IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Nisan 2011, 11:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dış Basın Erdoğan'a 'Fransız' Kalmadı




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma yabancı basında geniş yer buldu.
Strazburg'da Avrupalı parlamenterlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın, Ortadoğu'daki isyan dalgası, Seçim barajı, Ermeni açılımı ve Türkiye'de basın özgürlüğüne ilişkin yaptığı açıklamalar dünyanın en önemli haber ajanslarının dikkatini çekti. Erdoğan'ın "Arkadaşımız Fransız mı? Ama Türkiye'ye de çok Fransızsınız" cümlesiyle Fransız bir parlamentere verdiği yanıt ise en çok ilgi çeken haberlerden biri oldu. Uluslararası haber ajansları, Erdoğan'ın konuşmasını bültenlerine taşırken, Başbakan'ın özellikleFransaile ilgili sözleri haberlerde öne çıkarıldı.
Reuters: ERDOĞAN Fransa'YA YÜKLENDİ
Reuters haber ajansı 'Türk Başbakanı peçe yasağı nedeniyle Fransa'ya yüklendi' başlığıyla geçtiği haberde, Erdoğan'ın kamuya açık yerlerde peçe yasağını resmen uygulamaya koyan Fransa'yı dini özgürlükleri ihlal etmekle suçladığını belirtti.
Reuters'ın geçtiği haberde şu bölümler dikkat çekti: Laiklik konusundaki yasalarını Fransa'dan alan tek Müslüman ülkenin Türkiye olduğunu belirten Erdoğan "bugün Fransa'da kişisel özgürlüklere saygı yok" dedi. Haberde Erdoğan'ın "Bugün laikliğin Avrupa'da tartışılıyor olduğunu ve temel özgürlükleri zayıflattığını görmek ironik" sözleri de yer aldı.
AFP: SADECE PETROL KUYULARI YOK
Fransız haber ajansı AFP, Erdoğan'ın konuşmasını daha çok Ortadoğu konusundaki sözleri ekseninde verdi: "Türk Başbakanı Avrupa'nın, Arap dünyasından Yükselen özgürlük çağrılarını dikkate alması ve desteklemesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, AKPM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, "Artık Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya bakınca, petrol kuyuları görmekten vazgeçip, yaşanan trajedilere odaklanmak durumundayız" dedi. Erdoğan, bölgeye yapılacak herhangi bir askeri müdahalenin de "sadece insani kaygılar gözetilerek yapılması gerektiğini" vurguladı ve ekledi: "Yeni bir Irak veyaAfganistanistemiyoruz."
WSJ: ERDOĞAN'A FRANSIZLAR'DAN BAHSETMEYİN
Haber ajanslarının yanısıra Amerikan finans gazetesi Wall Street Journal'da da bir yorum haber yer aldı. Haberde "Türkiye'nin açık sözlü Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a Fransızlardan bahsetmeyin" sözleri dikkat çekti. Yazıda Erdoğan'ın çıkışının iç politika kaygıları taşıdığı şu cümlelerle belirtildi: "Bu aralar, Türkiye'de Fransızları eleştirmek çok prim yapıyor ve Erdoğan bir Seçim kampanyasının tam ortasında. Birçok Türk, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı olmasını derin bir hakaret olarak görüyor. Son olarak Fransa'nın uygulamaya koyduğu burka yasağına Türk medyasından yüksek sesle, olumsuz tepkiler geldi."
Erdoğan'ın konuşması YAHŞİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki (AKPM) konuşmasında sarf ettiği "Azerbaycan halkının hakkını ve hukukunu Ermenistan'a yedirmeyiz" sözü Bakü'de büyük yankı buldu.Azerbaycanmedyası Erdoğan'ın söz konusu konuşmasına geniş yer verdi. Erdoğan'ın konuşmasına Azerbaycanlılardan olumlu tepki geldi. Azerbaycan'da halk, Erdoğan'a minnettar olduklarını vurgularken, Erdoğan'ın daha önce verdiği "Karabağ sorunu çözülmeden sınırları açmayız" sözünü tutuğunu hatırlattı. Azeriler, en zor günlerinde hep yanlarında Türkiye'yi gördüklerini ifade etti.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
basın, dış, erdoğana, fransız, kalmadı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan ve Abbas'tan basın toplantısı Desmont Haber Arşivi 0 12 Ocak 2015 18:39
3. duty-free’ye Fransız kalmadı Seth Haber Arşivi 0 17 Ekim 2014 11:17
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız mevkidaşı Hollande ile IŞİD’i görüştü Seth Haber Arşivi 0 08 Ekim 2014 16:15
Erdoğan-Borisov Ortak Basın Toplantısı Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Mart 2012 20:50