IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2011, 01:05   #1
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İzmir Ayağa Kalktı




İzmir’de, Cumhuriyet İçin Güçbirliği ve Vardiya Bizde Platformu’nun önderliğinde ’Vatanseverlere Özgürlük’ yürüyüşü ve protesto eylemi düzenledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran yaklaşık 3 bin 500 kişi, komutanlara yönelik hukuk ihlallerine tepki gösterirken, kentte yaşayan ve eylemde yuhladıkları dönemin Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün, vicdanının rahatlaması için tanıklık yapması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet İçin Güçbirliği ve Vardiya Bizde Platformu’nun önderliğinde çeşitli sivil toplum örgütleri ve partilerin katılımıyla Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan yaklaşık 3 bin 500 kişi, ’Vatanseverlere özgürlük’ adı altında yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşlerini Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdiren kalabalık, ’Silivri’de hücre zulmüne son’, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Ergenekon yalanı ABD planı’, ’İzmir, NATO’ya mezar olacak’ sloganları atıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunurken, Atatürk Anıtı önünde ayakları zincirle bağlı şekilde duran ADD üyesi gençler, dikkat çekti. Meydandaki gruplar adına yapılan açıklamalarda, Ergenekon operasyonunun tertipten ibaret olduğu, Cumhuriyete yönelik tehditlerin yok edileceği, sorumluların koltuklarından indirileceği, önemli bir sınav olan seçimlerde hükümet tarafından yürütüldüğünü iddia ettikleri faşist diktatörlüğün sona erdirilmesi gerektiği dile getirildi.

Çetin Doğan’ın eşi katıldı

Eyleme katılan Balyoz Davası’nın bir numaralı sanığı Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan ise, hukuki sürecin hatalarına vurgu yaparken, "Peki yarın sıra kimde? Biz, Vardiya Platformu’nu kurduk. Bu haksızlık, hukuksuzluk karşısında sessiz durmamayı seçtik. Gerçekleri örtbas etmek isteyenlere karşı sessiz durmamayı seçtik. İnsanları işlemedikleri suçlarla tutsak edenler, tarihin çöplüğünde bulacak kendilerini. Eşlerimiz ise senelerce bu ülkeye hizmet verdi. Şimdi Hasdal’da ve Silivri’de, hizmet vermeye devam ediyorlar. Onlar tutsak kaldıkça vardiya bizde. Sadece eşlerimiz için değil, çocuklarımız, torunlarımız ve de laik, demokratik Cumhuriyetimizin geleceği için vardiya bizde ve vardiya hepimizde" diye konuştu.

ÖZKÖK SESİMİZİ DUYSUN

Daha sonra, emekli olduktan sonra İzmir’de yaşamaya başlayan dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün, bu davada vicdanının ve uykusunun rahatlaması için tanıklık yapması çağrısında bulunuldu, "Sesimizi duy", "İzmir’den size sesleniyoruz" diye bağırıldı. Hilmi Özkök’ün adının okunduğu sırada meydanı dolduran kalabalık, uzun bir süre yuhladı. Eylem, olaysız sona erdi.

Kaynak : Mynet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Mart 2011, 05:08   #2
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İzmir Ayağa Kalktı




İzmir gene kendini gösterdi.

 

 

Etiketler
ayağa, kalktı, İzmir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bursa, şehitler için ayağa kalktı Sevda Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2011 01:15
Radardan çıktı ABD ayağa kalktı Chelt Havacılık Haberleri 0 04 Ocak 2011 09:34