IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mart 2011, 10:24   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Denizde de radyasyon bulundu




Denizde de radyasyon bulundu
Nükleer felaketin boyutlarının her geçen gün genişlediği Japonya'da radyasyon alarmı sürüyor.
27.03.2011 - 10:36


Yapılan ölçümlere göre Fukuşima nükleer santralından yayılan radyasyon gün geçtikçe artıyor.

SUDAKİ RADYASYON NORMAL SEVİYENİN 10 MİLYON KATINDA
Japonya'da 11 Mart depremi ve tsunamisinin getirdiği büyük sorunlar sürerken, Fukuşima Daiiçi nükleeer santralının 2. reaktöründeki sudaki radyasyon normal seviyesinin 10 milyon katına çıktı.

Japonya geneline elektrik veren başkent Tokyo Elektrik Şirketi'nin yetkilisi Takaşi Kurita'nın verdiği bilgiye göre, Fukuşima'yı suyla soğutma çalışmaları sürerken, nükleer enerji santralının dört arızalı reaktör birimindeki büyük sızıntıyı engellemek ve muazzam radyasyon yüklü soğutma suyunu depolama çalışmasının nasıl yapılacağı konusunda son derece ciddi sorunu halletmek için uzmanlar var gücüyle çalışıyor.Kurita, santralın 2. ünitesindeki reaktör havuzunda radyasyonun reaktör normal çalıştığındaki radyasyon düzeyinin 10 milyon kat daha yüksek olduğunu, hükümetin belirlediği güvenlik limitinin de 4 kat üstünde olduğunu söyledi.

Bu arada, acil yardım biriminden radyasyonlu suya dalan iki işçi hastaneye kaldırıldı. BM'ye bağlı Viyana'daki Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun Japon başkanı Yukia Amano, "Fukuşima sorununun halledilmesi aylar sürer" dedi.

AMERİKA GEMİLERLE TEMİZ SU TAŞIYOR
Amerikan ordusu da, Japonya'nın acil talebi üzerine santrale gemilerle temiz su taşımaya başladı. Bugüne kadar reaktörleri soğutmak için kullanılan deniz suyunun içindeki tuz ve mineraller sebebiyle reaktörlerin boru sistemlerini tıkadığı ve daha büyük sorunlara yol açtığı düşünülüyor.

KAYIP İNSAN SAYISI 18 BİNE ULAŞTI
Arızadan bu yana 17 çalışanın radyasyondan etkilenmiş olduğu tahmin edilen Japonya'da açıklanan resmi rakamlara göre kayıp insan sayısı 18 bine ulaştı. Felaketle hayatını kaybedenlerin sayısının ise 11 bine yaklaştığı düşünülüyor.

TOKYO HAYALET KENT
15 milyonu aşan nüfusuyla deprem ve tsunami öncesine kadar eğlence hayatının gözdesi kabul edilen başkent Tokyo, güneşin batmasıyla hayalet kent halini alıyor. 11 Mart depremi ve tsunami travmasının hemen ardından nükleer felaket haberleriyle moralleri en alt seviyeye inen Tokyolular, hafta sonları da evlerine kapanıyor.

NÜKLEER KARŞITI PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR
Fukuşima'daki nükleer santralinde yaşanan radyoaktif sızıntı sonrası Almanya'da artan nükleer karşıtı protestolar dün de devam etti. Berlin, Köln, Hamburg ve Münih kentlerindeki gösterilere onbinlerce kişi katıldı

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bulundu, de, denizde, radyasyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni radyasyon kuşağı bulundu! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Mart 2013 22:26
İDO personeli denizde ölü bulundu N999 Haber Arşivi 0 30 Mart 2012 02:48