IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Savaş gemilerine yerli koruma kalkanı (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/381500-savas-gemilerine-yerli-koruma-kalkani.html)

Feronia 07 Şubat 2011 14:28

Savaş gemilerine yerli koruma kalkanı
 
Savaş gemilerine yerli koruma kalkanı
Aselsan, gemileri su altından gelebilecek tehditlere karşı korumak için 'Torpido Karıştırma Aldatma Sistemi' geliştirdi.
07.02.2011 - 12:56


'Hızır' adı verilen sistemin, milli savaş gemisi Heybeliada Korveti'ne yerleştirilmesi planlanıyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları için su altı akustik sistemleri alanında uzun süredir çalışan Aselsan, savunma teknolojileri alanında önemli bir başarıya daha imza attı.

YERLİ ÜRETİM SAVUNMA SİSTEMİ
Su üstü gemilerinin torpido tehdidine karşı savunulması amacıyla 2006 yılında başlatılan 'Torpido Karşı Tedbir Sistemi Geliştirme Projesi' kısa bir süre önce tamamlandı. Tamamı yerli imkânlar ile geliştirilen sisteme, gemileri, savaş sırasındaki en büyük tehditlerden biri olan torpido tehlikesinden kurtaracağı için 'Hızır' adı verildi.

Hızır sistemi sayesinde denizde giden bir gemi, kendisine yönelebilecek bir torpidoyu önceden tespit edebilecek. Sistem, bir tehlike tespit ettiğinde duruma göre en uygun savunma şeklini belirliyor. Örneğin sistem, gemi dışı sahte hedefleri devreye de sokabiliyor. Sahte hedefler, su üstü gemilerine monte edilen bir sistem sayesinde basınçlı hava ile fırlatılıyor. Veya su altında gemiye uygun bir akustik gürültü üretilip, güdümlü torpido yanıltılabiliyor.

GELİŞTİRMEYE AÇIK BİR SİSTEM
Konuyla ilgili açıklama yapan Aselsan yetkilileri, "Su üstü gemileri, torpido tehdidini bertaraf etmek için yeni metotlar geliştirmekte, buna karşılık torpidolar da gemiyi hedeflemek için daha sessiz davranmaya, daha hızlı olmaya yöneliyor. Bu sebeple sistem, müdahale edilebilir ve geliştirilebilir olmalı.

İşte Hızır sistemi, geliştirilmeye açık olması sayesinde milli savunmamız açısından çok önemli bir boşluğu dolduracak." diye konuştu. Korvet ve daha büyük tonajlı su üstü gemilerinde de kullanılabilecek şekilde tasarlandı.


ensonhaber


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk