IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2011, 14:07   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mübarek Müslüman Kardeşler'le masaya oturuyor




Mübarek Müslüman Kardeşler'le masaya oturuyor
Halk eylemleriyle iyice köşeye sıkışan Mübarek, Müslüman Kardeşler'le masaya oturuyor..
06.02.2011 - 11:21


Mısır'da ABD yönetimin de desteğiyle Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek için politika sahnesinden 'onurlu' çıkış formülü aranırken, ülkenin en güçlü muhalefet örgütü Müslüman Kardeşler, zor günler geçiren Mübarek yönetimiyle görüşmelere katılmayı kabul ettiğini açıkladı. Bu karar, Mübarek rejiminin yasakladığı örgüt ile Mısır yönetimi arasındaki ilişkilerde tarihi bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor.

GÖRÜŞMEYİ KABUL ETTİ
Güçlü muhalefetiyle bilinen Müslüman Kardeşler hareketi, Mısır’ın siyasi sahnesinden uzun yıllar önce uzaklaştırılmıştı. Mübarek’in en önemli rakiplerinden birini görüşmelere davet etmesi, muhalefetin artan gücünü ortaya koymuş oldu. Müslüman Kardeşler’in üst düzey yetkililerinde Essam El Erian, AFP haber ajansına, "Görüşmelere bugün (Pazar) katılacağız" dedi. Mısır’ın görevine yeni atanan Devlet Başkan Yardımcısı, eski istihbarat şefi Ömer Süleyman, Müslüman Kardeşler’in de aralarında bulunduğu muhalefet gruplarıyla görüşmeyi kabul etti. Süleyman, muhalefetle yapılacak görüşmelerde Mübarek’in yerine gelecek ismin belirleneceği seçimler öncesinde yapılacak demokratik reformları ele alacak. Erian, Müslüman Kardeşler’in bu görüşmelerde yer alabileceğini, ancak 28 Ocak’tan beri Mübarek’in istifası için Tahrir Meydanı’nda bulunan protestocuları temsil edecek kimsenin bulunmaması halinde görüşmelerden çekilebileceği uyarısını yaptı. Diğer yandan, ordu başkent Kahire’nin Tahrir Meydanı’nı işgal eden protestoculara yönelik baskısını artırdı ve meydanın etrafındaki kordonu güçlendirdi.

MÜBAREK İÇİN ‘ÇIKIŞ’ FORMÜLÜ ARANIYOR
Diğer taraftan taraflar arasında devam ettirilen görüşmelerde, ABD'nin de Mısır ordusuyla üst düzey temasların ardından 30 yıldır ülkeyi demir yumrukla yöneten Mübarek'i 'onurlu' bir şekilde politika sahnesinden çekme planı yaptığı belirtiliyor.

MÜBAREK'İN SON PLANI
Son plana göre, Hüsnü Mübarek yetkilerini istihbarat başkanlığı sırasında ABD ile çok sıkı ilişkiler içinde olan yardımcısı Ömer Süleyman’a devredecek. Tam yetkili Devlet Başkan Yardımcısı Süleyman, geçiş dönemi hükümeti kuracak ve muhalefet ile reformlar konusunda görüşmeler başlatacak. Bu süreçte Mübarek'in, Kızıldeniz kıyısındaki tatil beldesi Şarm el Şeyh’te buluan malikanesine çekilmesi ya da rutin sağlık kontrolleri gerekçesiyle Almanya’da bir kliniğe gitmesi seçenekleri değerlendiriliyor. Mısır'daki muhalefetin önde gelen isimlerinden Muhammed El Baradei ise bu politikaya karşı çıkıyor. ABD yönetiminin, Mübarek veya Süleyman'a destek vermesinin büyük bir geriye gidiş olacağını söyleyen El Baradei, "Doğru olması halinde bu büyük bir geriye gidiş olurdu. Size bunu söyleyebilirim" dedi.


ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kardeşlerle, masaya, mübarek, müslüman, oturuyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Galatasaray ve Trabzonspor takas için masaya oturuyor Seth Süper Lig (Anadolu Takımları) 0 21 Ocak 2015 14:55
Seçilirsem Müslüman Kardeşler olmayacak AngeL Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2014 09:48
Müslüman Kardeşler: Örneğimiz Türkiye. Sevda Haber Arşivi 0 02 Şubat 2011 10:45