IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Eylül 2007, 14:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Amerika'nın kirli kuvvetleri




PKK'ya taşınan ABD silahlarının ardından onlar çıktı. Kirli kuvvetlerin garip bağları.

Amerika'nın Irak'taki pis işlerini bu "özel kuvvetler" yapıyor. İhale ile verilen savaşın içinde silah kaçakçılığından tutun da insan avcılığına kadar tüm pisliklerin içinde onlar var. Özel güvenlik şirketi adı ile savaşa dahil olan bu kirli kuruluşlar, çok özel siyasi bağlantılara sahipler.

PKK'ya verilen ABD menşeli silahlarla adını duyduğumuz Blackwater bunların başında geliyor... Ama daha beterleri de var. İşte Irak'ta görev yapan ABD'nin kirli elleri;

USIS; "Birleşik Devletler Soruşturma Hizmetleri"; USIS de şu sıra çok sayıda kayıp silahın adresi olarak şüpheli. Bir devlet birimiyken özelleştirilip şirketleşen USIS'in sahibi, 11 yıl boyunca, ABD'li meşhur "yatırım" şirketi Carlyle Group' tu. USIS, Irak'ta özel bir Irak polis kuvveti olan ERU' nun "eğitilmesi" ihalesini almıştı. USIS' i "PEP" adında bir Amerikalı grup 1.5 milyar dolara aldı. PEP' in baş danışmanı Michael Powell, eski Dışişleri Bakanı Colin Powell' ın oğlu. İkinci önemli özelliği ise, Bush tarafından, ABD (ve dünya) medyası açısından çok kritik bir kurum olan "Federal İletişim Komisyonu" FCC' nin başına getirilmesi ve ayrılana kadar, medyada tekelleşmenin önünü açıp medya baronlarının çok sayıda kanalı ele geçirebilmesini sağlaması. Powell sayesinde büyüyenlerden biri de birçok yerel kanalı kapatan "Clear Channel Network". O kimin derseniz, şimdi Powell' ın baş danışmanı olduğu, "özel güvenlik" şirketi USIS' i de satın alan PEP'in. (Notu: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])

American-Iraqi Solutions Groups: 2003 yılında kurulmuş bu firma bağımsız görünüyor. Ortak bir şirket. Yani Irak-ABD ortaklığı. Başkanı ve CEO’su Pete Baldwin. Irak’taki yönetimin başında ise eski bir ABD ordusu subayı olan Monte Jensen. Firma Irak ordusu için garnizonlar ve karargahlar inşa ediyor ve etti.
DynCorp: Çok eski bir firma. 1946 yılında kurulmuş. ABD’deki “Veritas Vakfı” tarafından kontrol ediliyor. Başkanı Herb Lanese. Meşhur uçak firması Mcdonnell Douglas’ın eski finans şefi. Irak’ta ise John Mc Mullen bulunuyor. Firmanın güvenlik hizmetlerinin direktörü. Firma bugüne kadar binlerce Irak’lı polisi ve güvenlik görevlisini eğitti.
MPRI: 1987 yılında kurulmuş bu şirketin başında yüksek rütbeli eski askerler var! Başkanı Carl Vuono. Dört yıldızlı eski bir general ve 1987-1991 arası Amerikan ordusunda çok yüksek makamlarda bulunmuş. William Kernan ise Irak’da yapılan işlerin genel direktörü. O da eski bir general. Bu şirket de üstelik ABD Adalet Bakanlığı’nın bir projesi bağlamında Irak güvenlik güçlerini eğitti.
VİNNEL CORP: En eski firmalardan biri, belki de birincisi. 1931 tarihinde doğmuş. ABD savunma sanayinin en önemli isimlerinden olan Northrop Grumman Mission Systems ile bağlantılı. Başkanı Thomas Fintel. 27 yıllık ordu deneyimi olan bir subay. İkinci adam ise Donald Winter. Şirket, Irak ordusunu eğitiyor. ABD ordusu ile kontratı var. Bu firmanın ülkede bir çok alt (taşeron) firması da bulunuyor. (SAIC, Omega Group, Eagle Group vs.)
BlackWater: PKK'ya verilen silahlardan adını biliyoruz artık. 1997 yılında kurulmuş bir şirket. Bağımsız iş yapıyor görünüyor. Başında Eric Prince bulunuyor. Eski bir ABD Deniz Kuvvetleri subayı. Phillip Hurni ise güvenlik hizmetleri danışmanı. Irak işlerine de bakıyor. O da eski bir deniz subayı. Black Water diğer fimalardan biraz farklı olarak Irak hükümet üyelerine hizmet ediyor ve güvenlik hizmetleri sağlıyor. Bunların için Celal Talabani de var.
İngiliz firmaları
Armor Group: 1981 yılında inşa edilmiş firma bağımsız görünüyor. Oldukça da şeffaf! Öyle ki Londra Borsa’sında hisseleri satılıyor. CEO’su David Seaton. Irak’a ise Jon Knight bakıyor. Aslında firmanın Ortadoğu sorumlusu ve eski bir (14 yıl çalışmış) Yeni Zelanda SAS komandosu. Şirket özellikle Irak’ın Basra bölgesinde güvenlik hizmetleri sağlıyor ve güvenlik birimlerini eğitiyor.
Erinys: Yeni bir firma. 2002 yılında kurulduğu düşünülürse, sanki “bu iş için” tasarlandığı akla geliyor. Firmanın başından Jonathan Garrat var. Eski bir asker. Irak’taki işleri ise Shindi Poonia’ya bağlı. Kendisi ise bir İngiliz ordusu mensubu. “İndirme”-paraşüt birliklerindeymiş. Firma genç yaşına rağmen Irak’ta büyük işler yampış. Bugüne kadar 16 binden fazla Iraklıyı, petrol koruma muhafızı olarak yetiştirmiş.
Global Strategies Group: 1998 kuruluşlu firma bağımsız görünüyor. Eski ismi Global Risk Strategies. Başında Damian Perl var. Eski asker, kraliyet denizcisi. İkinci adam Charlie Andrews da askerlikten gelme. Irak’taki işlere ise-yine Ortadoğu ile birlikte-Nick Arnold bakıyor. Firma daha çok Irak Ulaştırma Bakanlığı ile çalışıyor ve ülkedeki uluslaraası havaalanlarının güvenliğini sağlıyor.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
amerikanin, amerikanın, kirli, kuvvetleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk Hava Kuvvetleri'nde ilk Seth Haber Arşivi 0 19 Kasım 2014 18:29
Türk Hava Kuvvetleri Luthien O Şimdi Asker! 0 14 Eylül 2014 20:18
Türk Silahlı Kuvvetleri Luthien O Şimdi Asker! 0 14 Eylül 2014 20:16
Türk Deniz Kuvvetleri Luthien O Şimdi Asker! 0 14 Eylül 2014 20:13