IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Nisan 2011, 05:54   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'YGS iptal olacak'





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Milyonlarca öğrencinin kaderini belirleyecek YGS'de çarpıcı itiraflar;



YGS'de yaşanan şifre iddialarına her gün yeni açıklama yapılırken, ÖSYM Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ensar Gül'ün, "Meteksan'da kitapçıklar basılırken, maalesef insan hatası yüzünden programın bir kısmı eksik çalışmış ve sistemhep aynı kalıp üzerinden kitapçık basmış; biz de yeni fark ettik şablon oluşmuş" açıklaması, sınavın kaderini yeni bir aşamaya getirdi.

'SİSTEM HATALI'


Habertürk Gazetesi'ne konuşan ODTÜ Kriptoloji Bölümü Ana BilimDalı Başkanı Prof. Dr. Ersan Akyıldız "Şifreleme olduğu ortaya çıktı. Bu sistemin ürettiği bir yanlış, sınav iptali olmasın için yeterliydi" sözleriyle bu bilgiler ortaya çıkmasa bile sınavın iptal edilmesi gerektiğini savundu. Prof. Gül'ün de kabul ettiği "Z5Medyan" veya "Beşli Tekrar", "Çember çevirme" olarak da isimlendirilen şablon uygulandığında doğru yanıtlara ulaşılması "sınavın iptali için iki neden de hazır" söylemlerini güçlendirdi.

YETKİLİLERDEN İTİRAF


Prof. Dr. Ensar Gül ve Prof. Dr. Ömer Pekşen, dünkü Radikal Gazetesi'nde yer alan açıklamalarında şablonun varlığını kabul ettiler. ÖSYMBaşkanı Prof. Dr. Ali Demir önceki günkü basın toplantısındaMeteksan tarafından yapılan hatayı sadece basına dağıtılan kitapcıkla sınırlı tutup, "acemilik işgüzarlık yapmışlar" diye açıklarken, Prof. Gül ve Prof. Pekşen, hatanın bütün sisteme yönelik olduğunu şu sözlerle açıkladı:

'BİZ DE DÜN FARK ETTİK'

"Biz aylarca çalışarak bir programhazırladık. Çok da başarılı bir programaslında. Ancak Meteksan'da kitapçıklar basılırken,Maalesef insan hatası yüzünden programın bir kısmı eksik çalışmış ve sistem hep aynı kalıp üzerinde kitapçık basmış. Bunu biz de dün gece (5 Nisan Salı) fark ettik."

Eğitim uzmanları bu açıklamaları ÖSYM'nin kendi hatasını kabullenişi olarak değerlendirdi. Eski YÖK Başkan Vekili İsa Eşme, ÖSYM'den gelen bu açıklamaya şu tepkiyi verdi:


"Sınav için kullanılan bir algoritma olduğu kesin. Ancak yanlış. Algoritmada yanlış seçenekler rastgele dağıtılmamış. Bu sınavın iptali için birden fazla sebep var. Sınav yapıldığı gün 17 okulda kızların bir arada sınava girmesini kimse tesadüf olarak açıklayamaz."

'SUÇ ATIYORLAR'


Eşme, sözlerini şöyle tamamladı:
"Tümsuçu birMeteksan çalışanının üzerine atıp bundan sonra internet üzerinden sınav yapacağız diyorlar. Normal sınavı beceremeyen bir kurum internet üzerinden nasıl güvenilir bir sınav gerçekleştirebilir. Bu başkanla bu iş yürümez."
Kriptolog Prof: Kesinlikle iptal olmalı

ODTÜ Kriptoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersan Akyıldız ÖSYM'nin açıklaması sonrasında Habertürk'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Basına verilen kitapçıkta şifreleme olduğu ortaya çıktı. Sonuçta bu kitapçığı bu sistem üretti. Bu sistemin ürettiği bir yanlış, sınav iptali olmasın için yeterliydi. Şimdi yenileri ekleniyor. İddia edilen şablon kopya ise blok kripto şifreleme konusu içine girer. 1 milyon 700 bin kitapcıktan kriptoloji adına bir çok veri çıkarabilirsiniz. Kriptoloji alanına giren tek bir şifreleme veya şablonun var olması her şeyi kanıtlamaya yeter. Sistem böyle bir çıktı verdiyse bozuktur." *

Kriptoloji: Gizli yazılar, şifreli belgeler bilimi veya incelemesi.
Şahin: Kızım da sınava girdi açıklama tatmin etti, endişe yok

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, YGS'de şifre iddialarını değerlendirdi. Şahin, kızının da bu sınava girdiğini, kendisinin ve kızının herhangi bir endişe duymadığını, kızının herhangi bir haksızlığa uğradığı kanaatinde olmadığını, sonuçları beklediğini söyledi. ÖSYM, Bakan Çubukçu'nun açıklamasının, aileleri ve çocukları rahatlattığını düşündüğünü ifade eden Şahin, "Beni tatmin ettiğini söyleyebilirim. Bu yüzden evde bu konu tartışılmamıştır bile. Kızım da çok rahat. Yeni sınava hazırlanıyor'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: YGS'yi yapanlar suçlarını itiraf ettiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniversiteye giriş sınavındaki şifre iddialarını değerlendirirken, "YGS'yi yapanlar da suçlarını itiraf ediyorlar. Umuyorum önümüzdeki süreçte yargı sağlıklı bir karar verir ve gençlerin emekleri boşa gitmemiş olur" dedi. İktidarın YÖK'ü ele geçirdiğini ve istediği gibi kullandığını savunan Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında YÖK'ü ve harçları kaldırma sözü verdi.


Bahçeli: AKP markalı sınav yolsuzluğu, kayırmacılık girdabı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YGS'deki "şifre" iddialarını değerlendirirken hükümeti suçladı. Bahçeli şunları söyledi: "Bunun adı ve tanımı bellidir; o da AKP markalı sınav yolsuzluğudur. Organize suç şebekelerinin, menfaat gruplarının, çıkar odaklarının ve sınav çetelerinin AKP'nin sunduğu imkânlardan sonuna kadar faydalandıkları anlaşılmaktadır. İstismardan beslenen AKP iktidarı, ülkemizi talanın, kayırmacılığın, hileciliğin karanlık girdabına çekmiş ve soluksuz bırakmıştır."
YÖK Başkanı Özcan: En güvenilir, en ciddi sınav, büyük başarı

Her gün yeni açıklamalarla kafalar karışırken ÖSYM'ye son destek YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'dan geldi. Özcan, şifre iddiaları için "Bizimle alakası yok. ÖSYM'yi denetleme yetkimiz de yok" dedi. Özcan, "Basına verilen master kopya insanlarda büyük bir endişe ve şüphe yarattı. Yoksa bu tarihte yapılan en ciddi sınavdır, en güvenilir sınavdır. İnanın dünyanın hiçbir yerinde böyle 1 milyon 700 bin kişiye hem soruların, hem de şıkların değiştirilmesi gibi bir şekilde, bu şekilde sınav verilmemiştir. Bu büyük başarıdır bence'' diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
iptal, olacak, ygs


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ben şok ben iptal Elysian IF Sözlük 1 24 Aralık 2014 04:35
Demet Akalın - Olacak Olacak Sim D, E, F, G 0 16 Mart 2014 11:19