IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2011, 20:25   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
21 ülke Türkiye'den yardım istedi!




Libya'yı sarsan şiddet sarmalından 25 bin vatandaşını kurtarmaya çalışan Türkiye, tarihinin en büyük tahliye operasyonuna girişti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

72 saatte 5 bin Türk'ü Libya'dan alan Ankara, yeni gemi ve uçaklar da gönderdi. Libya'daki 25 bin vatandaşı için harekete geçen Türkiye, tarihinin en büyük tahliye operasyonunu gerçekleştiriyor. 72 saatte 5 binden fazla Türk'ü tahliye ederken Dışişleri Bakanlığındaki kriz masası da sürekli çalışıyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, harita üzerinde gazetecilere bilgi verdi. Tüm bakanlıklarla ve devlet kurumlarıyla çok yoğun bir mesai yaptıklarını ifade eden Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya lideri Muammer Kaddafi ile iki kez görüştüğünü, Dışişleri Bakanlığı'ndaki 400 diplomatın 120'sinin kriz masasında çalıştığını belirtti.

Firkateynler savaş yüküyle yolda


Türkiye'nin kendi vatandaşlarının geleceğini korumaya muktedir olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Trablus'tan 1422, Bingazi-'den 1929, İskenderiye'den 248 kişi, Bingazi limanından ise 3 bin kişi tahliye edildi. Son 72 saatte 5099 kişi tahliye edildi. Hiçbir ülke böyle bir tahliye yapamadı." diye konuştu. Deniz Ticaret Odasına bağlı Samsun gemisi de dün gece Libya'ya hareket etti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca, 3 fırkateyn de feribotların güvenliğini sağlaması için gönderildi. Fırkateynler, "savaş yükü" olarak adlandırılan cephane dahil tam ikmal yaparak yola çıktı. Ankara gemisi de dün akşam Sarayburnu'ndan Libya'ya hareket etti. İskenderun feribotunu ise bugün Libya'ya varması bekleniyor. Trablus'a üçü büyük gövdeli beş uçağın da gönderilmesi planlanıyor. Türklerin bulunduğu bir uçak da dün Antalya Havalimanına indi. Uçakta 175 yolcu olduğu belirtildi.

21 ülke Türkiye'den tahliye için yardım istedi


Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'nin tahliye operasyonunu başarıyla yürütmesinden dolayı şu ana kadar 21 ülkenin tahliye için resmi olarak başvurduğunu anlattı. Tahliye yardımı isteyen ülkelerden bazılarının Almanya, ABD, Avustralya, Fransa, Çin, İngiltere olduğunu belirten Davutoğlu, dört kıtadan talebin söz konusu olduğunu bildirdi. Libya'dan yola çıkan Orhangazi ve Os-mangazi feribotları 3 bin yolcusunu alarak Marmaris'e doğru yola çıktı. Kızılay, Marmaris Limanı'nda yolcular için her türlü gıda, sağlık ve barınma önlemlerini aldı, jet hızıyla çadırlar kurdu. Feribotlarda 30 da yabancı uyruklu kişinin bulunduğu ifade edildi. Saatte 21 mil hızla ilerleyen gemilerin kurtuluş yolculuğunun, fırtına nedeniyle tahmin edilen saatten daha fazla sürebileceği kaydedildi.

Davutoğlu adım adım yönetti


Kriz masasının kurulduğu ilk andan Bir yakınının Libya'nın güney böl- itibaren Dışişleri Bakanı Davutoğlu, gesinde olduğunu belirterek, kriz tahliye operasyonunu adım adım masasını arayan Nazlı Mavigül ile de yönetti. Zaman zaman kriz masasına Bakan Davutoğlu konuştu. "Güneyde gelerek vatandaşlardan gelen telefon- şu an için bir güvenlik problemi yok!' lara bile bizzat cevap verdi. diyerek teskin etmeye çalıştı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaddafi'nin tetikçileri BİR TÜRK'Ü ÖLDÜRDÜ


Türkiye, vatandaşlarını Libya'dan kurtarmaya çalışırken ilk acı haber de geldi. Jç ay önce bu ülkeye giden Yunus Emre Çelik paralı askerlerin kurşunuyla öldü.

25 bin Türk'ün yaşadığı Libya'daki karışıklık sonrası tahliye operasyonu sürerken ilk acı haber de geldi. Libya' ya üç ay önce giden vinç operatörü Yunus Emre Çelik'in öldürüldüğü ortaya çıktı. Acı haber, babasına doktor kontrolünde verilirken annesinin ise henüz gelişmeden haberi yok.


Ailenin son kardeşi


Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Oymalıtepe beldesinde oturan, bekar olan Yunus Emre Çelik'in ailesi dün sabah telefonla görüştü. Telefonda durumunun iyi olduğunu söyleyen Çelik'in, ancak olayları görmek için vince çıktığı sırada uzun namlulu bir silahtan çıkan kurşunla vurularak hayatını kaybettiği bildirildi. Yunus Em-re'nin naaşı başında 2 işçinin beklediği kaydedildi. Yunus Emre, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta en son 17 Şubat'ta çeşitli görüntüler paylaştı. Çelik, başka bir yorumunda ise şu ifadelere yer verdi: "İnsan iki kez annesinden ayrılır, bir doğarken bir ölürken. İnsan iki kez sevgiliye bağlanır, bir başlarken bir biterken. İki kez anlam yükler insan hayatına, bir ağlarken bir gülerken. Ve insan bir kez kıymet bilir o da elindekini kaybederken." Türk-Arap Bilim, Kültür ve Sanat Derneği (TASÇA) Başkanı Dr. Muhammed Adil, Yunus Emre'yi paralı askerlerin öldürdüğünü iddia etti.

Kendisi kurtuldu aklı eşinde kaldı

Libya'daki olayların ardından Türkiye'ye dönen Elazığlı Kevser Çetindağ'ın aklı, ülkeye dönemeyen inşaat mühendisi eşi Atakan Çetindağ'da kaldı. Tedirgin bir şekilde bekleyen Çetindağ, telefonda güçlükle ulaştığı kocası ve arkadaşları için endişeleniyor. Çetindağ, "Elazığ'a geldikten sonra Türkiye'ye gelen kadınlar olarak orada kocalarımıza, tanıdıklarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Herkes zorlukla ulaşabildiği eşi veya arkadaşlarından aldığı bilgileri burada birbiriyle paylaşıyor. Bu son giden feribotlar endişemizi biraz giderdi. Kocamın bu feribotlarla gelmesini bekliyoruz." dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
21, istedi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK Türkiye'de yaşayan Kürt gençlerinden yardım istedi! Seth Haber Arşivi 0 19 Eylül 2014 11:14
Pek Çok Ülke Yardım Teklifinde Bulundu Elysian Haber Arşivi 0 14 Mayıs 2014 17:17
Türkiye FBI'dan yardım istedi. Düş Haber Arşivi 0 05 Şubat 2013 13:50
1'inci ülke Türkiye Feronia IF Ekstra 1 07 Mart 2010 14:20
4 koca istedi, ülke karıştı! Feronia Haber Arşivi 1 20 Aralık 2009 16:32