IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2011, 04:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mübarek'ten sonra Kaddafi'nin de koltuğu sallantıda




Mübarek'ten sonra Kaddafi'nin de koltuğu sallantıda
Libya'da ortalık kan gölüne döndü, en az 84 kişi hayatını kaybetti! Yemen'de polis göstericilere ateş açtı!
19.02.2011 - 14:42


Ortadoğu'yu saran isyan ateşi, 42 yıldır Libya'yı demir yumrukla yöneten Muammer Kaddafi'nin koltuğunu da sallıyor.

Son üç günde 84 kişinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü Libya'da isyancıların yakaladıkları iki polisi meydanda astığı bildirildi. Ankara, Libya'daki binlerce Türk vatandaşının tahliyesi için gerekli çalışmaları başlattı. Muhaliflerle hükümet yanlılarının çatıştığı Yemen'de de polisin, göstericilerin üzerine ateş açması sonucu 1 protestocu öldü.

EN AZ 84 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), 18 Şubat'tan bu yana devam Kaddafi karşıtı gösteriler sırasında güvenlik güçleriyle protestocular arasındaki çatışmalarda en az 84 kişinin öldüğünü belirtti.

Örgüt, güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sonucu Libya'nın en büyük ikinci kenti Bingazi'de 55, El Bayda'da 23, Ejdebiye'de 3 ve Derna'da da 3 kişinin hayatını kaybettiği tahmini bildirdi. HRW, tahminini hastane çalışanları ve görgü tanıklarına dayandırdı.

GÖSTERİCİLER 2 POLİSİ ASTI
AFP ve AP haber ajansları, El Bayda'daki olaylar sırasında dün protestocularun üzerine ateş açan iki polis memurunun daha sonra göstericiler tarafından yakalanarak, kent meydanında asıldığını bildirdi.

AFP, Bingazi'deki protesto kamplarına baskın yapan özel güvenlik güçlerinin, bölgeyi temizlediğini belirtti.

İNTERNET ERİŞİMİ ANİDEN KESİLDİ
Merkezi ABD'de bulunan ve internet trafiğinin gözetiminde uzman olan Arbor Networks şirketinin açıklamasında, dün Libya'da internet erişiminde kısıtlamaların olduğu, geceyarısı da internet erişiminin "aniden kesildiği" belirtildi.



Öte yandan Tobruk kentinde bir grup protestocu Libya lideri Kaddafi'nin öğretilerinin yer aldığı Yeşil Kitabı sembolize eden bir anıtı yıkarken, Başkent Trablus'ta ise rejim yanlısı gösteriler yapıldı.



DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de gazetecilere konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Son iki gün içinde Libya'da olaylar süratle yayılmaya başladı. Biz şirketlerimizi bulundukları şehir ve bölgelerle ilgili çok yakın takip ediyoruz. İhtiyaç olması halinde ki olacak gibi görünüyor yine Tunus ve Mısır'dakine benzer şekilde bir tahliye çalışması yürütmek durumunda kalabiliriz. Çünkü birçok şehirde ciddi bir kamu düzeni sorunu var" dedi.

Libya'da büyükelçilik ve başkonsoloslukla sürekli temas halinde olduklarını belirten Davutoğlu, Libya ile Türkiye'nin eskiye dayanan dostluk ilişkisi olduğunu söyledi.

TAHLİYE İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ
Libya'nın güveni ve huzurunun büyük önem taşıdığını ifade eden Davutoğlu, "Libya'da çok yoğun bir vatandaş kitlemiz var. Onların güvenliği ve gerektiğinde Türkiye ile intikali konusunda da çalışmaları başlatmış durumdayız. Dün gece bu konuda gerekli talimatları verdim. Bu ihtiyacın hasıl olması durumunda, ki muhtemelen bugünden itibaren tahliyeyle ilgili çalışmaları başlatacağız" diye konuştu.

YEMEN'DE POLİS GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇTI
Protesto gösterilerinin 10'uncu gününe girdiği Yemen'de bugün muhaliflerle hükümet yanlıları başlent Sana'da çatıştı. Taşlı sopalı kavgalarda çok sayıda kişi yaralandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Polisin, Sana Üniversitesi'nden Adalet Bakanlığına doğru "Halk rejimin yıkılmasını istiyor" sloganlarıyla yürüyen göstericilere ateş açması sonucunda 1 kişinin öldüğü bildirildi. Associated Press haber ajansı, olayda 5 göstericinin de yaralandığını bildirdi.

TÜRK ŞİRKETLERİ YAĞMALANIYOR
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, yönetim karşıtı gösterilerin düzenlendiği Libya'da, Bingazi ve Derne kentlerindeki birkaç Türk firmasının şantiyelerinde ciddi bir talan ve yağmalamanın gerçekleştiğini bildirdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak için Brüksel'e gelen Bakan Çağlayan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Libya'da faaliyet gösteren Özaltın, Mesa, Sistem ve Arsel firmalarının şantiyelerinde yağma olduğunu, bu konuda dünden beri Libya ile yoğun temas içinde bulunduğunu söyledi.

"Oradaki hem Türk çalışanların hem firmalarımızın can ve mal güvenliğinin korunması noktasında Libya'nın Ankara Büyükelçisi ile uzun bir görüşme yaptım" diyen Çağlayan, şöyle devam etti:

"Trablus'da hiçbir sorun yok, günlük yaşam devam ediyor ancak Bingazi'deki eylemlerde firmalarımızın şantiyelerinde hem yağmalama hem talan olmuş. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı Bingazi'deki Libyalı dostlarının evlerine sığınmış, bir kısmı da güvenlikli alanlara geçmişler. Büyükelçiyle dün akşam yaptığımız görüşmelerde dönmek isteyenlerin bir an önce tahliyesinin yapılması gerektiğini konuştuk. Zaten Bingazi'ye THY'nin tarifeli seferleri var. THY ile Dışişleri mensupları görüşüyorlar. Tahliyeler bugün itibarıyla başlamış olabilir, başlayacak."

OLAYLAR TÜM LİBYA'YA MAL EDİLEMEZ
Bu olayların tamamını Libya'ya mal etmenin doğru olmayacağını ifade eden Çağlayan, "Ümidimiz karmaşanın bir an önce bitip normal yaşama dönülmesi, buradaki firmalarımızın, vatandaşlarımızın, can ve mal güvenliklerinin sağlanmasıdır" dedi. Tahliye konusunda aşırı bir panik olmadığını belirten Çağlayan, isteyenlerin Türkiye'ye döneceği şekilde bir çalışmayı arkadaşlarının yürüttüğünü yineledi

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
de, kaddafinin, mübarekten, sallantıda, sonra


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sarkozy'nin koltuğu sallantıda Aze Haber Arşivi 1 20 Ekim 2011 10:59