IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2011, 10:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Terör örgütünten çocuklara bombalı tehdit




Terör örgütünten çocuklara bombalı tehdit
15 Şubat'ta bir bombanın elinde patlaması sonucu parmağını kaybeden çocuğa o bomba zorla verilmiş.
21.02.2011 - 10:27


Van'da 15 Şubat'ta düzenlenen izinsiz gösteride el yapımı bombanın elinde patlaması sonucu 5 parmağını kaybeden A.B, parfüm şişesi sandığı bombanın kendisini tehdit eden yüzü maskeli kişilerce verildiğini bildirdi.

EL YAPIMI BOMBA 5 KİŞİYİ YARALADI
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesi yıl dönümünü bahanesiyle 15 Şubat'ta kent merkezi ve bazı mahallelerde çıkan olaylar sırasında el yapımı bombanın patlaması sonucu yaralanan A.B, Y.K, M.K, M.G. ve K.O, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Van Eğitim ve Araştırma hastanelerinde tedavi altına alındı.

Tedavilerinin ardından Y.K, M.K, M.G. ve K.O. taburcu edilirken, bombanın elinde patlaması sonucu 5 parmağını kaybeden Dumlupınar İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi A.B'nin, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesindeki tedavisi devam ediyor.

''OKULA GELİRSEN ÖNLÜĞÜNÜ YAKARIM''
Olay günü yaşananları anlatan A.B, olaydan bir gün önce okul çıkışı yanına gelen ve kendisini ''Ahmet'' diye tanıtan bir kişinin, 15 Şubat'ta okula gitmemesi konusunda kendisini tehdit ettiğini belirterek, ''Bana (Gelirsen seni döverim. Çantanı önlüğünü yakarım. Yarın kesinlikle okula gelme) dedi'' şeklinde konuştu.

Eve gittiğinde konuyu babasına ilettiğini ancak babasının okula gitmesini söylemesi üzerine 15 Şubat'ta öğlen saatlerinde okula gitmek için evden çıktığını anlatan A.B, şunları kaydetti:

''Arkadaşlarım ile okula giderken mahallede olaylar vardı. Bu sırada yanımıza gelen 2'si yüzü maskeli 3 kişi elime bir parfüm şişesi verdi ve yanımızdan uzaklaştı. Şişenin içinde ne olduğunu anlamaya çalışırken nasıl olduğunu anlamadan bir anda patladı. Yanımda bulunan arkadaşlarımda yaralandı.''

''ÇOCUKLARI OLAYA SÜRÜKLEYENLER YAKALANSIN''
Baba E.B ise olay sonrası çocuğunun sol el parmaklarını kaybetmesinden derin bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, ''Oğlumun olaylarla hiçbir ilgisi yok. Kimliği belirsiz kişilerce eline tutuşturulan bombanın patlaması sonucu yaralandı'' dedi.

Yetkililerden, olaya neden olan kişilerin yakalanmasını isteyen baba E.B, çocukları tehdit ederek okula gitmelerine engel olan ve olayların içine sürükleyen kişilere fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.

EYLEME KATILMA NEDENLERİNİ DAHİ BİLMİYORLAR
Öte yandan güvenlik ve istihbarat birimleri ise son dönemde bölgedeki izinsiz gösterilerde terör örgütünün yine masum çocukları kullandığına dikkati çekerek, polise ve iş yerlerine taş atan çocuklara yine aynı amaçla el yapımı patlayıcılar verildiğini ortaya çıkardı.

Uzmanlar, olayların ardından bilgilerine başvurulan çocukların psikologlarla yaptığı görüşmelerde eyleme katılma nedenlerini dahi bilmediklerini ifade ederek, kimilerinin de gösterileri bir oyun gibi algıladığını belirtti.

ÇOCUKLARI TEHDİT EDİYORLAR
Terör örgütü yandaşlarının çocukları kandırarak veya tehdit ederek eylemlerinde ön plana çıkardıklarını kaydeden uzmanlar, bu sayede masum yavruların güvenlik güçleri ile karşı karşıya getirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Küçük yaşlarda bu tür gösterilerde kullanılan çocukların, ilerleyen yıllarda terör örgütüne katılma eğiliminde olduğunu vurgulayan uzmanlar, ''Özellikle terör nedeniyle göç alan mahallelerde bu tür durumlara rastlamak mümkün. Aileler bu konuda daha dikkatli olmalı ve çocuklarına sahip çıkmalı'' uyarısında bulundu.

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cocuklara, tehdit, örgütünten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üniversiteye bombalı saldırı PassioN Haber Arşivi 0 04 Mayıs 2012 20:54
Bombalı terör saldırısı gibi. Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 04 Şubat 2011 22:59
Bombalı Masal Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 03 Şubat 2011 23:59
Afganistan'da bombalı saldırı: 2 ölü Cemalizim Haber Arşivi 0 15 Eylül 2008 17:27