IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2011, 13:41   #1
Çevrimdışı
aSi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sinop'ta Yeni Kilise Kalıntıları




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'un Ada Mahallesi'nde yapılan tarihi kazı çalışmalarında yeni bir kilisenin kalıntıları daha ortaya çıkarıldı.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'un Ada Mahallesi'nde yapılan tarihi kazı çalışmalarında yeni bir kilisenin kalıntıları daha ortaya çıkarıldı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Arkeoloji Müzesi Arkeologu Fuat [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] öncülüğünde, Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'ne tahsisli alanda 10 gündür 15 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirilen temizlik kazısında, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dönemine ait, çevresinde su sarnıçlarının da bulunduğu tarihi kilise kalıntılarına rastlandı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İl Kültür ve Turizm Müdürü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tarihi kilise kalıntılarının bulunduğu alanı arkeolojik park olarak kullanmak istediklerini söyledi. Tosun, "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ada Mahallesi'nde bulunan 4 bin 700 metrekarelik, Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'ne tahsisli olan ve devletin tasarrufu altında bulunan alanda bir kültür merkezi yapmayı düşündük, ancak buranın bir bölümü Anıtlar Koruma Kurulu tarafından sit alanı ilan edilmişti. Biz de buranın sınırlarını belirlemek için bir temizlik kazısı başlattık, bu kazı esnasında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dönemi bir kiliseye ait kalıntıları tespit ettik, ayrıca kilisenin sağında ve solunda su sarnıçlarına rastladık. Kazılarımız, şu anda devam ediyor, kazı alanından çıkan buluntulara da ilgi çok büyük. Biz bu bölgeyi bir arkeolojik park yaparak, kültür merkezinin de bir zenginliği olacağını düşünüyoruz." dedi.

Kazıların,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ndan temin edilen 20 bin TL tutarındaki bir ödenek ile sürdürüldüğünü hatırlatan Tosun, şöyle konuştu: "Kazılarda tam bir sonuca varamadık, İl Özel İdaresi'nden 10 bin TL tutarında bir ödenek talep ettik, bunun akabinde de kazı çalışmalarımızı tamamlayacağız. Kazı çalışmalarımız bittikten sonra da bu arsanın imar sorununu da çözmüş olacağız. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'a güzel bir kültür merkezi kazandırarak, ilimizin büyük bir eksikliğini bu şekilde gidermek istiyoruz." - SİNOP (Cihan Haber Ajansı) 20 dakika önce..

__________________
Doğruları biliyorsan, yalanları dinlemek eğlencelidir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kalıntıları, kilise, sinopta, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeşilköy'de yeni bir kilise yapılacak Desmont Haber Arşivi 0 02 Ocak 2015 23:09
Yunanistan Tarihi Kalıntıları Kiraya Veriyor Desmont Haber Arşivi 0 18 Ocak 2012 17:54
Ardahan - Akçakale Ada Şehri Kalıntıları Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 31 Ağustos 2011 18:57
Kilise Kalemzede Hristiyanlık 0 21 Ağustos 2011 01:05