IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2011, 11:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiyeye Yeni İller Ekleniyor Hangileri Mi ??




İl Olacak İlçeler | 2011 Yılına Yeni İllerle Girebiliriz



Türkiyeye Yeni İller Ekleniyor Hangileri Mi ??

Prof. Dr. Güngör, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de il olması uygun olan ilçeleri Analitik Hiyerarşi Proses (AHP) yöntemi ile belirlediklerini açıkladı. Bunun akademik bir çalışma olduğunu belirten Güngör, Türkiye'de il olmaya uygun olan 8 ilçe tespit ettiklerini kaydetti. Alanya'nın birinci sırada yer aldığını ifade eden Güngör, Alanya'nın il olmaya uygunluk oranının yüzde 33 olduğunu bildirdi.

Farklı üniversitelerden 6 bilimadamıyla 1 yıl süren bir çalışma yaptıklarını anlatan Güngör, şöyle konuştu: ''İl olacak ilçelerin objektif olarak belirlenmesi önemli bir problem. AHP yöntemi kullanılarak bu probleme etkin bir çözüm aramak istedik. Bu çalışmada, Türkiye'de il olması uygun olan ilçelerin öncelik sırasını belirlemek için AHP yöntemini kullandık. Uygulama sonucunda il olmaya en uygun aday yüzde 33 ile Alanya oldu. Uygunluk sırasına göre diğer adaylar, Bandırma, Fethiye, Elbistan, Ereğli, Bergama, Ödemiş ve Erciş ilçeleri.

Bu çalışma, yeni iller yapılması gündeme geldiğinde, bu konuda karar verecek siyasi otoriteye yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuştur. Bildiğiniz gibi il olacak ilçelerin objektif olarak belirlenmesi önemli bir problemdir. Bu konunun siyaset malzemesi yapılmadan bilimsel olarak ele alınması hem siyasi partiler hem de hükümetler için daha inandırıcı olacaktır. Çalışmada ilçelerin ile olan uzaklığı, merkez nüfusları, ilçenin toplam nüfusu, yüzölçümü, belde sayısı, bağlanabilecek ilçe sayısı, bağlanabilecek toplam nüfus sayısı, geçici nüfus ve kişi başı reel ücret kriterleri dikkate alınmıştır.'' Yapılan çalışmanın siyasi kaygılardan tamamen uzak bir çalışma olduğunun altını çizen Güngör, İçişleri Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda bu çalışmayı daha da genişletebileceklerini ifade etti. ''Türkiye'de İl Olması Uygun İlçelerin AHP Yöntemiyle Belirlenmesi'' adlı çalışmanın rapor haline getirilerek siyasiler kanalıyla hükümete iletileceğini söyleyen Güngör, akademik bir kurum olarak bu çalışmayı hükümete doğrudan sunmayı düşünmediklerini vurguladı.

Güngör, Alanya'nın Antalya'ya uzaklığının 138 kilometre olduğunun belirtildiği çalışmada, Alanya'nın il olması halinde, yüz ölçümünün bin 827 kilometrekare, belde sayısının 3, bağlanacak ilçe sayısının 5, bağlanacak toplam nüfusun ise 152 bin 649 olacağının öngörüldüğünü kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2009 yılı verilerine göre, Alanya, ilçe ve beldeleriyle birlikte 241 bin nüfusa sahip.

Kaynak: Elestirel Haber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Twitter’a yeni bir tuş ekleniyor SeckiN Twitter Haberleri 2 30 Ağustos 2013 05:02
BMW 1 Serisi'ne Yeni Versiyonlar Ekleniyor Liaaa Otomobil Haberleri 1 15 Ekim 2012 14:10
Hangileri şehit, hangileri katil? Lucifer Haber Arşivi 0 03 Şubat 2010 15:29