IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mart 2011, 14:12   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AMD Kadafi'nin 30 milyar dolarına el koydu




AMD Kadafi'nin 30 milyar dolarına el koydu
Washington Post Kaddafi'nin ABD'de bulunan tüm malvarlıklarına el konulduğunu yazdı.
25.03.2011 - 07:37


Amerikan Washington Post gazetesi, ABD Hazine Bakanlığı tarafından son 72 saatte yapılan operasyonlarda Libya liderinin bu ülkede bulunan malvarlıklarına el konulduğunu haber yaptı. Amerikalı yetkililerin Kaddafi'ye ait gizli hesapları incelemeye başlarken bu hesaplarda 100 milyon dolar dolayında para bulmayı ümit ettiklerini belirten gazetede, 72 saat sonunda tespit edilen paranın 29.7 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Stratejik limanı ele geçirdi
Libya'da müttefik güçler 24 saatte 175 sorti yaparken, Kaddafi de isyancı kontrolündeki kentlere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. BM kararı uyarınca Kaddafi'nin tankları sivil halkın üzerine ateş açmadığı sürece müttefik güçlere bağlı uçaklar bu tankları bombalayamıyor. Bu nedenle dün Kaddafi'nin tanklarının Misrata kentine girerek buradaki çok stratejik öneme sahip limanı ele geçirmesini engelleyemedi. Trablus ve Ecdebiye kentlerinde Kaddafi'nin karargahları ise bombardımana maruz kaldı. Öte yandan ABD'li yetkililer Kaddafi'nin bazı yakınlarının ülkeyi terk etmek için kendilerinden yardım istediğini ileri sürdü. Bu kişiler arasında Kaddafi'nin akrabalarının da bulunduğunu kaydeden Amerikalılar'a göre bu kişiler Zimbabve, Mali, Çad, Venezuela gibi ülkelere sürgüne gitmeye hazır olduklarını belirtti.

Operasyon merkezi İzmir mi?
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bilgilendirme toplantısından ilişkin ilginç detaylar ortaya çıktı. DSP lideri Masum Türker, Davutoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından operasyonun merkezinin İzmir'deki Çiğli Hava Üssü olacağını söylediğini açıkladı. Dışişleri tarafından jet yalanlamaya maruz kalan bu açıklama daha önce de Washington Post gazetesi tarafından dile getirilmiş, operasyonunun İtalya'nın Napoli, hava operasyonunun ise Türkiye'deki bir üsten yönetileceği belirtilmişti. Türker, Davutoğlu'dan aldığı bilgiye göre Kaddafi'yi Türkiye veya başka bir ülkeye gitmeye ikna ettiğini, ancak bombalama nedeniyle bu planın suya düştüğünü anlattı

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
30, amd, dolarına, el, kadafinin, koydu, milyar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
10 yılda 31 milyar doları cebine koydu AngeL Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Şubat 2014 16:29
Marmaray'da 8 milyar lira, nükleerde 22 milyar dolar AngeL Haber Arşivi 0 30 Ekim 2013 12:33