında 150 ağacın dikilmesi öngörülüyor. Yaşanan sıkıntının farkındayız. Bunun yanında biz Bayraklı Belediyesi’ne gösterecekleri bir yerde 450 ağaçlık bir orman oluşturmak istediğimizi söyledik, ancak bir yanıt alamadık" dedi

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
inat, izmirde, kıyımı, İzmirde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kanal D'nin dizi kıyımı Desmont Yerli Diziler 1 11 Aralık 2014 21:12
Bu kıyımı nasıl savunucağız Muharrem İnce! Seth Haber Arşivi 0 27 Kasım 2014 16:18
Kuzey Irak'ta Ezidi kıyımı: En az 80 ölü Seth Haber Arşivi 0 16 Ağustos 2014 00:44
Kız bebek kıyımı Sevda Haber Arşivi 0 05 Ekim 2011 18:25