IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Nisan 2011, 12:23   #1
Çevrimdışı
aSi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sınavın şifresi çözüldü!




İşte sınavdan birkaç gün önce bazı forum sitelerinde ve Google'da 'araştırma patlaması' yapan o terim...

06 Nisan 2011 Çarşamba, 10:10:49

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Seçenekleri kaydırarak doğru eşleşmeyi bulmaya yarayan yöntem “[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]” sınavdan birkaç gün önce bazı forum sitelerinde gündeme getirilmişti.

"RÜYAMDA GÖRDÜM MOD-MEDYAN"
25 Mart’ta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir kullanıcı “rüyamda gördüm mod-medyan” başlığıyla “arkadaşlar mod nedir medyan nedir nasıl bulunur?” diyor. 26 Mart’ta ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]/LYS-Mod-Medyan” başlığı altında bir kullanıcı “nedir bu konu?” diyor. Google’da da ‘[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ sınav öncesi en çok aranan terimler arasında.

İşte sınavın şifresi: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sınavdan önce öğrenciler arasında paylaşıldı mı? Sınav öncesi ilginç detay neydi?

Hemen her gün [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ye yönelik çok önemli şifreler bulduğunu ve bunun kesin sonuç verdiğini iddia edenler çıkıyor.

İNSANI ŞOKE EDEN AYRINTILAR
Abbas Güçlü'nün bu konuyla ilgili yazdığı yazı: Ciddiye alıp incelediğinizde gerçekten de birebir doğru cevap anahtarı ile örtüşen şifreler de var. Ama daha da önemlisi internette günlerdir dolaşan “[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]“ yazışmaları insanı şoke etmeye yetiyor da artıyor.

"SEÇENEKLERİ BÜYÜKTEN KÜÇÜĞE DOĞRU SIRALAYIN!"
İddiaya göre -ki internette bu iddiayı kanıtlayan yüzlerce örnek bulabilirsiniz- [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kavramı bazı yerlerde öğrencilere aşağıdaki şekilde anlatıldı: “[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’deki seçenekleri, büyükten küçüğe doğru sıralayın, üstteki seçenekle hangisi çıkışıyorsa, o [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]dır.”

"[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'DE [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ÇIKACAK HABERİNİZ OLSUN"
Aslına bakılırsa mod ve medyan, istatiksel kavramlar. Sözlüklere girildiğinde uzun uzadıya anlatılıyor. Ama öğrencilere anlatımı bu şekildeymiş. Ve sınavdan bir iki gün önce bazı öğrenciler arasında “[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’de mod medyan çıkacak haberiniz olsun“ diye mail trafiği olmuş. Konudan haberdar olanlar mod medyan kavramının ne anlama geldiğini hemen anlamış. Ama bu kavramı ilk kez duyanlar, sınava bir gün kala ders çalışmak olmaz, bırakın o soruyu da cevaplamayalım diye fazla kaale almamışlar.

BAZI KENTLERDE PATLAMA!
Şimdi sanal ortamda dolaşan iddialara bakılırsa, bu konudan haberdar çok kişi olmuş. Ne kadarı doğru, ne kadarı abartı elbette bilmiyoruz. Ama ciddiye alınması gereken bir kavram olduğu kesin. Çünkü yine internet üzerindeki arama kayıtlarına bakıldığında, sınavdan bir iki gün önce bu kelimeleri arayanların sayısında özellikle bazı kentlerde patlama olmuş. Niyedir, nicedir onu biz bilemeyiz...

ARAMADA 5 KAT ARTIŞ OLMUŞ!
Google arama trend raporlarında 27 Mart 2011 YGS sınavından önce grafiktede görüldüğü gibi sınav tarihinden önce "mod medyan" kelimesinin internette aratılmasında 5 katı bir artış olduğu ortaya çıkıyor.


Kaynak : Habertürk


__________________
Doğruları biliyorsan, yalanları dinlemek eğlencelidir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çözüldü, şifresi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şizofreninin genetik şifresi çözüldü AftieL Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Mayıs 2014 12:38
Erkeklerin vücut dili şifresi çözüldü Rhytia Ah Erkekler 0 26 Şubat 2014 20:19
Otizmin genetik şifresi çözüldü System Sağlık Köşesi 0 06 Ekim 2011 21:34
Dağlıca baskınının en önemli şifresi çözüldü Angel Haber Arşivi 0 24 Haziran 2008 16:29
Ucuza konuşmanın şifresi çözüldü CariSma Haber Arşivi 0 28 Ocak 2008 12:15