IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2011, 13:57   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsyancılardan üst üste zaferler




İsyancılardan üst üste zaferler

Libya’da dün stratejik Ecdebiye kentinin kontrolünü yeniden ele geçiren muhaliflerin, batıya doğru ilerleyerek Ukeyla çevresine ulaştığı bildirildi. El Cezire televizyonu muhaliflerin, Ecdebiye’nin yaklaşık 110 kilometre batısında yer alan ve Ras Lanuf’tan önceki son kasaba olan Ukeyla’ya ulaştığını duyurdu. Fransız haber ajansı AFP de muhaliflerin, ülkenin doğusunda bulunan Ras Lanuf kentindeki petrol terminalinin kontrolünü ele geçirdiğini belirtti.

Libya'da isyancılar, koalisyon güçlerinin Muammer Kaddafi rejimime karşı başlattığı hava harekatlarının ardından Cumartesi günü ilk büyük zaferlerine imza atarken, Pazar günü Batı’ya doğru ilerleyişine devam ediyor. Kaddafi'nin memleketi Sirte yolundaki yerleşim birimlerini teker teker ele geçiren isyancılar, en son olarak önemli sanayi ve liman kenti Ras Lanuf'a girdi.
Kaddafi kaybetmeye başladı

Foto galeri için tıklayın



Koalisyon güçlerinin hava operasyonlarının başladığı 19 Mart tarihine kadar, isyanın merkezi olan Bingazi’ye kadar geri çekilmek zorunda kalan isyancılar, Cumartesi günü stratejik önemi çok büyük Ecdebiye ve Brega kentlerini tekrar ele geçirmeyi başardı.

Pazar günü ilerleyişine devam eden isyancılar, Brega’yı ele geçirmelerinin ardından bir diğer önemli sanayi kenti Ras Lanuf yolu üzerindeki yerleşim birimlerini kuşattı.

El Cezire televizyonu, isyancıların Ras Lanuf’tan bir önceki durak olan Ukeyla’nın eteklerine mevzilendiklerini belirtti. Bu esnada, Brega’nın 30 km batısındaki El Bişer kentinde de isyancıların hareket halinde oldukları haberleri geldi.


Bu bilgilerin gelmesinden kısa bir süre sonra, Sirte Körfezi'ndeki önemli sanayi ve liman kenti Ras Lanuf'un, isyancıların kontrolüne geçtiği belirtildi. Böylece, son iki gün içinde isyancılar Kaddafi güçlerine karşı kaybettikleri üç önemli kenti geri almış oldu.-

El Cezire, isyancıların Kaddafi güçlerini Ukeyla'ya püskürttükl

vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
üst, üste


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeter ki İste Desmont Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 10 Ocak 2015 20:51
İsyancılardan Kaddafi'ye Gelin Şoku.. Düş Haber Arşivi 0 06 Ekim 2011 15:34
Üst üste yazma PoweR mIRC Scripting Sorunları 7 18 Nisan 2009 19:37